0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
elina0102 правиш си опита там където си посочила, не е задължителни да е в Олимед.
Това звучи чудесно,но ми казаха че в АГ не работят по фонда  :( А това е моят избор.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Елина,фонда и това за което питаш нямат нищо общо.Теб кое те интересува,парите които община Варна отпуска или фонда?Има разлика.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Извинявам се май не съм наясно  :oops: интересува ме има ли начин да ми се помогне с един от двата начина, но да бъда при Александров.А като го питах работят ли с фонда той ми каза не.Нямаше ли да ми предложи вариантът с Общината ако има такъв?

*

Марина75

• 3039
Общината миналата год.одобри мисля 50 сем.,до колкото знам всяка год.ще се приемат молби за по 100 сем.годишно,ама честно казано не съм се интересувала тая год.дали приемат вече молби или изобщо ще се прекрати тази програма.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Благодаря ти Марина.Трябва да поразпитам, но не им се надявам много сякаш  :?
Дано някой се включи ако знае нещо.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
  Само да вметна,че първите одобрени петдесет двойки още НЕ са получили обещаното финансиране.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
По последни спомени, така и не стигнаха до търг за избор на аптека.
Най-добре е да се звънне в общината и да се пита какво се случва с програмата.
Само да вметна,че първите одобрени петдесет двойки още НЕ са получили обещаното финансиране.
Знаех си че все нещо ще им куца  :?
Лиско  :bighug:

*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
Аз се обаждах през м.май в общината и ми казаха, че избират аптеки.
За първите 50 двойки парите за лекарства щели да се дават в аптеката, а за процедурата да се превеждат в избраната от пациента клиника. За вторите 50 двойки парите щели да се дават на ръка.
За сега обаче още нищо не се е случило на практика. То и инвитро центровете вече приключвата работа и дано поне за есента да има някакво развитие.
*

Марина75

• 3039
audifen ,кои клиники приключват ?До колкото знам Олимед и Майчин дом си работят.
А за тази год.още не са приемали молби нали така?

Момичета аз сега разбрах, че за се отпуснат тези пари от Общината трябва да имаш зад гърба си един неуспешен опит  :? така ли е?

*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
Аз знам за АГ-Варна, вярно че за другите не съм се интересувала, но нали по принцип инвитро центровете приключват с работата през летния сезон обикновенно през месеците юли и август. Също такива практики имат клиника Надежда и центърара на д-р Владимиров, но това не е важно за темата.
За съжаление незнам какво става с втория тур за документите.
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
Както винаги става-много шум за нищо.Големи овации, медийни похвали.. :( Току-що звънях в общината и съм доста разочарована. Господинът ми отговори, че сумите по ин витро програмата се определят при разпределението на бюджета, т.е. в началото на годината и за тая година такива суми не са предвидени.Така че, момичета не разчитайте на общинските пари за помощ :x.Такива няма да има.Хубав ден ви желая!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
     Да ви кажа,че вчера една госпожа ми се обади от Общината и ме пита какво ново има при мен и дали има някаква промяна?Отговорих й,че има промяна,т.е.че съм бременна вече.Пожела ми всичко хубаво и това беше.
     Да ви кажа,че вчера една госпожа ми се обади от Общината и ме пита какво ново има при мен и дали има някаква промяна?Отговорих й,че има промяна,т.е.че съм бременна вече.Пожела ми всичко хубаво и това беше.

Предполагам , че обаждането има връзка с това http://www.moreto.net/novini.php?g=%E8%ED%20%E2%E8%F2%F0%EE   
http://www.moreto.net/novini.php?n=49813
*

Ами да то сигурно има и други бременни от списъка им- няма да ги чакаме я  :x Така, че моми4ета има шанс, моето място също е свободно, друг е въпроса, че нямам идея кога и как ще се задвижат нещата.
*

На мен също ми се обади въпросната госпожа. Обясни ми, че трябва спешно да даде списък от 10 имена, за разглеждане на документи на някаква комисия. И ме пита същото - има ли нещо ново при мен: бременност или финансиране от националната програма (Фонда). Казах й, че чакам решение от Фонда и че съм се насочила към клиника в София. Благодари и ми каза, че документите ми остават в Общината, ако на следващ етап няма промени при мен, ще ми звъни пак.
Ами да то сигурно има и други бременни от списъка им- няма да ги чакаме я  :x Така, че моми4ета има шанс, моето място също е свободно, друг е въпроса, че нямам идея кога и как ще се задвижат нещата.

Днес се обаждах в общината да попитам за тези допълнителни 15 бройки.  Дамата отсреща първо започна да шикалкави и да ми говори "незнам от къде ги чувате тези неща" и т.н. , че бюджета бил изчерпан и че трябвало да има сесия , на която да се реши дали ще се отпуснат допълнителни средства. Аз и обясних , че става въпрос за 15-те бройки на клиника Олимед , която се отказва от общинската програма. Тогава нещо и просветна на жената. 
Документите на 15-те двойки вече са предадени за разглеждане и oдобрение. На въпроса ми по какъв критерии са избрани тези 15 двойки , нямаше отговор!
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 12:01:17 pm от Angelina »