не мога да не споделя потреса си от видяното днес на детската площадка.
един млад баща, бял българин, бави две дечица на видима възраст 18 месеца. момче и момиче. разбрах, че са разнояйчни близнаци. и двете деца, но особено момченцето, бяха препечени като меденки. увисна ми ченето ви казвам, не с тен, не почерняли, а направо препечени! аз даже се огледах отначало за родителите, викам си - да не са циганчета, че толкова тъмни, но момчето беше с руса коса и сини очи. смятайте колко е бил бял. после дойде и майката - бяла жена, доста млада и тя. и тя и мъжът й не бяха почернели.
много мислих да отида и да им кажа любезно, че са луди. не го направих, но ме гризе адски. пак се връщам на любимата си идея за това да се разрешава раждането и отглеждането на деца само срещу диплома за завършен курс за родители.
безумно е това, което правят някои родители, особено много младите, с невръстните си дечица.
мъж ми разправя, че оня ден видял една подобна гледка в парка - почти голо бебе, плешиво, без шапка опънато в 12 часа на обед на якото слънце, и то било черно като прегоряла бисквитка.
аз бих ги арестувала такива родители и три дни бих ги държала вързани на слънце - да им дойде акъла в главите. ужасно се вбесих.
в същото време си давах сметка, като ги гледах родителите, че а съм им казала нещо, а са ме погнали вербално.