Абсолютно съм съгласен! В Бг технологиите на произвежданите храни са УЖАСНИ! Какво ли няма вътре.
Само 1 седмица ми стигаше в Бг и три, четири изядени "милинки" за закуска, и цялата останала седмица престой прекарах на "Зантак". Просто в Бг слагат в храната какво ли не... .
Когато навън за пръв път опитах млечни продукти и пих прясно мляко, разбрах, че в Бг просто няма качествено мляко и млечни продукти ( поне до 1997, когато заминах).
90% от СС заболявания и рак в Бг се дължат на лошите масла, използващи се за готвене- слънчогледовото, например, в свестните страни е сламено жълто и с много приятен вкус. Освен че никой не го ползва за ядене, освен за пържене на картофи. Царевичното и сусаменото, които в Гърция са с невероятно качество са направо "фантазия"-леки масла и не миришещи на нищо, освен на основната си съставка. Абсолютно убеден съм че слънчогледовите масла, продаващи се в Бг, са канцерогенни! Последната мода в Бг- "палмови" отпадъци... .
За гръцките зехтини не говорим- световно известни са.
Много мога да пиша по тези теми и за Гръцките храни, които са доста качесвтени, междувпрочем.