0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #20 -: Юни 05, 2008, 11:24:41 am »
Да се отчета набързо - ходих сутринта да пускам изследвания. Сега се обадих да проверя дали са готови, но само хемоглобина ми казаха (той ме интересува най-много по принцип). Резултата е 125. Направо не мога да повярвам, само с храна го вдигнах от 119 на 125. За другите май направо в понеделник ще се обадя на доки.
*
« Отговор #21 -: Юни 05, 2008, 11:28:39 am »
Браво Мими! С какви храни го вдигна, аз един месец пия разни железни препарати и уж ям разни богати на желязо храни, а хемоглобина ми не е мръднал, все 106.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #22 -: Юни 05, 2008, 12:04:44 pm »
Браво, Мими!
Я наистина сподели какво похапваш? Аз уж постоянно ям разни зелени листни, леща, похапвам малко насила и месо, уж се старая да се храня правилно, пък хемоглобина ми след всичкото ядене е 117.
*
« Отговор #23 -: Юни 05, 2008, 12:14:32 pm »
Ами всяка вечер зелена салата или краставици, ягоди ако не всеки ден, през ден поне, сурови орехи, риба и пилешко месо, по-рядко свинско, но основно салатите и ягоди. И винаги гледам да пия магнерота 2 часа преди или след хранене, защото пречел на усвояването на желязото от организма. И страшно много мляко пия - кисело и прясно.
« Отговор #24 -: Юни 05, 2008, 12:26:28 pm »
Аз не мога да се оплача от Тина Киркова по отношение на условията. Стаите са чисти, с две легла, моята беше от големите, банята и тоалетната са също чисти и ремонтирани. И си мисля, че това е най-малкия проблем за който може да се тревожи някой. Пет дни не са чак толкова много и ще издържиш, Teoxa. Когато родих аз, наплива беше голям, но тъй като настаняването е според часа в който си родил /както знаем, д-р Стаменов изражда рано, рано  :wink:, успях да взема такава стая. Условето беше да успея да стана от леглото, за да ме предвижат, което беше и мотивацията ми да се стегна и да стана.

Gabi32, аз ли съвсем изкукуригах, та не знам, че си бременна  :oops: или ти изобщо не говориш затова и аз съм забравила :wink:. Леко раждане, поздравявам те за решението.  :D
Аз че ще издържа,ще издържа..Какво ли не съм издържала дотук.Въпросът беше,че в сайта им пише такива неща-във вип стаята ползваш услугата бебето при майката и там още сума ти неща,които май не са точно така..Аз си искам бебчето при мен още от самото начало.Знам,че звучи малко пресилено,щото след тая операция няма да съм много в час да го гледам,но пък като си го представя ревящо и самотно там сред многото бебенарод,направо...Сигурно миналите по тоя път ми се усмихват,но..това са ни тревогите сега
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #25 -: Юни 05, 2008, 13:52:38 pm »
Относно Токуда аз също си мислех да раждам там, даже вчера имах час за насрочване на секциото. Само че не отидох, защото предишния път при първото си посещение много се разочаровах. Д-р Диков, при който се бях записала, ме прие много набързо, обясни ми как в момента се грижат много добре за мен и той нищо повече не може да направи, ако ми се появят усложнения да не им се обаждам, че нямат патология. Що се отнася за раждането аз най-добре било да се запътя към МД, не съм била за Токуда, защото нямали реанимация  8O . и ако направя усложнения, (каквито се очакват от мен) не могат да ми осигурят необходимите грижи. И това за сума от над 2 000 лв.
gabi32, и аз съм при д-р Диков. Не зная за реанимацията, но докато чаках да ме приеме чух, че имат само 2 кувьоза. Според мен е коректно, че те е предупредил, че ако възникнат усложнения, не могат да се погрижат адекватно за вас с бебето.  Аз като питах д-р Владимиров къде е по-добра неонатологията - в Токуда или ТК - той също ми каза че оборудването е най-добро в МД. А д-р Диков е работил там преди. Мисля, че е хубаво, че е бил откровен и не се е опитал на всяка цена да ти вземе парите. А той действително, приема много набързо. Но като непрекъснато го викат напред-назад из болницата за консултации или операции...
*
« Отговор #26 -: Юни 05, 2008, 14:42:35 pm »
Аз си искам бебчето при мен още от самото начало.Знам,че звучи малко пресилено,щото след тая операция няма да съм много в час да го гледам,но пък като си го представя ревящо и самотно там сред многото бебенарод,направо...Сигурно миналите по тоя път ми се усмихват,но..това са ни тревогите сега
Прекрасно решение, Теоха. Аз си взех Калоян на сутринта след секциото (предния ден бях под упойка и не беше възможно) и после само вечер го взимаха, защото бяхме 4 момичета в стая. Няма по-прекрасно нещо. Болката се притъпява и ти е много по-спокойно за детенце.
Следващия път, живот и здраве, ще си взема ВИП, за да е 24 часа при мен.

