Пак да се включа. Радва ме като чета, че има и готини шефове. Мислех си, че всички са един дол дренки. Но от шеф до шеф май има голяма разлика. При моите преди време - вече - като споделях, че ми се налага отсъствие, и то за не повече от 3 дни или че вероятно ще ми се наложи по-продължителна терапия и изследвания, пред мен на момента ми поднасяха своето разбиране. Затова пък след ден вече обстановката така се "спичаше", че по сто пъти се упреквах за решението си да им споделя или да ги известя за моя проблем. Според тях имаш ли проблем, то значи няма да си напълно отдаден на работата си. Опровергавах тази философия дълго време. Накрая се уморих, мисля дори че ми се отрази и на здравето. За двете седмици отпуск, които имах в годината шефката бе с такова нетърпение да се върна на работа, че ми звънеше по телефона на десетия ден да ме провери, а аз просто се опитвах с пълни гърди да си взема отдиха и спокойствието за година напред... Реално не съм отсъствала много, на година два пъти по три до пет дни, пет но никога последователно - като за това време вършех работата си вкъщи. Често оставах на работа и извън работно време или вършех по нещо събота и неделя, просто защото си обожавах работата... И накрая пак си виновен...
Снежка, по думите ти съдя, че и твоят настоящ шеф е голям темерут. А вариантът просто да смениш банката, няма ли да е добър за теб... То вярно, че свестни работни места трудно се намират, и че няма гаранция новите шефове да са хора, но ми прави впечатление, че във вашата сфера това не е невъзможно...?