0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #260 -: Август 20, 2008, 16:24:15 pm »
Ох, Мари, дано нещата се развият по най-добрия начин за бебока и теб! Стискаме палци всичко да се нареди!  :crossfingers:

Христина, честито! Лека и спокойна бременност и здраво бебче на финала!  :babyflips:

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #261 -: Август 20, 2008, 16:39:43 pm »
Много се разстроих (сигурно и хормоните си казаха думата) и като му дръпнах един рев...чак се захласвах. Така цяла вечер.
Бубе не знам дали за такива ситуации човек може да натрупа опит, но стресът и за теб и за онази е бил огромен. Каквото и да ти кажем тук зная че сигурно още седмици наред ще преживяваш това. Ще го преживява и тя, особено ако ви е за първи път. Нямаше да се чувстваш така ако някой друг беше карал колата, а не ти. Тогава всичко щеше да ти се струва нормално. Но хубавото е, че нищо фатално не се е случило.
А що се отнася до болката - много е вероятно когато си разтроена и бебето да не е особено спокойно и да те рита в някой орган, който боли. Самата ти можеш да усетиш дали това, което те боли е при бебето или е нещо друго. Ако те притеснява по-добре иди на доктор, само за да се успокоиш.
Най-лошото е, че проблемът е в главата ти и не можеш да го забравиш лесно. Да не казвам, че сигурно никога няма да го забравиш. А аз не знам как се бори човек с това.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #262 -: Август 20, 2008, 17:58:19 pm »
Тами, аз пък винаги съм си мислела 32 седмица и ти сега казваш 29. Това малко ме успокоява. Иначе днес съм малко по-добре, вчера просто не знаех на кой свят съм.
Искам да питам още нещо, казаха ми да пия протеини от тези за спортистите, по специално на Биогейм, за да може бебето да се повлияе и да нарасне. Вие чували ли сте нещо такова?
Хриси, честито и колкото и клиширано да звучи, безпроблемна бременост.
*
« Отговор #263 -: Август 20, 2008, 18:23:33 pm »
Мари, имаш и от мен стиснати палци!!!Ще се преборите с твоя бебчо и всичко ще е наред!!!Иначе за протеините съм чела.Vera ги пиеше, но нямам представа дали ще се включи,ако искаш се разрови из по старите теми ако е писала нещо.

Бубе, не я мисли повече тази случка.И аз като бях бременна изпаднах в подобна ситуация и то вече бях с големия корем и мадамата слиза и ми вика ми то и аз съм бременна,аз и казвам честито,а тя налита.Та накрая мъжа и ни успокояваше и двете :D
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #264 -: Август 20, 2008, 18:34:46 pm »
И аз като бях бременна изпаднах в подобна ситуация и то вече бях с големия корем и мадамата слиза и ми вика ми то и аз съм бременна,аз и казвам честито,а тя налита.Та накрая мъжа и ни успокояваше и двете :D
Аз така като чета, добре че навреме се отказах да шофирам...Много ми липсва, но определено по-добре така...Преди реагирах много нормално на подобни спречквания, без които всички знаем, че няма как...Ама това пък жена на жена да налита и то бременна 8O
*
« Отговор #265 -: Август 20, 2008, 18:43:01 pm »
Тами, аз пък винаги съм си мислела 32 седмица и ти сега казваш 29. Това малко ме успокоява. Иначе днес съм малко по-добре, вчера просто не знаех на кой свят съм.
Искам да питам още нещо, казаха ми да пия протеини от тези за спортистите, по специално на Биогейм, за да може бебето да се повлияе и да нарасне. Вие чували ли сте нещо такова?
Хриси, честито и колкото и клиширано да звучи, безпроблемна бременост.
Мари и z22 съм чела че ги е пила.
Имаше тема за прееклампсията и в нея пишеше.
Ще пробвам да я намеря.
« Последна редакция: Август 20, 2008, 18:48:49 pm от mpia »
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #266 -: Август 20, 2008, 18:44:47 pm »
Стискам палци,Мари!
поздравления за Христина!

Мен пък ме заболяха ухото и гърлото снощи!Имах и 37.1 температура.Пия чай с мед,сокове...днес съм малко по-добре.Лежа.Правих си и топло пепси.Ям лимони...
*

Tamara

• 1662
« Отговор #268 -: Август 20, 2008, 18:52:05 pm »
Mary на братовчедка ми са и изтекли водите месец по-рано и са задържали раждането, за да й слагат три дни някакви инжекции, за да се развият дробчетата на бебето. Струва ми се кортикостероиди ама не съм никак сигурна.
На mimi26 също й бяха слагали. Дано да се включи.

