0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, моля за мнение.
В момента ситуацията е: на 15.07 беше инсето ми при спукан фоликул. Доки каза да пия 10 поредни дни дуфастон сутрин и вечер по 1/2 и да направя два дни почивка след това, като на втория ден от почивката да направя тест и ако е положителен, да продължа да пия дуфастона. Само че на 12 ден от инсето едва ли тестът ще отчете, дори да има резултат, затова и не правя... накратко ще кажа, че втори ден лееекичко ми зацапва, а има още 3 дни до датата на очаквания МЦ, а за тест още е рано. Сега ми е трети ден без дуфастон.
Ако нещо е станало, дали е погрешно, че не пия дуфастон и може ли нещо да се обърка? Да правя ли тест, въпреки че е рано?

Според мен не го спирай дуфастона, той се пие докато не ти дойде. На мен винаги така са го изписвали - няма цикъл, не го спираш. Така де, ти вече си го спряла, но според мен продължи да го взимаш. Аз взимам и дуфастон, и утрогестан, и ми е казано да не ги спирам докато не ми дойде цикъл.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Bobbie,за прогестерона който взимаш,prometrium 200 искам само дА ти кажа,че аз съм 13 ден след икси и го слагам вагинално 3*1 всеки ден.така,че не мисля ,че това е максимума доза, която изписват.даже тук по италианските форуми съм чела,че има момичета който го слагат и 3*2.това само за сравнение.но все пак мисля, че всеки случай е индивидуален.дано всичко е наред  с теб  :crossfingers:
Ми то май зависи каква доза е, защото прометриума има и по 100мг и по 200мг. Моят е 200мг.
Днес лекарят ми каза нещо интересно за влагалищния прогестерон - каза, че той може да има локално въздействие върху матката и въобще да не се види в кръвта т.е. аз до колкото го разбирам това означава, че този дето го мерят в кръвта ми си го произвеждам аз, а отделно си имам в матката от хапчетата. Права ли съм или нещо съвсем се обърквам?

Боби

*

GERSHUIN

• *
  • 23
  • Щом сме стартирали, ще завършим успешно!!!
здравейте, момичета! Отдавна не съм влизала във  форума. Вчера бях на лекар има фоликул и в четвъртък ще правим инсето. Незнам защо толкова късно чак на 15-ти ден. Първият път беше още на 12-ти. Тогава ми сложиха 9000единици, а сега за второто инсе, довечера трябва да сложа само 1500ед.? Не ми е много ясно. Пък яйчниците така ме болят имам чувството, че всеки момент ще се спука фоликула и се притеснявам да не изпуснем момента!Надявам се всичко да мине нормално, нали все пак лекарите си знаят. Толкова много бременни срещам напоследък, че си мисля всеки път- "Дано да е заразно!!!"!Успех на чакащите!     
*

Bobbie

• *
  • 5701
Момичета, мисля, че помятам.
Днес бях на лекар, всичко беше наред, дори видяха зачатъзи на сърдечни тонова, хормоните бяха ок, казаха да не се притеснявам за зацапването, а сега ( тук е през нощта) започнах да кървя. Вече не е розово зацапване, а си е направо червено. Много ми е мъчно.

Боби

Много съжалявам да го чуя, моля се да не си права. Предполагам сутринта пак ще отидеш на лекар? Стискам палци! :crossfingers:  :bighug:

