0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #220 -: Януари 26, 2009, 17:58:21 pm »
Аз пак въпрос  :oops: В сряда ще се записвам на ЖК. Искат да си нося урина, но неразбрах първа сутрешна или след тоалет  :ask: няколко страници напред има и двата варианта посочени. Ако някой знае в Тина Киркова какво искат, да пише?
Благодаря!
« Отговор #221 -: Януари 26, 2009, 18:06:41 pm »
Първа сутрешна след тоалет :) За Тина Киркова не знам  :)

Патладжанче, радвам се че всичко е наред, почивай си
« Отговор #222 -: Януари 26, 2009, 19:20:17 pm »
Патладжанке, добре дошла!  :D

Парси, те и таблетките на Пренатал са едни огрооомни.  :lol:

Мидж, за да не се чудиш - вземи си стерилно контейнерче за урина от аптеката, сутринта направи тоалет и събери в него първата сутрешна урина. Така ще си спестиш и посещението на тоалетната в ТК... вярвай ми заслужава си.
  09.11.2007
*
« Отговор #223 -: Януари 26, 2009, 19:39:05 pm »
Благодаря  :D
*
« Отговор #224 -: Януари 26, 2009, 19:44:26 pm »
Патладжанче,радвам се,че всичко е минало добре и отново си тук - сега си почивай,всичко ще е наред! :)

За въпросните витамини Пренатал - 2 вида са витамините с това име - на две различни фирми - едните са с огромни таблетки наистина,както Жабче казва; НО вторите са по-компактни ,на капсули - тези,към които е дала линк Патладжанче.
Аз лично преди 1-2 седмици си поръчвах по интернет тези вторите на Вега(британски са),понеже ги нямаше в никоя аптека тук във Варна,а д-р Александров ми ги беше препоръчал
(спомена,че тъй като съм с близнаци ще е добре да пия и витамини допълнително; въпреки,че бебчовците да чукна на дърво все доста едрички вървят досега поне :D)

Честно казано не съм сигурна кой от двата вида "Пренатал" док имаше предвид,защото като ми ги препоръча,нямах идея,че може да се окажат два вида,а после не ми се щеше да му звъня само за това да го питам. Но като разучих съдържанието и на двата вида,мисля,че е варианта на Вега - в него няма витамин А,за който знаем,че високи дози не са препоръчителни(и съответно доставяйки си го само от храна спред мен е напълно достатъчно),освен това другите витамини и минерали са в съвсем умерени,леки дози - за разлика от първия Пренатал,където дозировките на повечето съставки са почти двойни.
Както и да е,като се видим на следващия преглед ще питам док,но съм 99% сигурна,че са тези,които пия.Но и двата вида като цяло са хубави,така като чета отзиви в нета. :)

Ох,малко дълго стана заради тоя Пренатал,но не мога да се стърпя да не ви споделя и покрай мен какви са емоциите тия дни - от началото на 21 седмица вече усещам как малките юначета ме поритват здравоооо :D Усещах някакви леки пърхания още от 17-18 седмица,но не бях сигурна дали са те - все пак е ново усещане за мен :oops: Но сега са съвсем ясни потупвания отвътре,усещам си ги и ме изпълват с огромно щастие всеки път,направо ми иде при всяко потупване да се метна до тавана от радост :D :oops:  Дори вечер нямам търпение да си легна,тъй като по-активно действат тогава като че ли :D

пп.И пак извинявайте за дългия пост :oops: Уж рядко се включвам тук,но затова пък избухвам зверски :oops:
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 20:54:04 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #225 -: Януари 26, 2009, 20:30:18 pm »
Counterfeit, честити ритащи крачета.  :lol: Много е сладък този момент. С всяка изминала седмица движенията ще стават по-силни и по-чести. Моите вече почти не се спират, постоянно си шавърка някоя от двете. А ритниците са си бая силни, чак боли. И моите вечер са по-активни, понякога не ме оставят да заспя чак. Напоследък обаче им намерих цаката - понеже гледам последното ми ядене да е в 18-19 ч. най-късно заради киселините, те явно огладняват по някое време и започват да буйстват. И като им дам малко манджа и се кротват.   8)   
Аз имам от Пренатала с големите таблетки, не ми е изписван от лекар, взимам чат-пат по половин или една таблетка като се чувствам по-отпаднала. На тях също пише, че са за бременни и кърмачки. Аз пък не съм виждала от другия вид Пренатал, взех си този, защото видях на етърва ми, че й бяха предписали същите витамини през бременността.
  09.11.2007
*
« Отговор #226 -: Януари 26, 2009, 20:32:15 pm »
Здравейте мили бъдещи мами!
Аз отцелях от повръщането и се надявам вече често да съм на линия.
Добре дошли на новите момичета и лека и безпроблемна бременност.
Тъй като съм решила да се запиша на ЖК в Шейново, защото и мойта докторка е там, но записват нови бременни само събота и неделя и моя час е за 12 30 ч и ще има само акушерка, та въпроса ми е какви изследвания да искам да ми пуснат, че да не вземат да си икономисат нещо?

