Като се заговори за глутен, яйца и др., ще споделя и аз.
Въведох глутен на 10м. и 5 дни с каша овес на Хип. А 6 дни по-късно и дадох бисквити на Хип.
От безглутеновите каши са също и царевицата. Бях купила на Фризо каша ориз и царевица, както и само царевица. Лошото им е, че съдържат захар, докато хипските и милупските нямат добавена захар. А и тази на Фризо не се разтваря добре - остават гранулки.
Друга безглутенова е Милупа Био безмлечна каша - грис. Тя съдържа ориз, царевица и бионишесте от тапиока.
Уайт, благодаря ти за препоръката.
На 10,16 мес. въведох пилешко бяло месо (домашно пиле).
На 10,22 мес. въведох 1/4 жълтък.
Така че,
Миленка М, на практика, моето дете до този момент също беше само на плодове и зеленчуци и каши. не виждам нищо страшно в това. Надявам се, наистина, да не съм навредила на детето си.
наскоро чух за 7-месечно бебе, което набива кюфтета от масата.
тук ще споделя един разговор, който наскоро проведох с една приятелка, която ме упрекна, че не съм въвела "жълтъче"
приятелката: Даваш ли жълтъче?
аз: Не още. Назад сме със захранването.
приятелката: ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ЖЪЛТЪЧЕ ЗА МОЗЪЧЕТО!
аз: Добре де, ще дам, но засега яде само плодове и зеленчуци. Тези дни ще и дам за пръв път пилешко, а една седмица по-късно ще и дам и въпросния жълтък. Все пак следвам някаква последователност.
приятелката: Ти щом и даваш зеленчуци, можеш да и добавяш вътре жълтъче. Не е нужно да си въвела пилешко. От 4 месеца се дава жълтъче за мозъчето. То се нуждае от холестерол.
аз: Да, бе, да!
На 4 месеца жълтъци! И на 2 месеца - сок, нали! не съм съгласна с това. Смятам, че първите 6 месеца трябва да бъде само на мляко.
приятелката: това са го измислили за мързеливите американки, защото ги мързи.
аз: Аз пък не смятам, че ме мързи, а смятам, че това е по-добро за детето ми. Михаела съм я захранила на почти 7 месеца. А сок до сега не е пила.
Тя имаше колики 5 месеца и затова не съм бързала. не смятам, че е по-тъпа сега.
Като слушаше това, дори мъжът ми се стресна, че ще навредя на "девойката" му (Михаела). той ми се доверява изцяло по отношение на грижите и храненето на Мишка, но за пръв път се усъмни.
Хайде, момичета, споделете и ме успокойте, че "не съм си затъпила" мозъка на детето, само защото до преди два дни не е яло жълтък.