0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 32
« Отговор #200 -: Ноември 18, 2008, 11:26:17 am »
Милички, да се запиша и аз в бременната тема, вече родила :D

Парси, и аз бях на ЖК само по касата в Тина Киркова, а за същинското следене на бременността разчитах на д-р Сигридов. Ако ходиш в АРТ клиника за проследяване не бременността, няма смисъл да плащаш и в ТК.
Благодаря ти, Бени!

*

Aubergine

« Отговор #201 -: Ноември 18, 2008, 13:57:26 pm »
FreshBreeze, честит син :bori_001:, да ти е много здравичък и послушен!

Аз утре съм на преглед, надявам се да чуем пулс, поболях се тия зацапвания вече и имам фобия от тоалетната :lol: Никак не ми е смешно всъщност, каквото е писано това ще стане, лошото е, че силите ни за тревоги никога не секват :(

Успех и прегръдки на всички!
*
« Отговор #202 -: Ноември 18, 2008, 14:57:56 pm »
Милички, да се запиша и аз в бременната тема, вече родила :D

Парси, и аз бях на ЖК само по касата в Тина Киркова, а за същинското следене на бременността разчитах на д-р Сигридов. Ако ходиш в АРТ клиника за проследяване не бременността, няма смисъл да плащаш и в ТК.
Ами аз по принцип си ходих там към клиниката по стерилитет и тя същата доки ще си ме следи.Обаче каза че ще трябва да се запиша към женска консултация и ми каза за този пакет :ask:

« Отговор #203 -: Ноември 18, 2008, 15:05:06 pm »
Парси, мен ме следи д-р Сигридов в Надежда, а на ЖК съм в Тината, но без платен пакет, само това, което си е по ЗК.

Патладжанке, стискам палци! А тази фобия от тоалетната си я имам и аз, май няма да изчезне до края на бременността...

Момичета, до коя седмица можеше да се пие но шпа? Имам спомени, че по някое време вече не беше препоръчително това лекарство, защото водело до омекване на шийката на матката.
  09.11.2007
*
« Отговор #204 -: Ноември 18, 2008, 15:07:18 pm »
Жабче, аз го пих докато родя. Дори в болницата ми даваха като лежах в Патологията.
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #205 -: Ноември 18, 2008, 15:09:34 pm »
Цитат
Момичета, до коя седмица можеше да се пие но шпа? Имам спомени, че по някое време вече не беше препоръчително това лекарство, защото водело до омекване на шийката на матката.
Мисля, че до 32-ра седмица, но да ти кажа, че аз все още когато имам силни болки (приличащи на менструални) си го пия.
« Отговор #206 -: Ноември 18, 2008, 16:12:31 pm »
Жабче вчера на прегледа ми при д-р Сигридов и аз попитах конкретно за магнерота,тои ми каза,че нош па и магнерот се пият до 36 седмица,после не.

Патладжанче не се притесняваи аз имах две прокървявания,първото като теб след трансфера,следващото на датата от цикъла следващия месец,слава богу всичко е наред  до ден днешен.Притесненията ще си ги  имаме докато не се родят мишлетата,че и после,ама дано са по малки и всичко да е наред.стискам палци.
*

sesi

• 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
« Отговор #207 -: Ноември 18, 2008, 18:08:22 pm »
Момичета някоя от вас ползвала ли е марката MUSTELA,против стрии,ако някои го е ползвал бихте ли ми казали доволнили сте,днес една моя позната ми го прехвали,че нямала нито една стрия,но не можа да ми кажи колко е като цена.
Ако някои го е ползвал разкажете,благодаря предварително :P
*
« Отговор #208 -: Ноември 18, 2008, 18:12:50 pm »
Момичета някоя от вас ползвала ли е марката MUSTELA,против стрии,ако някои го е ползвал бихте ли ми казали доволнили сте,днес една моя позната ми го прехвали,че нямала нито една стрия,но не можа да ми кажи колко е като цена.
Моя приятелка го ползва и изобщо не беше доволна.Всичко е до кожа според мен.А иначе продуктите като цена знам че са солени :)

*
« Отговор #209 -: Ноември 18, 2008, 19:30:05 pm »
На мен Мустелата ми беше прекалено мазна и миризлива. Трябва по 1 час да чакаш да попие. Иначе съм безкрайно доволна от крема им за след раждане и този за бюст.
За стрии ползвах това:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #210 -: Ноември 18, 2008, 22:02:52 pm »
Към момичетата, които са ходили на ЖК в Тина Киркова - при кой доктор бяхте? Лично аз съм си избрала д-р Гергов /без абонамент/, има ли и други момичета, които са били при него? Доволни ли сте? Аз засега нямам впечатления, защото съм го виждала само 1 път, но ми се видя симпатичен. По-нататък живот и здраве ако си допаднем взаимно може и при него да раждам, така че ще се радвам да споделите впечатления. виждам, че сме доста от отбора "Тина Киркова" :D
*
« Отговор #211 -: Ноември 19, 2008, 09:31:23 am »
 Крема на Мустела против стрии струва 33 лв. Питах преди 2 дена в аптека ,която поддържа ниски цени в нашия град.
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #212 -: Ноември 19, 2008, 09:35:24 am »
Ползвах Мустела против стрии. Според мен няма никакъв ефект освен приятната му миризма, поне на мен ми харесва. Имам бая стрии, и само дето дадох толкова пари. Хич не  евтин, 38 лева струва една опаковка и стига за половин месец, сметни, колко солено излиза. Ползвах го 4 месеца и нищо.А сега като родя трябва да давам пари за лазери за заличаване на стриите, макарче незнам колко е ефикасно. Ако някоя има опит , моля да сподели.

