0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

По-прохладна седмична 21.07 - 27.07
« -: Юли 21, 2008, 07:35:51 am »
Макар и да започва с горещ ден, прогнозата обещава да е по-прохладна.
От мен пожелания да е спокойна и приятна  :D
Да са здрави всички дечица  :D

lb2f
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: По-прохладна седмична 21.07 - 27.07
« Отговор #1 -: Юли 21, 2008, 07:44:25 am »
Добро утро и от мен!
Ние вчера празнувахме РД на детско парти в клуб. Отбрах четири познати на Вики деца, дойдоха три от тях. Забавляха се много. А аз се чувствах, все едно че на мен се празнува РД.
« Отговор #2 -: Юли 21, 2008, 08:40:35 am »
Пожелавам приятна седмица на всички! :D

Лейди,
радвам се, че се е получил хубав празника на Вики,  :Dкакто и, че вече виждаме негова по-актуална снимка. :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #3 -: Юли 21, 2008, 09:26:38 am »
Лейди, да ти е живо и здраво момченцето! Хубава седмица на всички. Мия от една седмица има големи успехи с гърнето, както преди това въобще не искаше да седне. А сега вече всеки ден пишка по 2-3 пъти там и ака също. Не винаги показва, но пък и това е голямо постижение. Много ме изненада.
<br />[link=http:
*
« Отговор #4 -: Юли 21, 2008, 09:59:59 am »
Лейди, да ти е живо и здраво детенцето! Радвам се, че всичко е минало успешно :) Оооо и нова снимчица си имаме :)
Момичета, аз да питам следното: като сте минали успешна процедура в някоя от клиниките, носили ли сте снимка на бебчо след раждането?
*
« Отговор #5 -: Юли 21, 2008, 13:45:35 pm »
Е, Лейди, така е вече по-добре! Расте си детето-кога се роди, кога стана на 1 годинка, а?  :P

Момичета, да внимавате много с кухненските манджички на децата и със съхранението на всякаква храна в тия жеги, че доста хора вече се оплакват. Детските кухни уж ги затварят в големите горещини...Вече няколко пъти изхвърлям продукти-от магазина още са развалени!

Искам да питам: някой чел ли е някъде съвети, инструкции, закон за това колко още човека могат да седят на задната седалка при монтирано детско столче за кола. Ясно е, че един възрастен може, но може ли и 2-ма възрастни, нали уж 3 са местата? Някой има ли официално инфо?

Здрава и лека седмица на всички от нас! Много нови попълнения във форума!
Alexandra
*
« Отговор #6 -: Юли 21, 2008, 14:42:25 pm »
Лейди, много е хубаво, че сте се забавлявали и е станал весел праника. На нас след около 20-ина дни ни предстои 2ия  рожден ден и аз вече започвам подготовката. Само дано този път имаме повече късмет, защото мин. година от всичките ни познати малки деца само едно се оказа в София през август.

Marie, преди няколо месеца препрочетох Закона за движенията по пътищата и правилника, като се интересувах най-вече от правилата за столчетата и бременните. Нямам спомен да има ограничение да не могат да пътуват двама възрастни и едно дете в столче на задната седалка. Но от личен опит мога да ти кажа, че не е много удобно. Става само за къс път. Все пак столчетата заемат доста място. Според мен по-удачния вариант в този случай е да се сложи столчето отпред, ако няма въздушна възглавница или ако тя може да се изключи.

А във връзка с летните вируси и съхранението на храната, Юлия от сутринта повърна вече два пъти. Иначе видимо изгледжа добре, няма разтройство за сега. Предполагам, че все пак е някой ентеровирус.
« Последна редакция: Юли 21, 2008, 14:53:34 pm от gabi32 »

*
« Отговор #7 -: Юли 21, 2008, 15:06:18 pm »
Весела седмица и от нас! Само здрави дечица и положителни емоции...

Лейди, много е порастнал младежа и е голям хубавец, да ти е жив и здрав!

Мари, аз нали сега ходя на курсове и ми е съвсем пресен правилника... отзад могат да стоят толкова човека колкото колани има колата, защото принципно вече е задължително отзад да се возят хората с колан. Т.е. ако има бебешка седалка и имаш още два свободни колана могат да се возят още двама души. Иначе, както ти е казала gabi32 , не е много удобно, защото поне нашата седалка неможе да се монтира в средата, а в средата е най-неудобно, но се изтрайва, аз се возих така вече.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #8 -: Юли 21, 2008, 15:10:43 pm »
Според мен по-удачния вариант в този случай е да се сложи столчето отпред, ако няма въздушна възглавница или ако тя може да се изключи.
:bad_idea:
Габи,
това е опасно. Преди време тук мнозина ме разкритикуваха, че съм държала бебето в ръце, а не - в кошницата. Дадох си сметка колко са прави и, че ако искам да осигуря безопасност на детето си, то трябва да бъде на мястото си - в кошницата на задната седалка с колани. Габи, повярвай ми, не знаеш в следващия миг какво ще се случи на пътя. Аз съм катастрофирала 3 пъти в живота си с трима различни шофьори до мен /баща ми, бившия ми приятел и настоящия ми мъж/.
Така че, нека осигурим безопасност за децата си и спокойствие за нас. Кошницата не заема толкова място - тя заема едната седалка отзад, а другите две остават свободни.

