Здравейте доктор Бърди,
Бих искала да се посъветвам с Вас, относно захранването на сина ми. Слава Богу не е боледувал от месеци и ваксините ги приема много добре, само въпроси относно захранването му ме мъчат.
В събота заминаваме с него на почивка в Анталия в много луксозен хотел със страхотно изобилие от различни плодове, зеленчуци и месо, а аз съм доста назад с въвеждането на храни и с изяжданите от него количества, което не ме притеснява. Чудя се само, дали да продължавам да въвеждам нови храни все така бавно и постепенно, спазвайки схемата на Швейцарската Педиатрична Организация или вече той е достатъчно голям да яде по-голямо изобилие от храни.
За да се ориентирате по-добре ще изброя и храните, които вече съм въвела, а именно:
плодове: ябълка, круша, синя слива, банан, кайсия, ананас, пъпеш;
зеленцуци: картоф, морков, броколи, карфиол, спанак, сварен лук, пащърнак, тиквички;
месо, риба: заешко, пъстърва.
яйце: жълтък
млечни: никакви. Кога да въведа сирене, кашкавал, кисело мляко?
Преди 10 дни му въведох и глутенови продукти постепенно- фиде, смених кашата с 8 зърнена на "Нестле", детските бисквити с "Чи-чи бебе" и сутрин му давам коричка хляб.
С риск да стана досадна, ще напиша и режима му за хранене, за да го коментирате, ако не е добър.
8ч кърмене
12ч 30-40гр зеленчуково/месно пюре, размесено с 20гр-пюре от моркови на "Гербер"+ кърмене
17ч 80-120гр плодово пюре (от 2 дни прибавям и по 2 л. каша)
20ч 120гр каша +кърмене
24ч кърмене
4ч кърмене
Препоръчвате ли ваксиниране на сина ми, а защо не и на мен и съпруга ми срещу Хепатит В и С?
Освен задължителните и "Превенар", кои други ваксини Вие смятате за задължителни при малки деца?
Благодаря за отделеното време!