*
« Отговор #213 -: Ноември 19, 2008, 09:45:58 am »
Аз ползвам на Чико крема ANTI STRESS за стрии има 2 вида, единия е интензивен. Принципно имам стрии от пубертета и съм предразположена към появата им. Използвам го от началото на 3-я месец. И точно в средата на октомври когато бях в средата на 8-я месец ми се нацепи корема като се почна от белезите от лапароскопията. В момента почти целия ми корем е нацепен от талията до линията на окосмяването  :(  Според мен си е до вид кожа, белите кожи и по-сухите се цепят колкото и усилие да се полага с мазане на каквото и да било. Добре че само корема ми се нацепи иначе други нови стрии нямам никъде, а аз имам по бедрата и по бюста, но както писах по горе те са ми от пубертета.

« Отговор #214 -: Ноември 19, 2008, 10:35:22 am »
Аз го ползвах този крем Мустела, стрии нямам, а една опаковка измазах общо за цялата бременност, даже ми остана (щото съм много редовна :lol:) ама си е най-вече до кожа и не знам точно колко ми е бил от полза.
Аз бях на ЖК при Гергов, на моменти ми беше приятно, 1-2 пъти ревах, щото с многото проблеми не ми обърна много внимание, така че съм със смесени чувства. Може би по-скоро положителни, но ако не бяха другите лекари, на които разчитах, най-вече прекрасния д-р Сигридов, хематолога и гастроентеролога ми, нямаше да съм добре обгрижена.
И на мен д-р Сигридов ми каза, че но шпа се пие до накакъв момент само, струва ми се по-рано даже от цитираните седмици.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #215 -: Ноември 19, 2008, 10:50:54 am »
И аз от началото на бременността ползвах Мустела за стрии, мажех сутрин и вечер, една опаковка ми стигаше за месец, после съм позвала и този крем който е посочила Wtite, но той ми идваше много лек, та накрая минах на Виши, като последните два месеца сутрин мажех с крем, вечер с олио-бебешко. Стрии имам малко, само отстрани на корема в долната част. Всички казват, че е до кожа, надявах се при това мазане да ги избегна, но при двуплодните бременостти явно е невъзможно.
Успех момичета и стриите са най-малкия проблем! :D
*
« Отговор #216 -: Ноември 19, 2008, 10:53:33 am »

А тази фобия от тоалетната си я имам и аз, май няма да изчезне до края на бременността...

Тс, не изчезва до края, после идва и за околоплодните води паникьосването ...
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #217 -: Ноември 19, 2008, 12:31:05 pm »
Аз сега ползвам крема на Мустела. Мирише ужааааасно!!! Но е добре мазен според мен. ЗАсега нямам срии, но все пак тепърва предстои голямото подуване :))) но както са писали и други ми се струва, че си зависи от еластичността на кожата, а не толкова от крема.
Жабче, тези оплаквания, които описваш ги имам и аз, и то с едно бебче. Смятам, че с 2 е още по-нормално! направо на моменти имам чувството, че някаква тежест ще изпадне... ужасно! Ноооо всичко се търпи в името на бебоците! :)
*
« Отговор #218 -: Ноември 19, 2008, 12:33:56 pm »
Nunu, и аз не съм особено доволна от Д-р Гергов или по скоро от Тина и ЖК там, има много жени според мен, лекарите нямат време и не се обръща достатъчно внимание на всеки, не се доглеждат нещата, добре че ходим и при други лекари. Моя извод е че ЖК е по добре в клиника, където няма толкова много бременни за да е по спокойно и да не си като на конвейр, защото и без това основното на ЖК е да ти пускат изследванията по ЗК.Това си е лично мое мнение де :-)
*
« Отговор #219 -: Ноември 19, 2008, 17:33:45 pm »
Относно ЖК аз ходя при лекър, който има частен кабинет и работи със ЗК. Има си ехограф (3д) и уред за мерене на тоновете. Смятам че ми обърна досатъчно внимание, давал ми е направления за всички изследвания по ЗК, само последните в 9-я месец не можа, но аз си взех направление от личната. Всеки път ме е гледал на ехограф, който си заплащах. По здравна каса се полагат 2 ехографии. Та той практикува тези ехографии накрая след 35 седмица нищо не съм плащала от тогава насам, а ме гледа всяка седмица и тонове мерим. Отделно съм ходила в клиниката на д-р Владимиров при една лекърка която преглежда там, но след като ми отказа да родя при нея защото напуска ТК се ориентирах при друга докторка.