0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кой е правил ин витро в Плевен?
« Отговор #560 -: Март 30, 2010, 18:39:21 pm »
Аз съм се консултирала с нея.На мен само ТАТ са ми високи и тя ми изписа тогава еутирокс, селен, аспирин протект и лимфомиозот.
« Отговор #561 -: Април 02, 2010, 16:03:07 pm »
Здравейте,и ние сме се насочили към клиниката в Плевен.Аз съм с ендометриоза и мисля да кандидатстваме за инвитро по фонда.Трябва ли да си запазвам час, и каква е процедурата за подготвяне на документите за инвитрото там.Благодаря ви предварително... :)
« Отговор #562 -: Април 05, 2010, 09:13:02 am »
Здравейте искам да запитам лекарствата от клиниката ли ви ги дават или вие сами си закупувате?

*
« Отговор #563 -: Април 05, 2010, 13:32:42 pm »
Здравейте,и ние сме се насочили към клиниката в Плевен.Аз съм с ендометриоза и мисля да кандидатстваме за инвитро по фонда.Трябва ли да си запазвам час, и каква е процедурата за подготвяне на документите за инвитрото там.Благодаря ви предварително... :)
Здравей kunka.82,
Трябва да си избереш доктор в клиниката,да си запазищ час при него,и след консултацията с него ти се изготвя временната епикризата за фонда.Би било добре да си запозната какви изследвания ти трябват за фонда(взависимост от проблема)и ако имаш всичко ти се изготвят на момента от тях.Ти само си ги носиш или пращаш по куриер.Успех...:))
« Отговор #564 -: Април 05, 2010, 14:22:29 pm »
Благодаря ти Jori.За съжаление не знам нищо за лекарите там и не знам кой да си избера,ако можеш помагай ще съм ти благодарна.
*
« Отговор #565 -: Април 05, 2010, 17:34:03 pm »
Ще ти пиша на лични.
« Отговор #566 -: Април 05, 2010, 18:16:08 pm »
Здравейте искам да запитам лекарствата от клиниката ли ви ги дават или вие сами си закупувате?
Лекарствата ги дават в клиниката.
« Отговор #567 -: Април 05, 2010, 19:58:14 pm »
Лекарствата ги дават в клиниката.
Благодаря ти за отговора  :D

« Отговор #568 -: Април 05, 2010, 22:12:05 pm »
Здравейте, момичета!
Бях на преглед при д-р Емин - всъщност говорихме само няколко минути, но не мога да го виня за това - едва ли съм му само аз на главата - като видях колко много папки имаше. Акушерката, която ни пое и ни оформи документите за процедурата беше много мила, стига да не се бях панирала и да бях я попитала - веднага като излезнахме от клиниката ми дойдоха толкова въпроси в главата... Та оказва се, че трябва да дойда на 3-я ден от цикъла за изследвания, а на следващия цикъл на 14-я ден да пусна микробиология и да си запиша час, за да обсъдим резултатите и да уточним кога ще започвам стимулацията... Притеснява ме само това, че като чета тук на някои изписва витамини или други лекарства месец преди страртиране на процедурата, а аз като отида направо на 14-я ден на следващия цикъл сигурно ще отложа още с месец процедурата, но нали така ми каза акушерката - изпълнявам!
dgina, iva75, kartiche- вие докъде стигнахте :grouphug:
*
« Отговор #569 -: Април 06, 2010, 09:02:06 am »
Здравей, Sisoni1! Аз чакам да ми дойде цикъла и на третия ден ще съм при него да види дали го има полипа или не.Теб прегледа ли те сега д-р Емин? Не мога да разбера защо чак на следващия цикъл трябва да отидеш на 14-ия ден за микробиология и нали трябва да имаш час за д-ра за тогава, защото той я прави тая микробиология (не знам дали правилно се изразих). И аз не съм наясно с нещата и затова питам...А казвал ли ти е да пиеш регулон?
« Отговор #570 -: Април 06, 2010, 19:27:44 pm »
iva75, явно защото това ми беше първата среща с лекаря - той ни насочи към акушерката да ни подготви документите без да ме преглежда, въпреки, че се бях настроила за преглед и изследвания, но ми казаха да дойдем на 3-я ден за повечето изследвания, чиито резултати излизали след няколко седмици. Понеже аз нямам възможност за м.04. да правя процедурата и за това акушерката ми каза да си запиша час на следващия цикъл на 14 ден , защото микробиологията важи само 30дни. И аз за това се притеснявам, че нищо не ми изписа да пия, а повечето момичета казват, че месец преди това пият регулон...
« Отговор #571 -: Април 06, 2010, 22:13:26 pm »
Здравейте Sisoni1,dgina,iva75!
Аз днес бях почти цял ден в клиниката. Днес ми се падаше 16-ти ден от цикъла и д-р Емин ми взе изследване за микробиология и каза на 10-ти да отида като стане готово изследването, за да говорим как и кога ще продължим напред.
Аз също се бях настроила за преглед, дори пожелание си го посках, но д-ра каза евентуално след микробиологията ще ме преглежда.
Това ми се стори малко странно, защото не ме е гледал точно от 1 година. В главата ми се въртят всякакви мисли за полипи и запушени тръби, но д-р Конова ми каза да не си самовнушавам, а да се доверя на д-ра и ако той не ми е казал, че трябва да се прави хистеросалпингография, то аз да не си я самонзначавам.
Аз ще съм с донорски яйцеклетки и затова при мен по-различно стоят нещата и с  изследванията и цикъла.
Иначе днес си смоназначих някои кръвни изследвания, то поне за тях ми е ясно, защото ги повтарям от миналата година.
Днес имаше страшно много хора в клиниката и поне 5 бременни жени видях там.
Най-голямата навалица беше при д-р Емин, а на горния етаж лекарите почти скучаеха.
На 10-ти съм и при д-р Тодорова- ендокриноложката, защато нещо TSH-то съм го изпуснала извън нормите и ще трябва да го вкарам в релси до края на април.
Това е за сега от мен. Успех и на вас. Пишете до къде стигнахте.
« Отговор #572 -: Април 07, 2010, 19:44:25 pm »
Здравей kartiche искам да те попитам каква е причината при теб за да използвате донорски яйцеклетки. Аз имам едно неуспешно инвитро при д-р Емин и за следващия опит той също ме посъветва да ползваме донорски яйцеклетки. При предишния опит направих само 4 яйцеклетки.Сега чакам одобрение от Фонда за да започна.
« Отговор #573 -: Април 09, 2010, 16:12:22 pm »
Здравейте,