Много нови бременни и кореми в новата темичка.

Момичета с нисък хемоглобин, винаги изследвайте сермно желязо, защото не винаги става дума за желязодефицитна анемия.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #27 -: Юни 05, 2008, 15:29:56 pm »
Честита нова тема!! Да се напълни с много нови мами!!! На вас момичета желая леки месеци или дни до срещата с така чаканите рожби!!!!

Аз както винаги имам въпроси  :oops: От няколко дни насам, особено вечер, когато съм легнала по гръб, коремът ми внезапно се втвърдява за няколко секунди, после пак се отпуска. Най-странното е, че това се случва само с половината ми корем (обикновено дясната) и се чудя - това контракции ли са, бебето ли е...?? иначе си пия магнерота 3х1, пия мнооого течности, лежа през повечето време... Само това стягане ме притеснява  :x
*
« Отговор #28 -: Юни 05, 2008, 15:53:18 pm »
Честита нова темичка!
Както прочетох за някои от вас тя ще е последната.За мен обаче е първата.Все още само ще ви чета.Макар веднъж да съм минала по този път беше доста отдавна и всичко ми е ново.
Успех на всички с ражданията и още коремчета в новата темичка!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #29 -: Юни 05, 2008, 16:26:18 pm »
Теди, във ВИП-а на ТК бебета са при майките  :wink:. Сутрин ги водеха в 6.00 и вечер в 0.00 ми ги взимаха  :(. Аз даже си поплаквах, че ги вземат, и акушерките много ми се смееха, и се чудеха как имам сили след операцията да ги гледам цял ден, а и нощем да не спя. И на мен ми беше мъчно, че ми ги вземат за ноща, а майчиният инстинкт толкова бързо заработва, просто .... Сутрин се будех сама, оправях се и чаках на вратата в 6.00 да ми ги доведат. Идваха гладни, гладни и докато донесат млякото в 7.00, ги слагах на гърдите си. Ще видиш, чакате нещо уникално и дай боже всички да го изживеят този момент.

pimi, честито! Не знаех, че си бременна отново. Разкажи повече  :D. Много се радвам, успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #30 -: Юни 05, 2008, 16:41:13 pm »
pimi добре дошла в темичката! Леки и безпроблемни месеци до края!

*
« Отговор #31 -: Юни 05, 2008, 16:43:50 pm »
Пими, няма само да четеш и ще пишеш. Хубааво е да дойде нова смяна вече  :wink:
Аз сега се върнах от кардиолога, другата сряда ще правим ехокардиография на сърцето, да видим кво става. Дадоха ми зелен талон за раждането, да се съобразят с пулса ми при упойката.
*
« Отговор #32 -: Юни 05, 2008, 16:56:31 pm »
Честита нова тема!! Да се напълни с много нови мами!!! На вас момичета желая леки месеци или дни до срещата с така чаканите рожби!!!!