А 32 седмица е срокът, след който няма да се налага ковьоз.
Аз с Марио лежах за задържане в Майчин дом. В нашата стая лежеше и жена, която раотеше в родилна зала и един ден я викнаха да види едно момичеце. Оказа се, че това детенце се е родило 500 грама, но си е оживяло. Та тя ми каза, че там деца родени над 1 кило ги спасяват. А това си е 29 седмица. За по-малките било по-рисково.
По Dyscovery гледах предаване за четиризнаци. При тях по принцип чакат максимум до 29 седмица и ги вадят, защото после е рисково и за майката и те няма къде да се развиват, а в 29 седмица са способни да оцелеят. Тези, чието развитие следяха ги извадиха в 26 седмица и оцеляха и четирите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #269 -: Август 20, 2008, 19:03:27 pm »
Цитат
Mary на братовчедка ми са и изтекли водите месец по-рано и са задържали раждането, за да й слагат три дни някакви инжекции, за да се развият дробчетата на бебето. Струва ми се кортикостероиди ама не съм никак сигурна.
На mimi26 също й бяха слагали. Дано да се включи.
Да точно кортикостероидни препарати се правят.
*
« Отговор #270 -: Август 20, 2008, 19:31:24 pm »
аааааааа ясно, мерси за разяснението.
Значи за това Марков ми каза, че трябва да ми слагат кортикостероиди, аз му отговорих, че в момента съм на преднизолон, при което той каза, че това е добре. Но най вероятно ще трябва допълнително да се направят инжекции.
Аз сега в коя седмица съм 27 или 28. Различните лекари различно ги броят.
Мпия, мерси са темата.
« Отговор #271 -: Август 20, 2008, 20:23:16 pm »
Mary, то ако се гледа лентичката ти си 28 седмица, но може и малка разлика да има. Хайде дано сте минали килограм (би трябвало вече), че да не се притесняваш и за това.

За моя екшън, ходих на лекар (тя ми каза, че съм глезла ама аз преди от рев получих херния, та наистина се притесних...а с рева то си е за бой-на колко години съм...). Всичко ми е наред, само за контракциите ми изписа още едни хапчета.
Аз не съм шофьор :wink: , а бях зад огромния джип на онази. Тя ме видя и продължи да дава назад за да ме накара да се махна (мъжът ми в момента паркираше на същото място)-ей това не мога да го разбера. Благодаря ви.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #272 -: Август 20, 2008, 20:41:33 pm »
Оле Бубе не се впрягай от такива глупости. Нищо не е станало. Дали те е видяла или не вече няма значение. Може и да не е, макар и малко вероятно. Следващият път си викай полиция. Така ще я накъдрят, че ще забрави къде е воланът на колата.
Няма опасност това да се случи отново, не се притеснявай. А тая ще си намери майстора някой път.

Mary в 28 седмица си. Под 29 разбирам 28 навършени.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #273 -: Август 21, 2008, 13:14:40 pm »
Mary, миличка стискам палци всичко да се развие възможно най-добре и ти и бебо да сте добре! :bighug:
Христина, добре дошла в темичката и лека бременност ти желая!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #274 -: Август 21, 2008, 13:23:34 pm »
Момичета, да питам тези от вас, които са на Л-Тирокс - дозата е 0.25 микрограма или 25 микрограма? Ако сте наясно де :? Днес ми изпса д-р Тодорова доза, но не каза 0.25, а 25 и сега не съм сигурна, че съм я разбрала правилно.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #275 -: Август 21, 2008, 13:39:33 pm »
Ганенце  :kiss:, нямам идея мило, но много те прегръщам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #276 -: Август 21, 2008, 13:49:03 pm »
Гане, 25 е - половин таблетка от 50 микрограма (като я натиснеш по средата с пръст и тя се 4упи лесно). Има и Л-тироксин от 100 микрограма, гледай отзад на блистера като купуваш.
*
« Отговор #277 -: Август 21, 2008, 14:04:52 pm »
Гане, сега погледнах на моята опаковка, пише Euthyrox 50. Аз също деля таблетката на две. Значи правилно ти е казала Тодорова, че е 25, а не 0.25 мг.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #278 -: Август 21, 2008, 14:15:06 pm »
Много ви благодаря!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #279 -: Август 21, 2008, 14:19:18 pm »
Mary, след 28 навършена седмица бебето се счита жизненоспособно. Обикновено когато е планирано секциото, а не по спешност наистина се сагат кортикостероиди за да се подготвят белите дробчета на бебето. Когато раждах миналия път с мен роди и една съседка, на чието бебе бяха установили, че теглото в началото на 9ия месец е твърде ниско (под 2 кг.), та и тя беше пила някакви  протеини. Тамара не е права, че след 32 седмица не се налага поставянето не детето в кувьоз. Това зависи от конкретното състояние на бебето. Мин. седмица например в Шейново, въпреки че съседката по стая роди в нач. на 9ия месец и с добро тегло бебе, пак го поставиха под палатка за 2 дни, защото не можеше да диша самостоятелно. Така че по-вероятно е и на вашето бебче да му се наложи да бъде в кувьоз за известно време, но това не бива да те притеснява. В Майчин дом имат доста опит и ще се справят. Даже, доколкото си спомням, имаше едно табло на входа със снимки на деца, родени с доста малко тегло. През мин. бременност, когато лежах в патологията на едно момиче от нашата стая извадиха момченцето пак около 30 седмица поради високи антитела (тя беше - резус фактор), биха и въпросните кортикостероиди, бебето беше една седмица в кувьоз, а сега е живо и здраво детенце на 2 г и 4 мес. Въобще примеро много. Стискам палци и при вас нещата да се развият така добре.