Имам въпросче. Аз бях пуснала нова тема в bg-mamma със същото питане, но осъзнах, че нито съм го формулирала правилно, нито съм го пуснала на точното място.

Та, ние след няколко години репродуктивни терзания и изследвания постигнахме спонтанна бременност. Не съм от Плевен, но в момента посещавам КИРМ заради д-р Тодорова, която ми следи щитовидната и между другото ми пуска и някои допълнителни кръвни тестове заради високрисковата бременност. И тъй като към 28-29 седмица на бременността ми се пада да се срещам с нея, се замислих дали да не направя и подробен ехографски преглед на бебчо с доплер в клиниката. И тъй като ще ходя в събота, единственият ми избор е д-р Емин. Някой има ли представа доколко е опитен в ехографските прегледи на бебчета и занимава ли се с такива? Не поставям под съмнение уменията му като лекар, но все пак основният му предмет на дейност е друг. Дотук мненията, които получих, бяха да отида при специалист по ФМ в София, защото в Плевен няма такъв специалист, звучи разумно, но София ми е твърде далеч. По-скоро въпросът ми е има ли смисъл изобщо да правя такъв преглед в КИРМ, че София би бил оптималният вариант не се съмнявам.
*
« Отговор #574 -: Април 10, 2010, 11:53:49 am »
По време на моята бременност се следих при трима лекари, като едната я ползвах само за ЖК. Д-р Емин ми е правил всички ФМ. Неговото мнение се прерокриваше 1:1 със резултатите от ФМ на д-р Бойчев, на който имах и имам безрезервно доверие. Отлични лекари има не само в София.

[/url]
*
« Отговор #575 -: Април 13, 2010, 14:53:26 pm »
Здравейте момичета! Днес мина прегледа ми при д-р Емин на 3-ия ден от цикъла. Полипът продължава да си стои и ще трябва да се маха. Но излезе и нещо друго - микробиологията ми показа бактериална вагиноза. Миналото лято лекувах такава и после микробиологията беше чиста. Докторът ме пита имам ли други партньори и аз му викам не естествено. На мъжа ми микробиологията е чиста, а той ми каза, че при мъжете не се проявява така. Имате ли идея как и откъде може да съм я хванала. На мъжа си вярвам безрезервно, имаме семеен бизнес и сме  по цял ден заедно. Сега следва курс на лечение и после махане на полипа. Това е от мен засега, желая ви успех!
« Отговор #576 -: Април 13, 2010, 16:29:09 pm »
Здравейте и от мен.
на 10-ти бях при д-р Емин, микробиологията е перфектна и на мъжа ми също.
От първия ден на цикъла - около 19-20-ти ще започна Регулон и през май месец каза, че ще може евентуално да започнем, ако ми намери до тогава донорка, ако ли не най-вероятно през юни.
Когато ме попита за претенции за донорката, единственото изискване от мен беше да е с бяла кожа, всичко останало без значение - очи, коса ...
Каза, че евентуално кръвните групи ще гледа да напасне, защото ние с мъжа ми сме с различни.
Д-р Тодорова ми назначи отново Преднизолон по 1 табл.вечер, но аз го пия сутрин, защото от него много ми се пишка и така не може да се спи, а и така пише в листовката.
Метформин 500мг. - по половин таблетка на ден.
Антиоксиданти
Ще имам според нея 3 вливания на Имуновенин по 40 ампули всяко и Интралипид, защото са ми високи антителата на щитовидната, ама не чак толкова като миналата година.
Чудя се обаче, дали не са много толкова вливания. Вие как мислите?
« Отговор #577 -: Април 14, 2010, 21:41:22 pm »
Момичета,моля споделете мнение за д-р Стефанов.

« Отговор #578 -: Април 16, 2010, 10:34:50 am »
Разбрахте ли момичета ще се открива АГ кабинет към КИРМ Плевен в град Ст. Загора.
*
« Отговор #579 -: Април 16, 2010, 11:28:36 am »
Това реклама ли е?