0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Тема на бременните № 28
« -: Юли 14, 2008, 18:29:22 pm »
Повече бременни и положително завършили бременности!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #1 -: Юли 14, 2008, 18:37:08 pm »
Да ни е честита новата темичка!
Да се напълни с много нови бъдещи мами!
*
« Отговор #2 -: Юли 14, 2008, 19:26:12 pm »
Честита нова темичка!!!
Да се напълни бързо с много бременелки!!!
*
« Отговор #3 -: Юли 14, 2008, 19:51:59 pm »
Честита ни нова темичка! Да се напълни с много нови бъдещи мами и положителни емоции! Спокойна брменност на всички, а на момичетата на които скоро предстои среща с бебоците - леко и безпроблемно рждане!  yahoo_17

*
« Отговор #4 -: Юли 14, 2008, 19:55:25 pm »
Много късмет в новата темичка yahoo_17,здрави и щастливи мами и бебоци :goodluck:

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #5 -: Юли 14, 2008, 21:10:50 pm »
Честита да ни е новата темичка! :D
Да се напълни с прекрасни новини! :D

Момичета, аз искам да се върна на последния въпрос от темата на бременните №27 - срам не срам :oops:
Вие като си мажете гърдите с кремовете против стрии, мажете ли и върху ареолите и зърната или само около тях?
« Отговор #6 -: Юли 14, 2008, 21:41:50 pm »
Да се напълни темата с много бъдещи мами!

Та по последния въпрос от предишната тема - моля ви се, момичета, не си търкайте зърната с хавлиени кърпи, а пък и с мас ... какво да кажа.

Аз се мажех с крем против стрии от началото на бременността по корема, бедрата и гърдите, но едва ли от това нямам стрии. А иначе от края на осмия месец започнах след ежедневния душ да мажа ареолите и зърната с Гармастан. Въпреки това като започнах да кърмя първите седмици зърната си ме боляха, дори под душа се покривах с шепите, че не се траеше, макар да продължавах да се мажа редовно. Но това отминава може би след първия месец.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #7 -: Юли 14, 2008, 21:57:01 pm »
Аз се триех с хавлиена кърпа, колкото и да го отричат това. Не съм имала нито една рагада, не съм имала болки, нито проблеми. До 9 месец кърмех и въпреки това зърната ми бяха добре. Не съм слагала кремове, не съм се мазала за стрии. Единствено първия ден слагах един крем, но беше повече за успокоение, отколкото от нужда. Но не се сещам за името :oops: Така че аз съм за обтриването преди да се кърми.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #8 -: Юли 14, 2008, 22:01:26 pm »
Честита нова темичка!
Гане, да не би да имаш да ни казваш нещо?  :wink:
ако не, в най-скоро време очакваме :)

За мазането - момичета, с каквото и да се мажете, ако кожата ви
е предразположена за образуване на стрии, няма сила на света, която
да ги предотврати :) По тази причина си купих по-евтин крем(Дева) и
като съм мазала гърдите,,нанасях само около зърната и ореолите.
Зърната мажех с Авент от края на 7-ия месец до раждането, не съм имала
никакъв проблем, много съм доволна.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #9 -: Юли 14, 2008, 22:07:30 pm »
За мазането - момичета, с каквото и да се мажете, ако кожата ви
е предразположена за образуване на стрии, няма сила на света, която
да ги предотврати :)

