0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дуфастон и опити за бебе?
« Отговор #20 -: Май 06, 2009, 18:39:19 pm »
Благодаря ти за подробната информация мила (KONDOR_79 ).Все чета всевъзможни мнения ,но като че ли се заобикаля това което силно ме вълнува.В крайна сметка трябва ли да е минала овулацията ?Дуфастона стимулира ли я или я подтиска? :ask:.Благодаря ти много.Дано второто бебче стане много бързо-от раз. :balk_5:   yahoo_17 ylinfant

*
« Отговор #21 -: Май 06, 2009, 18:58:51 pm »
Подтиска я ! Ако до 16 ден е минала ок може да се пие( по принцип такава е основната схема от 16 ден), при 28 дневен цикъл нормално е минала, но не всички жени имат цикъл като по книга нали! Той не може да ти направи овулация в никакъв случай, ако има сериозен проблем, който я спира. Прогестерона е  полов хормон със съвсем друга функция, а за осъществяването на ову са нужни други хормони, които действат през първата фаза на цикъла - естрогени и ФСХ за узряването на доминантен фоликул и лутеинизиращ хормон(който води до ЛХ пик)- за спукване на фоликула, след цялата тая магия идва в действие прогестерона(дуфастона). Той води до набъбване на лигавицата в матката, ако няма лигавица не може да се задържи зародиш не може и да има кръвотечение(мензис)илие оскъдно.
« Последна редакция: Май 06, 2009, 19:07:01 pm от KONDOR_79 »
« Отговор #22 -: Май 06, 2009, 19:21:50 pm »
Ясно ми стана всичко .Много благодаря.Ще мера БТ и когато е минала О със сигурност ще започна да го пия,дори и да е след 20тия ден .Супер си прегръщам те .Успех  :balk_102:

« Отговор #23 -: Май 06, 2009, 19:27:30 pm »
kondor явно всичките изпити лекарства,са те накарали да се поровиш и да разбереш действието на женските хормони :balk_47: :balk_5:
Беше ми полезно да си опресня знанията за функцията на хормоните,дано и д-рите го правят а не само да изписват едно и също на всички :)
goskata надявам се да си получила ЛС,не съм много добра с техниката,дано да съм го изпратила :lol:

*
« Отговор #24 -: Май 11, 2009, 19:50:47 pm »
Здравейте!
Прочетох всички коментари по темата и сякаш се поуспокоих малко.Ето защо казвам това:
с моя годеник правим опити за бебе от август 2008. До се га за съжаление нищо не се получава и реших да отида най-накрая на гинеколог, макар че казват, че трябва да се изчака до 1 година след старта на бебеправенето. Миналата седмица ходих - прегледа ме и ме гледа на ехограф. Бях точно на 15 ден от цикъла, а той се колебае м/у 24 и 28 дни, така че казах на док, че трябва да съм в овулация.Тя обаче не видя фоликул, и каза, че и яйчниците ми не изглеждат и да предстои овулация. Споделих й, че и предния месец съм си правила тест за овулаия, но такава нямаше. Та док ми предписа дуфастон и след това клостилбегит. Схемата е следната: от 16 ден започвам с Д ( в моя случай беше на следващия ден след прегледа - съвпадение) по 2 таблетки в продължение на 10 дена, а на 5 ден след М, трябва да започна с клостилбегита по 2 на ден за 5 дена.
Та какво мислите за схемата.Някой дали е бил на такова лечение. И най-вече не смятате ли, че трябваше първо док да ми пусне изследване на хормони и чак след това да започна някакво лечение в зависимост от резултатите...
Благодаря ви, че прочетохте този дълъг ферман!!!  :thankyousign:
« Последна редакция: Май 11, 2009, 19:54:38 pm от ati »
Anything is possible!
« Отговор #25 -: Май 11, 2009, 21:29:52 pm »
Ати и аз си мисля че трябва първо да се направят хормонални изследвания,но явно не може да се пускат при всеки случай и аз незнам.А и все пак трябва да имаме доверие на д-рите,те повече знаят от нас.
За съжаление не всички от тях обясняват :(
Ти имаш по-къс цикъл,а са ти изписали дуфастон от 16 ден,а моя е с 4-6 дни по-дълъг,а ми е от 14 ден,вече незнам какво да мисля,може би случаите са различни,но и аз не засичам О като теб.В петък на прегледа ще разпитам подробно :ask:
:goodluck: Ати
 :bighug:

*
« Отговор #26 -: Май 11, 2009, 21:48:15 pm »
И аз така мисля, че трябва да се вслушваме в лекарите. В повечето случаи не съм го правила, но тогава си е било за моя сметка, а сега нещата са други! Бременна приятелка ме посъветва, като по-опитна, да не ги вземам така тия хормони от един преглед и ехограф, но аз реших да послушам док.
Надявам се, че и твоето лечение е поставено на място и да има ефект, както и на всички де!  :)
А аз не разбирам нищичко от хормони, дните, кога,защо и не мога да посъветвам никого нищо! Само мога да кажа да се доверяваме на специалистите и да вярваме, че всичко ще има 2-чертичков край  osi_9
Anything is possible!
« Отговор #27 -: Май 11, 2009, 22:35:23 pm »
ati правила ли си снимка з апроходимост на тръбите след като ти  е предписан клостилбегит.Това лекарство с еприема няколко пъти в живота и само при доказана проходимост на тръбите.