Това, което не ме убива, ме прави по - силна.
« Отговор #227 -: Януари 26, 2009, 20:33:47 pm »
Патладжанче
добре дошла отново мила радвам се че всичко е минало добре сега си лежи повечко :bighug:
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #228 -: Януари 27, 2009, 00:24:16 am »
Здравейте момичета.Радвам се за теб Патладжанче.Дано нямаш повече проблеми до срещата си с малкото човече.
Да ви се похваля и аз.Ние с бебо сме добре.Правихме отново ФМ и доплер.Всичко е наред.Видях му и личицето.Невероятно е чувството.Малкият мъж е вече 900 грама.
лека вечер момичета и само положителни емоции.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #229 -: Януари 27, 2009, 07:59:21 am »
Добре завърнала се  :hug2:Патладжани!
Лежанка сега и тука само с подвижно ПС! :D
Ама как ми е позната тая схема с лежането, само дето нямах лаптоп  :P...
Та се криех :oops: от домашните да попрочитам какво става из форума!

Късмет на  yahoo_17Всички и все повече да се пълни темата!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #230 -: Януари 27, 2009, 09:15:13 am »
Аз пак въпрос  :oops: В сряда ще се записвам на ЖК. Искат да си нося урина, но неразбрах първа сутрешна или след тоалет  :ask: няколко страници напред има и двата варианта посочени. Ако някой знае в Тина Киркова какво искат, да пише?
Благодаря!
Абе в Тината малко през пръсти я карат,защото аз досега като ходя и ми казват там да давам урина и то не сутрешна,та и аз съм решила на следващата консултация да си ида със стерилното контейнерче :wink:

*
« Отговор #231 -: Януари 27, 2009, 09:48:11 am »

хихи, тя от домашния хубаво ще се скрие, ама от нас не може  :D
*
« Отговор #232 -: Януари 27, 2009, 11:11:48 am »
Добре дошла на мама патладжанка! :D Радвам се, че вече всичко е минало и сега само почивка.
Аз днес ходих в клиниката за микробиология ( да видим има ли гъби), но Димитрова ми направи и доплерово изследване, което ми струваше 70лв.+25микробиологията - абе поолекнах. Но пък всичко с бебчо е наред - в 16-та седмица съм и в четвъртък ще се обадя на доц. Томова да си запиша час за фетална морфология. Тогава ще разберем и пола. Бебо е дълъг от главата до опашката 10см., главичката(диаметъра) е 31мм, бедрото му е 1.7см. и така - отговаря си на 16-та седмица. Гледа кръвообръщението май, прави разни други измервания. В петък ще е готова микробиологията. Това е от мен. Леко бременеене на всички бъдещи мами! :D
« Отговор #233 -: Януари 27, 2009, 12:39:32 pm »

хихи, тя от домашния хубаво ще се скрие, ама от нас не може  :D
Ако само чете как ще я хванеш а... :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Aubergine

« Отговор #234 -: Януари 27, 2009, 18:56:33 pm »
Благодаря отновно на всички за хубавите пожелания! :)

Бе какво да се крия аз, направо ми отрежете достъпа до форума, че две неща написах и двете се оказаха неверни - дезинформатор!  :lol:
Виа - извинявай, че те подведох за албумина в кръвта - на мен са ми изследвали серумен албумин за отоци на краката, но не бях бременна и сигурно друго са имали предвид лекарите.

За Пренатал - Counterfeit го е написала перфектно. Аз така или иначе не възнамерявам да пия витамини, но този, който посочих вчера ми се струва наистина по-подходящ.

По същество - след 6 часово висене в клиниката минах на преглед, малкият мъж е добре, тежи 154 гр., върви както досега няколко дни напред. Лява утеринна артерия /така ли се пише?!/ ми е гранична и ще бъде следена - ми така де, няма всичко да ми е наред , нали все нещо трябва да има.
Ще се върна и към добрия стар Утрогестан за известно време.
Пуснах и имунологични, резултати в събота.
Забравих да питам за кандидата, но като само за болките мисля така ще е, забравям другите важни неща. На няколко пъти докторът се опита да ме убеди, че това втвърдяване са газове в червата, но не успя да ми го внуши :lol: Пък и мен повече ме плашат менструалните болки в корема и кръста, които не са регулярни, но не са и за пренебрегване. Но ми е рано за тежката артилерия Гинипрал, а и  той се надява да отшумят тези оплаквания.

И Доньо - 7мин , без поправките ми отне да го напиша това :lol:
Хай лека ви вечер, наистина съм ужасен скапаняк в момента, уморителен ден, глад и контракции ми идват в повече.

*
« Отговор #235 -: Януари 27, 2009, 18:58:17 pm »
Шийката как е?
Какво каза док?
*

Aubergine

« Отговор #236 -: Януари 27, 2009, 19:06:23 pm »
Е как да е шийката - къса и закърпена :lol:
*
« Отговор #237 -: Януари 27, 2009, 19:14:54 pm »
Кажи, че док е спокоен де! За тва те питам!
*

Aubergine

« Отговор #238 -: Януари 27, 2009, 19:31:15 pm »
Да бе - каза, че всичко е наред и че навреме сме хванали нещата!
*
« Отговор #239 -: Януари 27, 2009, 19:34:41 pm »
Да бе - каза, че всичко е наред и че навреме сме хванали нещата!
:sunshine: