Ей, Ефирче, много ти благодаря за изказването, ама освен многото ирония, другото не можах да го разбера!
Аз лично в този форум пиша отскоро (както сте забелязали), защото имах нужда в началото, когато започнах да помагам на Искам бебе, да стигам по-лесно до повече хора. Преди това не ми е и идвало наум, че е голям килипир това да си писателстваме тука, та и затова не съм писала... Както и да е, сега съм тук... Важното е, според мен, че информацията стига бързо до много хора и благодарение на тези, които са се опарили от нещо и някой, ще попречат на други да повторят техните грешки!
Но относно нашата мила родина, честно казано, това не е достатъчно, трябва много много повече!
Абсолютно си права, че на подобни Форуми, Конгреси, Кръгли маси и т.н. както и да се наричат - проблема според мен винаги е един и същ - събират се много хора, които УЖ са съпричастни на проблема - лекари, политици, журналисти и т.н., НО КЪДЕ СМЕ НИЕ??? Нас обикновено ни няма там! ЗАЩО?
Лятото, когато в София беше Луиз Браун, аз имах уникалната възможност да говоря, тогава дори ме имаше в програмата и се бях поприготвила с това, което исках да кажа. Отне ми около 20 минути, много смелост и емоции. След изказването дойдоха доста хора да ми кажат, че съм ги трогнала, дори и политиците, дори и лекарите! Дано!
Този път в Пловдив, не бах планувана да се изказвам - нямах микрофонче, стоях на втора линия като наблюдател... НО НЕ ИЗДЪРЖАХ и пак се изказах, далеч по-емоционално, не така добре формулирано и обмислено! Даже се притесних, че отстрани сигурно съм изглеждала леко истерична (като седнах цялата треперех)... Много съжалявам, че не бяхме повече там, вратите бяха отворени, всеки можеше да присъства! Дано в бъдеще сме повече, дано да ни чуят!
И друго си мисля, ако има камера, която да записва тези събития - мисля, че ще е много полезно - първо всички непресъствали ще видят истината, кои какво е говорил, кой как е реагирал и ще се спести много питане и писане из форума - просто гледаш и знаеш! И второ, тези "светила", които присъстват и не обелват дума или са задни колелета - нека всички да ги видат кой колко пари чини, всеки пациент да си прецени за себе си кой крив кой прав!