« Отговор #28 -: Май 11, 2009, 22:53:27 pm »
 Не бива да започваш стимулация без проверка на проходимостта на тръбите и направена спермограма в клиника по стерилитет.
*
« Отговор #29 -: Май 11, 2009, 23:03:02 pm »
ati , момичетата са ти казали, ама аз да повторя, че е важно : Клостилбегит се пие само след проверка на проходимостта на тръбите. На тебе такава, както разбирам, не ти е правена.
Мисля, че трябва да си смениш лекаря.
*
« Отговор #30 -: Май 11, 2009, 23:03:55 pm »
Нищо не съм правила, дори изследване на хормони и каквото и да било там - само преглед и ехограф. Това е!  :?
Anything is possible!
*
« Отговор #31 -: Май 11, 2009, 23:10:51 pm »
Ето темата за клостилбегита  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8504.0
Почети малко из форума, тук има много полезна информация.
Също така ще намериш информация и мнения за лекари, така можеш да откриеш своя.
Ако си под 30 години, периодът на опитите не е голям и не е повод за безпокойство.
Смени си лекаря. Да предписваш клостил след ехографски преглед е направо...

За овулацията: ако се съмняваш в двата метода - тест и мерене на базална температура, иди на лекар да ти направи една фоликулометрия. Ама отиди на лекар, който си разбира от работата, защото явно твоят не е такъв.

Ето тема за овулацията: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21630.0
« Последна редакция: Май 11, 2009, 23:16:12 pm от Елфи »
« Отговор #32 -: Май 11, 2009, 23:14:42 pm »
 Ати, не се доверявай на тази лекарка!Недей да пиеш тези лекарства!!!Толкова други изследвания трябва да се направят преди да се стигне до Клостилбегит.

Цитат
Миналата седмица ходих - прегледа ме и ме гледа на ехограф. Бях точно на 15 ден от цикъла, а той се колебае м/у 24 и 28 дни, така че казах на док, че трябва да съм в овулация.Тя обаче не видя фоликул, и каза, че и яйчниците ми не изглеждат и да предстои овулация.
 Това също е притеснително.При положение,че цикълът ти се колебае между 24 и 28 ,това означава че овулацията ти трябва да бъде от 11-14 ден .Моят цикъл е същия.На 15 ден О. може да е мнала още преди няколко дни в твоя случай.
Успех !  :P
« Отговор #33 -: Май 11, 2009, 23:18:48 pm »
Добре че Ви има момичета,та да отворите очите на новачки като нас в опитите за бебеправене и в пиенето на хормонални препарати :balk_81: :thankyousign:
Ати поискай второ мнение от друг д-р и аз така ще направя,макар че ми е изписан само дуфастон.
 :bighug:

« Отговор #34 -: Май 12, 2009, 16:24:26 pm »
 :hello2: момичета след дълго колебаене почнах дуфастона пък каквото ще да става.Дали е минала или не овулацията ,дали я подтиска или стимолира така и не получих 100% категоричен отговор.Каквото е писано да става да става.Днес ми е 3ти ден и усещем ниско доло в дясно напрежение възможно ли е да е от него.Благодаря предварително. :balk_602:

*
« Отговор #35 -: Май 12, 2009, 18:01:04 pm »
goskata, твоето лечение освен с дуфастон, ще продължи ли с нещо друго? И за какво ти го изписа твоя док?
Anything is possible!
« Отговор #36 -: Май 14, 2009, 16:13:45 pm »
goskata, твоето лечение освен с дуфастон, ще продължи ли с нещо друго? И за какво ти го изписа твоя док?

Мила след дуфастона нищо не ми е предписал.каза ми да го пия 3месеца и после пак да отида.Изписа ми го защото предния месец имах тест със супер бледа втора черичка,която не беше въображаема ,но после ми дойде.Аз получавах периодично и кафеви зацапвания през втората половина на МЦ и явно тия признаци са достатъчни за да реши че имам недостатъчност от прогестреон,тъй като не ми е правил хормонален анализ ,което много ме притесни.
Общо взето това е незнам дали е за добро или не-само времето ще покаже.Продължава това напрежение в дясно и незнам и то на какво се дължи.Успех на всички.

« Последна редакция: Май 14, 2009, 16:26:54 pm от goskata »

*
« Отговор #37 -: Май 15, 2009, 12:01:24 pm »
Като чета тук забелязвам, че лечението на почти всички с дуфастон или подобни стимулиращи хормонални хапчета е в цикъл от няколко месеца, а аз сега ше ги пия еднократно и после съм на преглед, за да видела какво става. Имам чувството, че съм й като опитно зайче...  :balk_144:
Anything is possible!
« Отговор #38 -: Май 15, 2009, 12:28:33 pm »
Ati,не се отчайваййй милаа,и аз като теб съм загубила вяра в докторите затова се ровя тука и чета всевъзможни неща и си пълня главата с глупости.Бих те посъветвала да намериш добър гениколок на който можеш да се довериш.Прегръщам те мила и горе главата. :bighug:

« Отговор #39 -: Май 26, 2009, 19:26:06 pm »
Ох момичета,след като прочетох всичко тук по темата за Дуфастона,много се обърках.Явно никой не го взима като мен.Аз уж ходя при много добра гинеколожка,която след като ми пусна кръвен тест се оказа,че прогестерона ми е на долната граница.Изписа ми Дуфастон от 11 до 25 ден ,като моя цикъл е средно 33 дни.Вече една година го взимам по тази схема,като съм я питала дали може да се забременее при това положение,а тя ми каза,че можело разбира се,просто сме добавяли нужното количество прогестерон на организма.Не ми е казала,че подтиска овулацията.Каза ми,че не виждала проблем за забрееменяване и да си взимам дуфастона по тази схема.Гледала ме е на видеозон няколко пъти и ми казва да продължавам с тази поддържаща доза заради лигавицата на матката.Питам се ако наистина подтиска овуто,то тогава как ще мога да забременея и изобщо якой пил ли го е като мен?