0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #340 -: Октомври 04, 2008, 13:20:55 pm »
Аз го взимах 10 дни от деня на Прегнила(2 дни преди пункцията)
« Отговор #341 -: Октомври 04, 2008, 14:41:01 pm »
И аз пих Достинекс по 1 на ден при втория си опит 10 дни от деня на Прегнила за превенция на хиперстимулация. Ама си се сдобих с вторична такава.  :?
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #342 -: Октомври 04, 2008, 16:42:53 pm »
Здравейте
и запис, така да се каже. :)
Днес ми беше първата инжекция Менопур, в сряда съм на преглед.
На 34 г съм, 9 годишен стерилитет, мъжки фактор, лиспващ менструален цикъл при мен.
Пожелавам късмет на всички, сега ще ви попрочета малко, за да вляза в час.
*
« Отговор #343 -: Октомври 04, 2008, 16:49:28 pm »
Здравейте
и запис, така да се каже. :)
Днес ми беше първата инжекция Менопур, в сряда съм на преглед.
На 34 г съм, 9 годишен стерилитет, мъжки фактор, лиспващ менструален цикъл при мен.
Пожелавам късмет на всички, сега ще ви попрочета малко, за да вляза в час.

Успех, Патладжанке! :D
« Отговор #344 -: Октомври 04, 2008, 17:10:57 pm »
Успех и от мен :D

*
« Отговор #345 -: Октомври 04, 2008, 17:34:15 pm »
Успех! yahoo_17
« Отговор #346 -: Октомври 04, 2008, 20:18:51 pm »
Здравейте! Днес ходих при док да ми вземе секрет и да дам урина, за да видим ще се потвърди ли прогнозата за трихомони, макар и единични и мъртви според първото изследване. Попитах я с колко ще отложим инвитрото, защото трябваше да започнем в понеделник. Мислих, че ще иска първо да видим резултатите, после евентуално лечение с антибиотици, и тогава стимулация. Тя обаче каза не, ние си вървим по план. В понеделник си започваме. Дори да имало инфекция, съм можела да пия антибиотик по време на стимулация, че и малко след трансфер. Как ще коментирате това, момичета? Някоя от вас била ли е на антибиотик по време на процедура? Не че знам със сигурност дали ще взимам антибиотик изобщо, но все пак ми се стори странно.

*

adelinna

« Отговор #347 -: Октомври 04, 2008, 20:35:19 pm »
почти бяхме започнали процедура при д-р Стаменов - събрахме всичките си изследвания, изчакахме най-чинно повече от година да ни дойде часът за консултация, но доста се разочаровахме след като на въпроса ни дали не трябва все пак да допълним изследванията си с подробни гинетични, имунологични, СДИ тест и т.н. той отговори, че за момента нямало нужда, т.к това ще ни е първи опит, и не си струва да се тревожим и най-вече да даваме пари за такива изследвания. Естествено, веднага се отказахме от него, и изтичахме при друго "светило", като предварително, по наше желание си пуснахме въпросните изследвания. И т.к. резултатите не са никак добри, сега този втория доктор не иска и дума да чуе за започване на инвитро преди всичко да е идеално... Е , кажете ми на кого да вярваме? кое е по-добре - да се действа, без да се мисли много-много , или да се чака докана всичко стане идеално. или истината е някъде по средата може би?
*
« Отговор #348 -: Октомври 04, 2008, 21:54:35 pm »
почти бяхме започнали процедура при д-р Стаменов - събрахме всичките си изследвания, изчакахме най-чинно повече от година да ни дойде часът за консултация, но доста се разочаровахме след като на въпроса ни дали не трябва все пак да допълним изследванията си с подробни гинетични, имунологични, СДИ тест и т.н. той отговори, че за момента нямало нужда, т.к това ще ни е първи опит, и не си струва да се тревожим и най-вече да даваме пари за такива изследвания. Естествено, веднага се отказахме от него, и изтичахме при друго "светило", като предварително, по наше желание си пуснахме въпросните изследвания. И т.к. резултатите не са никак добри, сега този втория доктор не иска и дума да чуе за започване на инвитро преди всичко да е идеално... Е , кажете ми на кого да вярваме? кое е по-добре - да се действа, без да се мисли много-много , или да се чака докана всичко стане идеално. или истината е някъде по средата може би?
:good_post:
И аз мисля, че трябва да се правят всички изследвания от "А" до "Я", когато предстои инвитро за първи път!
*
« Отговор #349 -: Октомври 04, 2008, 22:48:44 pm »
adelinna ,според мен е трябвало да се доверите на Д-р Стаменов. Но все пак всеки сам избира. Късмет!

« Отговор #350 -: Октомври 04, 2008, 23:33:13 pm »
  Извинявай госте , но се съмнявам в думите ти! Не умаловажавам ни най-малко необходимостта от тези изследвания!!! И все пак....  Събрали сте всичките изследвания, чакали сте най-чинно една година за преглед .... ама все пак сте искали  "светилото " да ви каже дали са необходими генетичните, имунологичните и SDI теста 8O  Като сте имали време и сте били толкова информирани,  и толкова сте държали на тези изследвания - защо не сте ги направили без да чакате той да ги назначи? И коя от жена точно на прага на началото на процедурата ще се откаже веднага, щото доктора казал, че нещо не е необходимо???

