Здравейте момичета,
значи минах на ехограф, няма увеличение на жлезата, лекаря каза, че има едно малко възелче, което не е притеснително (казвам още тук адски съм разочарована от този лекар). Е как така не е притеснително след като е изменение? После решава да ми вземе кръв в 14:00 следобяд...кафе и ядене и т.н.На тръгване ми изписва медикамент смесен/тироксин+йод 75 мг и ми казва да вземам по половин таблетка първата седмица и после по цяла. И аз нали съм си послуша започвам, без изобщо да се замисля, че той ми изписва нещо без дори да ми е видял резултатите. Реакцията не закъснява разбира се. На на 5 ден от приема започва едно лудо сърцебиене, страшен натиск в ушите и главата, абе ужас. това продължи три дни след което си казах, сега обаче спираш с хапчетата. Обаждам се на доктора за да видя дали са готови изследванията и той ми казва продължавай с хапчетата. Отказвам разбира се и се намира един час свободен за следващия ден. Днес отивам при него и той решава, че точно сега преминавам от хипер в хипофункция. Нищо лошо, вярвам, че е така. Дава ми само Л-тироксин и забранява всичко което съдържа йод. Нищо лошо, четох, че това е правилно. Питам аз за резултатите, има ли нещо лошо там...неееее, всичко там е ок казва той и това беше.
Ето кое е ОК според него:
TSH 3,37 mlU/l - референтните няма смисъл да ги пиша, всички ги знаем. Един месец по-рано TSH 2.91!!!!
свободен Т3 3.23 pg/ml /2.1 - 4,7/
свободен T4 1,26 ng/dl /0,89 - 1,83/
TPO 270,4 U/ml / <30/ - това трябва да е МАТ мисля, ама не съм сигурна.
Толкова много се ядосах, когато погледнах резултатите, първо, че не ми е пуснал и другите антитела и второ, че ми казва, че всичко е наред.
Боже някои лекари са направо за убиване!
И още нещо, това всичко се случва в Германия!
Не знам, какво да правя, чакам само да дойде ред на 3-ден от цикъла хормони за да говоря с моя си лекар и той да реши при кой ендокринолог да ме прати, че този път ме прати моята гинеколожка а не специалиста по репродуктивна.
Извинявам се за дългия пост! Дано не съм подразнила модераторите, но толкова много ме е яд!