Мдааа, верно е. Може евентуално малко да понамали пораженията. Аз мазах редовно и обилно с кво ли не, включая и по-скъпи мазила и пак съм с много стрии. От малка съм предразположена, няма спасение.
*
« Отговор #10 -: Юли 14, 2008, 22:18:09 pm »
аз се мажех от дъжд на вятър и то най-вече като понапредна бременността заради изсушената и сърбяща кожа на корема. използвах олио на Икаров именно поради убеждението ми, че скъп - евтин крем - все тая.
очаквах да имам стрии - от пубертета имам много. от бременността обаче нямам нито една, но не вярвам да е от мазането, а по-скоро от малко качените кг.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #11 -: Юли 14, 2008, 22:27:00 pm »
Със Стефания се нацепих точно като влязох в 9 месец /качих до края 20 кг, като първите 10 още в началото- до края на 4 месец/, отпред по бедрата, никъде другаде нямам, сега не зная как ще е, но поне не съм качила все още нищо за 13 седмици, дано не стана пак слон както с нея  :? аз също съм предразположена към образуването на стрии, мазах с Мамма Дона първоначално, в последните два месеца с Мустела, след раждането продължих с интензивния серум на Мустела, все пак личат някой от тях.
За гърдите не бях редовна с мазането и си претърпях последствията- до 3-ти месец кърмех с протектори, но каквато и да е болката, търпи се и минава. И аз не бих се обтривала с хавлия, има майки, които са правили всичко по учебник и пак са имали проблеми с гърдите, така че този път нищо няма да правя /живот и здраве да докараме до там да си подготвям гърдите за кърмене/
Другата седмица съм на ФМ в понеделник, надявам се всичко да е наред.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #12 -: Юли 14, 2008, 22:29:11 pm »
Момичета, а като си говорим за рагади и грижи за гърдите преди раждането дали има нещо, което мога да направя за да имам достатъчно кърма? Дали масажите евентуално биха помогнали? Нали преди изследване на пролактин, не се препоръчва докосване на гърдите. Първия път не съм правила масажи и нямах достатъчно кърма. Въпреки, че се цедях денонощно, изпих стотици литри чай и въпреки, че кърмата малко се увеличи, все пак не беше достатъчно, отгоре на всичко малката се научи на биберон и девет месеца се цедях. Много държа да кърмя ама този път с помпата няма да издържа дълго. Та в тая връзка търся съвети. Гинеколога спомена нещо за хомеопатия, но не ми каза конкретно име на лекарство.

mini, стискам палци всичко да е наред на ФМ. Аз пък в сряда съм на доплер.

*
« Отговор #13 -: Юли 14, 2008, 22:29:27 pm »
mini, стискаме палци!
за гърдите си не съм правила нищо специално - кърмех си без никакви проблеми (ипри все хлътналите ми зърна)
« Отговор #14 -: Юли 14, 2008, 22:40:45 pm »
mini, стискам палци всичко да е наред!

gabi32, нищо не съм правила преди раждането, а вече шест месеца и половина кърмя безотказно, не съм дохранила дори нито веднъж. Сега и кашата му бъркам с изцедена кърма. Единственото, което спазвам е да ям по три пъти на ден, но не колкото да сплаша глад, а истинско ядене (аз затова имам още сума ти кила за сваляне, но целта си струва). Течности пия, но не мога да кажа, че в големи количества.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #15 -: Юли 14, 2008, 22:45:16 pm »
Габи, не съм чувала за тези масажи, нито за хомеопатия,
но от моя скромен опит излиза, че или имаш кърма или нямаш. Може би се повлиява от чайовете, но малко. Хапвах си доста обаче, и биричка пиех, сега се сложих на диета, но въпреки това кърмя още. Аз лично не съм пила нищо, пожелавам ти същото :)

Мини, успех в понеделник, всичко ще е наред!
« Отговор #16 -: Юли 14, 2008, 23:56:26 pm »
Честита нова темичка и от мен(нас) :D!Много нови попълнения и здрави рожби!

По темата за подготовката на гърдите.......да ви кажа честно че не ми е много приятно тези процедури с хавлията и се отказах просто си правя леки масажи под душа и след това се мажа с кремче това правя аз! :wink: :oops:
*
« Отговор #17 -: Юли 15, 2008, 00:04:19 am »
На предната консултация, акушерката ме попита дали си подготвям вече гърдите за кърмене. Аз обаче заявих, че няма нужда да се подготвят, организмът ми си провежда каквото е необходимо и т.н.. ;)
за справка http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=1844
Изгледаха ме лошо и ми дадоха брошурка да чета, в нея пише неща от рода на това да се обтриват гърдите с парче плат, да се излагат на слънце и да се мажат с Гармастан. Аз обаче не съм съгласна много с това обтриване и засега само си купих Лансинох и започнах да се мажа с него.
*
« Отговор #18 -: Юли 15, 2008, 00:11:29 am »
Честита нова тема! Да е пълна с нови бременни момичета . За мен ще е последна като бременна, но пак ще влизам. Аз още нямам симптоми за раждане.
За  мазането и аз се мажа но при мен стриите ги получих в началото на бременността , най-вече по гърдите защото много ми пораснаха изведнъж. Зърната с нищо не мажа дано нямам проблем след раждането. Късмет на всички и много лека бременност.
« Отговор #19 -: Юли 15, 2008, 10:08:00 am »
Сани, за изпроводяк :D

На останалите, добри резултати, бели кахъри и добро настроение :D