Жабче, Евро Е2 днес ми беше 3400 . Светилото ми не се притесни ни най-малко :wink: И каза че ще ме удуши ако не си пия достинекса :lol: Ако ще има хипер - предпочитам да е вторична :wink:  Пункция - понеделник - стискайте ми палци :wink:
Патладжанке, успех и на теб :wink:
« Последна редакция: Октомври 04, 2008, 23:39:15 pm от Danny S »

« Отговор #351 -: Октомври 05, 2008, 09:54:30 am »
Успех Дани! Ако ще имаш хиперстимулация, нека да е вторична, с причина като моята!  :P
Иначе на мен ми правиха и някакво вливане в деня след пункцията, на банката пишеше HES. Имах 11 яйцеклетки, последно Е2 беше 2145 3 дни преди пункция, но тъй като при първия си опит имах зверска хиперстмулация, Док се презастрахова отвсякъде.
При първия си опит имах 18 яйцеклетки, не ми направиха вливане, нито съм пила Достинекс.

Патладжанке, успех и на теб!
« Последна редакция: Октомври 05, 2008, 09:57:15 am от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #352 -: Октомври 05, 2008, 10:03:56 am »
Добре е от време на време да се споделят и притесненията ни относно нашите лекари и техния подход но това -светило в кавички не звучи като добронамерена критика и кой е другия лекар?   
*
« Отговор #353 -: Октомври 05, 2008, 11:00:52 am »
Относно поста на Аделина: ще ви кажа, че няма перфектни хора, всички допускаме  грешки. Не мисля, че момичето пише против д-р Стаменов, просто не е нейна работа да си самоназначава изследвания и да гадае как да процедира преди инвитрото и това е нещото, което я притеснило. Тя иска да е ясно всичко от самото начало и да елиминира проблемите един по един. Докторите са тези, които трябва да назначават и да вземат предварително необходимите мерки Причините са съвсем оправдани, за да реагира така - 1. инвитрото е много скъпа процедура, 2. психическата травма при  неуспешен опит и т. н. всички ги знаем. Затова е хубаво да се пишат и такива мнения. Аз също имам такива притеснения, защото и на мен ми се налага вече да гадая какво да правя, а не ми е работа.
Успех на всички!
*
« Отговор #354 -: Октомври 05, 2008, 12:11:55 pm »
Здравейте, момичета. Искам да попитам нещо, защото за първи път ще правим икси и всяко нещо ме смущава. В четвъртък започнахме стимулацията с 225 IU гонал ф.Първите два дена нищо не чувствах.Вчера след прегледа док каза-добре, но ще увеличим малко дозата -300 IU гонал за  следващите два дена.В понеделник,т.е. утре преглед и пускане на хормони да видим какво става. Нормално ли е така да се увеличава дозата и това много ли е,защото тук се рових да намеря информация, но не мога да разбера.И още нещо, като го питах вижда ли се нещо на ехографа,той каза че имало някакви, но били още малки(като за втори ден сигурно) и рано било да се каже, колко ще тръгнат.Кажете ми, моля ви, как ви се вижда всичко това, че ми влезе някаква муха в главата.Аз и без това съм си страхлива.Как беше при вас?
*
« Отговор #355 -: Октомври 05, 2008, 12:29:41 pm »
Не се притеснявай Джеси,док си знае работата!

Дани,успех утре!
И не е зле заедно с достинекса да си хапваш аспержи и да пиеш отварата от тях.
*
« Отговор #356 -: Октомври 05, 2008, 12:40:33 pm »
Добър ден :) Дани желая ти успех! На вики ват стискам много палци.Днес и е пункцията май..

Джеси,рано е мила за заключения.. Всичко ще е наред.. На мен също ми е за първи път,но стискам зъби и се доверявам напълно :)

Изгуби ми се Имам Вяра.. Дано всичко е наред и да и е дошло.. Дано скоро започне нейната стимулация и да завърши с успех.. Желая успех на всички ви и приятна почивка!
« Отговор #357 -: Октомври 05, 2008, 15:35:55 pm »
 Благодаря, Любче :D 

Джеси, наистина е рано, не се притеснявай, при мен на четвъртия ден бяха по 5 мм :wink:

elliq , къде да ги търся тези аспержи - има ли ги по големите вериги например? Никога не съм яла, но ако трябва и магарешки тръни ще паса :lol:

mery I , относно аделина... надали знае по-добре от мен колко е скъпо едно ин витро и каква е психическата травма при неуспех!!! Събрала всички изследвания. Кой и ги е назначил, след като е чакала една година за прегледа? Някой съвсем друг лекар? Защо не е направила тези, за които говори? Може би са и се видели скъпи и е чакала да и ги назначат, за да не се мине напразно? Много момичета тук правят изследванията когато и където искат и доктора винаги се е съобразявал с тях. Наистина не е наша работа да си назначаваме изследванията. Но или се доверяваме на лекаря, който сме избрали или както тя е направила, изтичваме при друг.  И за мен, а мога да твърдя и за много други момичета и жени тук, Стаменов наистина е светило, но без кавичките!

*
« Отговор #358 -: Октомври 05, 2008, 15:45:26 pm »
Дани,аспержите ги има замразени в големите магазини.Мъжът ми,докато ме чакаше да излезна от пункцията ми ги купи от Билата(сигурно я знаеш,на бул.България).Аз ги запарвах докато омекната,после пиех водата с малко лимон,а аспержите като истинат,ги правих на салата.
*
« Отговор #359 -: Октомври 05, 2008, 15:50:55 pm »
Нормално ли е така да се увеличава дозата и това много ли е,защото тук се рових да намеря информация, но не мога да разбера.

Абсолютно е нормално да се променя дозата - нали за това са прегледите и изследванията в хода на процедурата - за да се определя в движение оптималната стимулация. При моята успешна процедура, освен че увеличи дозата в началото, докторът по някое време смени препарата с друг.