Не знам как съм прозвучала, но постингът ми е съвсем добронамерен, в тон на загриженост.

*
« Отговор #9 -: Юли 21, 2008, 17:55:32 pm »
Здравейте,ние май се сдобихме с първото зъбче белее се отдолу и при пипане боцка,но по цял ден ревем и не иска да яде.С какво да я мажа девойката тя е още много мъничка за да облекча поникването на зъбчетата.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #10 -: Юли 21, 2008, 18:22:15 pm »
Привет и от нас!

Лейди, да расте здраво, палаво, добро момченцето ти! Хубав ви се е получил рождения ден май :D

Браво на Мия! Надежда има значи :lol:

Ние сме си добре, Елица е здрава, само дето насмалко не опита котешко ако като как е на вкус. Животинчето грижливо си го е заровило в пясъчника, но на малката Нещотърсачка такива не и минават... Бръкнах за мокрите кърпички и докато се обърна беше се праснала в някакъв ръб под и над окото. Само с хирургични лепенки се размина, без шиене, лепене, но сега се мисля за пълен идиот, че не мога да си опазя детето :oops: :oops: :oops:. Дръжте си очите отворени на 16, тия на гърба - също!

Отиваме на море на Крапец, дано да мога да ви го похваля селцето като се върнем.

Много здраве за децата и спокойствие за майките им :)
Продължавам да стискам палци и очаквам нови попълнения :)
*
« Отговор #11 -: Юли 21, 2008, 21:15:22 pm »
Боровинчо, къде ще отсядате в Крапец?
Ние ходихме точно сега мъжът ми като дойде, ама за един ден, колкото за плажа само - беше ми домъчняло за това място, не бях ходила от детските си години (имаше детски лагер), но всяко лято получавам снимки от приятел, който ходи редовно и ми се стопляше душата, че е останало все пак някое по-спокойно и не толкова претъпкано и "разработено" местенце.
Е няма друг такъв плаж просто! Пясък мек и нежен като кадифе, отказах се да слагам каквито и да е хавлии и легнах направо на плажа...водата толкова бистра - чудно.
шпсле вечеряхме в ресторанта на хотел "яница" или нещо подобно - то това май е единствения хотел там - много хубава панорама към морето и естрада с шлагерите на хулио иглесиас - симона се скъса да танцува, направо беше гвоздеят на програмата :lol:
Иначе селцето е много малко, аз някак си си го представях по-уютно и китно, а то едно такова леко занемарено ми се видя.
а, да - на отиване карах колата :wink:

« Последна редакция: Юли 21, 2008, 21:35:39 pm от tzvetenze »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #12 -: Юли 21, 2008, 21:24:48 pm »
днес Стефания се сдоби с пукната долна устна- сега е като Анджелина Джоли, баба й за секунда не е успяла да я хване и сега се чуства много, много виновна, въпреки моите успокоения. Каза- другото дете ти си го гледай, аз от Стефка достатъчно ще си навлека някой инфаркт.  :? Сигурно не й е лесно на милата, ама нали ми е майка, влиза в положение.
Иначе другото бебе е наред, каза д-р Даскалов.  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #13 -: Юли 21, 2008, 21:38:31 pm »
Иначе другото бебе е наред, каза д-р Даскалов.  :D[/color]

супер :D

деца са, ще има и пукнати вежди, и пукнати устни, и обелени колена...
това си е част от детството. по-лошо да няма.
*
« Отговор #14 -: Юли 21, 2008, 22:11:27 pm »
Според мен по-удачния вариант в този случай е да се сложи столчето отпред, ако няма въздушна възглавница или ако тя може да се изключи.

...

Аз даже имам спомени, че някъде съм чувала, че по диагонал на шофьорската седалка отзад е най-сигурно.

Благодаря за мненията.
Alexandra
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #15 -: Юли 21, 2008, 22:14:06 pm »
ах, да, щях да пиша- Мари е права
нашето столче е така- по диагонал, слагали сме преди кошницата два три пъти отпред, когато Ники я е возил сам и няма начин да стои отзад
в зависимост от колата, се събират един или двама човека- в нашия кораб /рено лагуна/ си сядат двама възрастни без никакви грижи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #16 -: Юли 21, 2008, 22:30:33 pm »
Привет и от нас!
Лейди,поздрави за хубавия празник на детенцето!
Шофьорките,смело продължавайте :)!
Аси 73, мисля,че можеш да мажеш детенцето ти с Калгел или Дентинокс,независимо че е по-малка.Пробвай!Дано я облекчи.
*
« Отговор #17 -: Юли 21, 2008, 23:06:41 pm »
Габи,
това е опасно. Преди време тук мнозина ме разкритикуваха, че съм държала бебето в ръце, а не - в кошницата. Дадох си сметка колко са прави и, че ако искам да осигуря безопасност на детето си, то трябва да бъде на мястото си - в кошницата на задната седалка с колани. Габи, повярвай ми, не знаеш в следващия миг какво ще се случи на пътя. Аз съм катастрофирала 3 пъти в живота си с трима различни шофьори до мен /баща ми, бившия ми приятел и настоящия ми мъж/.
Така че, нека осигурим безопасност за децата си и спокойствие за нас. Кошницата не заема толкова място - тя заема едната седалка отзад, а другите две остават свободни.