*
Боби дано да не е това което си мислиш! Почивай си повече, ако имаш болки пий но-шпа.Опитай се да бъдеш спокойна. yahoo_17
*
Здравейте момичета. Искам да ви попитам, колко време след прегнила, ако резултата от кръвният тест е положителен, е верен. Резултата от моето инсе е отрицателен. Сега започвам всичко от начало и живот и здраве на есен ново инсе. Много целувки и ++++++++резултати на всички.
*
10 000 единици се изчистват от организма приблизително за 10 дни.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Тук сега е още 4:50ч. Чакам да стане 8:30, за да се обадя в лекарския офис и ше отида, ако кажат.
Нямам но-шпа. Въобще това лекарство не мисля, че го има тук. Сигурно има други анти-спазмолитици. Ще питам лекаря като се обадя, но не съм сигурна, че в толкова ранна бременност помагат. То прогестерона не помага... днес ми беше >20 т.е. съвсем в нормите. И сакчето беше порастнало с 3.5мм за 3 дена - точно както си трябва и дори и сърдечни тонове имаше. Миналия път две седмици ги гледахме тези тонове, преди да спрат. Но тогава хормоните ми бяха много ниски, ЧХГ-то не се удвояваше, а прогестерноа беше 6, пък и ембриона си личеше на УЗ, че има проблем. Сега уж всичко беше наред........ Ох, нямам сили вече.
 Правени са ми и имунологични и генетични изследвания. Вече нищо не разбирам .
« Последна редакция: Юли 29, 2008, 12:52:23 pm от Bobbie »

Знам, че това не е успокоение, но сестра ми вече направи два спонтанни аборта за година и половина. Последният буквално преди 2 седмици. Много тъжно беше, защото преди това радостта беше голяма, разбираемо. И на нея й правиха всякакви изследвания, и казаха че няма връзка между двата аборта - пълна случайност. Но сега няма да говорим така, при теб още нищо не се знае. Много ли е силно течението, или е само зацапване? Дано всичко е наред.

*
Боби,съжалявам миличка.много ми е мъчно.късмет :crossfingers:
*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
Красита,толкова се бях зарадвала за сестра ти,а сега като прочетох ми стана много тъжно.Много съжалявам за това,което и се е случило :(
Боби късмет!Стискам палци всичко да е наред.
Благодаря ти, eloiz  :(  Наистина много гадно - сега ще чакат два месеца да минат, и после почват опитите наново. Ако ти кажа, че вече се бях размечтала как ще купувам подаръци на близнаци... а на нея си представям пък какво й е.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Момичета, сега се връщам от лекар и сядам веднага да ви пиша. Докторът ме прегледа и каза, че кървенето не е от сака, а най-вероятно от шийката на матката. Около ембриончето няма кръв. Бебето е живичко, успя дори да го премери за първи път - 3мм е и за първи път чух сърдечните тонове, които са 107/мин. Много гот се почувствах като ми ги пусна през колонките на ултразвука. 
Ако знаете обаче какви съсиреци излизат от мен...  никога не бих повярвала, че не помятам, ако не беше този ултразвук.  Сега съм малко по-спокойна, макар че докато не спре сигурно няма напълно да се успокоя. Попитах за анти-спазмолитик и той каза, че не дават такива лекарства ( не разбрах дали защото е в ранна бременност или по принцип). Ще го слушам, защото до сега за всичко е бил прав. Надявам се и сега да е прав като ми казва, че няма причина за притеснение.

Ами това е за сега. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяте в тези моменти. Ако не сте вие, просто не знам как бих издържала.

Боби, стискам палци.  :crossfingers: Почивай и стискай кълките.

А защо кърви шийката? Да нямаш полип или раничка нещо?
  09.11.2007
*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби, стискам палци.  :crossfingers: Почивай и стискай кълките.

А защо кърви шийката? Да нямаш полип или раничка нещо?
Не разбрах защо кърви - каза, че се случвало. Не мсиля, че и той знае. Нямам раничка, нито знам да имам полип. Имам 3 малки миомни възела, които обаче са в стената на матката и още преди да забременея той каза, че щом са в стената не са проблем. Имам чувството, че шийката се дразни от таблетките с прогестерона, защото винаги след тях имам неприятно чувство там и слаба болка. Казах му и той каза да звънна в офиса ( понеже днес беше в друг офис) да и кажа да ми дадат рецепта за друг вид прогестерон, ако чувствам, че това ме дразни.
Аз да си кажа честно, не знам каква е тази шийка, че да падат от нея такива съсиреци, ама щом казва лекарят, ще му вярвам, няма къде да ходя.

Боби

*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
Браво Боби!Почивай си и пази много бебчо!
Страхотни новини, Боби! Много се радвам, че всичко е наред! Ще бъде и занапред!