Аз както винаги имам въпроси  :oops: От няколко дни насам, особено вечер, когато съм легнала по гръб, коремът ми внезапно се втвърдява за няколко секунди, после пак се отпуска. Най-странното е, че това се случва само с половината ми корем (обикновено дясната) и се чудя - това контракции ли са, бебето ли е...?? иначе си пия магнерота 3х1, пия мнооого течности, лежа през повечето време... Само това стягане ме притеснява  :x
Да контракции са.Освен Магнерота , вземаш ли и спазмолитик?
Пими добре дошла и леки 9 месеца!
На всички които вече им предстои среща с малките бебоци-леко раждане!
« Отговор #33 -: Юни 05, 2008, 17:08:54 pm »
Честита нова тема !!!!
На мен ще ми е последна преди да се срещна с моето бебче!!!!
Сани и аз бях като теб,докато се реша да взема нещо първо беше цяло чудо ,а после няма спирачки ........добре че се напълни къщата .
Колкото до постригванията -аз се постригвам и даже и боядисвам с без амонячна боя.Не робувам на суеверия поне до сега да видим за напред как ще е .И аз държа сама да съм избрала всичко необходимо .
На мен лично много ми хареса 1 обичай в Америка който за разлика от нащи суеверия доста подпомага финансово родителите на новороденото като всичко се копува предварително и се прави празник на който се получават само подаръци за бебето (който родителите са счели за необходимост).Обикновено се прави 4-6 седмици преди термина та е и голяма радост и за мамата ..
Дианка,това което ти се случва са фалшиви контракции,нормално е да получаваш по няколко на ден от тях.Няма нищо страшно ,организма започва да се подготвя за самото шоо.Някои бебоци са доста шавливи и повъртливи та всичко е възможно ......сетих се че понякога си подпират крачетата на корема на мама и ефекта е абсолютно същият като контракция-втвърдяване на корема ....
Пиенето на вода помага и то много !!
*
« Отговор #34 -: Юни 05, 2008, 17:37:54 pm »
aneliarousseva и при мен имаше подаръци от колеги и от приятели и събрах толкова много неща че ми е съвестно да купувам, ама нали трябва аз да си ги харесам та все намирам какво да купя :D. Желая ти леко раждане .
pimi , добре дошла сред нас и лека бременност.
*
« Отговор #35 -: Юни 05, 2008, 17:38:50 pm »
Честита нова тема.

На мен ми е рано да мисля за болница в която ще раждам.
Бях решила че ще е Шейново, два пъти съм лежала там.
Първия път - Лапароскопия, останах с прекрасни впечатления от целия екип и всички акушерки на 4 етаж.
Втория път - Прокървих между 6 и 7 седмица (началото на април) и бях на 3 етаж в патологията, там имаше и родилки.
Първия ден не ми дадоха да ям, защото не съм била предвидена. А в същото време имаше момиче на системи, което повръщаше каквото и да хапне. Санитарките и акушерките (изключвам една която си вършеше работата както трябва ) отвратително държание и отношение.

И в момента съм объркана, къде ще раждам Майчин дом няма да е.
Трябва да избирам между Шейново и ТК.

*
« Отговор #36 -: Юни 05, 2008, 18:44:25 pm »
Да контракции са.Освен Магнерота , вземаш ли и спазмолитик?

Да, взимам но-шпа.

Дианка,това което ти се случва са фалшиви контракции,нормално е да получаваш по няколко на ден от тях.Няма нищо страшно ,организма започва да се подготвя за самото шоо.Някои бебоци са доста шавливи и повъртливи та всичко е възможно ......сетих се че понякога си подпират крачетата на корема на мама и ефекта е абсолютно същият като контракция-втвърдяване на корема ....
Пиенето на вода помага и то много !!

Дано да са такива!!! Пия много вода, айран.., на 12.06 съм на док, ще видим какво ще каже!!!

Благодаря ви много за отговорите!!!
« Отговор #37 -: Юни 05, 2008, 19:31:34 pm »
Теоха, в края на другата седмица ще получиш от мен съвсем пресни новини за ВИП стаите в ТК. :lol: Дано успея да се доредя до тях обаче, че като гледам болницата е доста препълнена. Но пък ще съм 1-вото секцио за деня, та имам шанс.
И мен условията не ме вълнуват особено, но  и аз не мога да си представя да не ми е до мен детенцето. А и доколкото знам, свиждането във ВИП стаите е повече като време и съпругът ми ще може да стои повече с нас.
Та и на мен ми е последна тема...
Дано все повече момичета пишат тук!
« Отговор #38 -: Юни 05, 2008, 19:45:23 pm »
Stivarip, Zeituni, леко раждане момичета, и незабравима среща с бебоците! :lol:
« Отговор #39 -: Юни 05, 2008, 19:54:53 pm »
Здравейте момичета,
до сега не съм  писала във вашата темичка, но ви чета редовно. Ще ме приемете ли при вас?  :)