но да се тъпчеш в продължение на 6м. с какво ли не, само за да изкараш 100 гр. кърма за мен си е безумие.
-за мен пък не е безумие и всяка капка кърма е повече от нищо. Аз лично съм се тъпчела и какво ли не още, не за 100гр., а за 15 гр. на ден, но бях абсолютно убедена, че си заслужава и пак бих постъпила по същия начин.
Мешко,
и аз съм на същия принцип. Луда последователка съм на кърменето. Искаше ми се Миша да я кърмя до 1 годинка, но май няма да успея. Кърмата ми започна да намалява и дърпам по малко от замразената от фризера. Може би ще се наложи да я дохранвам с Хумана.
Като си помисля, че някои ме съветваха да си спра кърмата, защото Миша щяла да бъде около месец в болницата .... добре, че не ги послушах.
Ади, и другите са ти казали
за да няма колики бебка, не трябва да ядеш пикантни храни, боб, леща, зеле, цитрусови плодове, цитрусови сокове, лук, чесън, прясното мляко да е в минимални количества.
До колкото знам, ядките се изключват, ако детето има рефлукс, а не при колики. Но може и да греша. На мен педиатърката ми препоръча сурови ядки, защото били богати на вит.В, който пък стимулирал лактацията.
Изключваш кафето и алкохола. Може биричка
- и тя стимулира лактацията.
Аз много обичам кафе и пия по едно безкофеиново на ден.
А шоколад защо не може да се яде? Това и аз го знам, ама пусто, много обичам шоколад.
Чудя се кое именно ще навреди - кофеинът ли, захарта ли?
Стефи,
браво, че си по-добре вече.
Цветенце,
дано се преборите някак си с мазнотията.