Не знам как съм прозвучала, но постингът ми е съвсем добронамерен, в тон на загриженост.

Милена, разбирам че си съвсем добронамерена, но аз не предлагам детето да седи отпред без столче. А ако имаш в превид статистиката, че отпред загивали най-много хора, а мястото зад шофьора е най-безопасно, то тя може би се дължи на факта, че най-много хора се возят отпред. Не всички коли са винаги пълни и никой не сяда отзад ако са двама човека в колата, нали? Иначе аз съм била 2 пъти в колата при ПТП и един път сама предизвиках такова (това да не стряска новоизлюпените шофьорки :wink:), така че съм наясно и с тая възможност. Аз в момента си возя детето отзад, но защото на колата не и се изключва възд. възглавница, до преди два месеца карах друга кола и си я возех отпред. Но когато я карам аз почти винаги съм сама и е доста по-удобно да е отпред, отколкото докато карам да се обръщам да проверявам какво се случва отзад. Мъжа ми я кара отпред, защото неговата кола позволява и аз честно казано предпочитам така отколкото в тая лудница в София (а той винаги я кара в пиковите часове)да се разсейва да гледа какво се случва зад гърба му. То си е и въпрос на възможност, разбира се, но когато се е налагало да пътуваме повече хора на дълъг път, сме тръгвали с двете коли. Не мога да си представя да пътувам няколкостотин км притисната между някого и кошчето. А освен ако не карам аз, няма вариант аз да не съм до детето.

mini, ако си спомняш ние сме се срещали веднъж. Ти си дребничка, но при хора с моето телосложение няма как два да седнат отзад+столче и да им е удобно.

« Отговор #18 -: Юли 21, 2008, 23:23:06 pm »
ах, да, щях да пиша- Мари е права
нашето столче е така- по диагонал, слагали сме преди кошницата два три пъти отпред, когато Ники я е возил сам и няма начин да стои отзад
в зависимост от колата, се събират един или двама човека- в нашия кораб /рено лагуна/ си сядат двама възрастни без никакви грижи

:lol:Знам го този кораб, Мини. :wink: Ние по време на бременността ми нямахме кола, та вземахме на заем на свекърите тяхната да ходим до София на прегледи. Та тогава ползвахме тяхното Рено Лагуна. По-късно си взехме Ситроен Ксантия - комби, че да събира голямата количка и да ни побира всичкия багаж. Ей това наистина е голям кораб. :lol:
Но кошницата винаги я слагаме отзад. Дори и мъжът ми ако е сам с Миша, пак я слага отзад. А тя нашата Миша почти веднага, щом тръгне колата и е заспала, :lol: така че, нямаме проблеми. За сега не се е налагало да возим и някой отзад, но при нас ще има място.

Габи, в кръга на шегата, :wink:
или сваляй килограми, или купувай един голям кораб, че да има място и за теб, и за детето, и за някой друг пътник, ако ще возите. Да не се обидиш, ей. :wink: Шегувам се.
Всеки си преценява в крайна сметка как да си вози и детето и себе си. :)

*
« Отговор #19 -: Юли 22, 2008, 07:56:42 am »
Милена, старая се ама тъкмо бях свалила 17 кг след предишната бременност и хоп - нова. Този път уж внимавам малко повече ама пак качих доста, пак ме чака голямото сваляне след някой друг месец. :) Между другото и аз карам Ситроен Ксантия, за съжаление не комби, та се видах в чудо как да побера багажа като тръгвахме за морето. А Миша е още макла. Чакай да мине поне годинката и да видиш като почнат номерата. Нашата от столчето успява да отваря врати, прозорци, ако не забравя да ги заключа, вади си ръцете от коланите и вече се опитва и сама да разкопчае закопчалката. Какво ли ще правим когато сръчността и уменията и достигнат степен, в която ще успее?! Обяснявам аз за "чичо палай" - чичо полицай дето ще се кара на мама и на детето, че може да се удари и да плаче, ако не е в столчето, ама кой ли те слуша!Дано като премине 3 г да престане с тия номера. Поне онзи ден една майка от входа с тригодишно дете ме убеждаваше, че има съществена разлика като детето станело на три.