0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Теди, много съжалявам! Дано наистина всичко се окаже голяма грешка, не губи кураж.
Обаче това с гърдите - аз точно само това почувствах различно, спряха да са ми напрегнати и спря да ми се гади, други никакви симптоми, но пък и не бях обърнала внимание на гърдите. Чак като ме пита лекарката, ми направи впечатление. При теб гаденето е останало, не губи надежда. Дано всички е наред! Кураж! Не се страхувай, ние сме с теб!
*

daniela1978

Здравейте!имам  незнам даже и как да го нарека проблем или не.От доста време се опитвам да забременея.Имах 3-ри бременности,едната от които завърши несполучливо със спешно секцио в 8-мия несец,а другите две бяха кухо яйце.Започвам дасе плаша от всичко това,искам дете но се страхувам да не се повтори пак същото.Сега ни предстоят изследвания.Дано всичко е наред ве4е
Това бих те посъветвала и аз. При мен след 7 години неизяснен стерилитет и 3 загубени бременностти проблема излезе там. Наложи се сама да си назначавам изследванията, никой не ме насочи.[/color]
Здравейт всички! Натали, разкажи ми малко пповече къде точно се е оказал твоят проблем. Аз съм веч с 2 аборта. След първия още направих тези изследвания. NK клетки леко завишени (18.6% при 17% горна граница). Тогава лекарят каза, че не може това да е причината. Сега съм беменна трети път. Отидох при фруг лекар, той твърди, е съвсем не е изкл'чено проблемът ми да е имунологичен. В 6та седмица нямШЕ ПУЛС... ОЩЕ ИМА НАДЕЖДА НО ЗАМЕН НЕ Е МНОГО ГОЛЯМА.
мЕРСИ!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Здравейт всички! Натали, разкажи ми малко пповече....
Ами както ти бях написала аз сама си назначих комсултация с доц. Конова и се оказа, че не съм сбъркала, защото излязоха проблеми. Ето какво се оказа:
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати CD41a+CD11b+ 2.22% 1.07% – 1.56%
(при небременни жени)
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати – повишени.
Интерпретация на резултата:

Повишените нива на тромбоцитно-левкоцитни агрегати (PLA) в периферна кръв се свързват с повишена съсирваемост на кръвта и последващо нарушение на плацентарната микроциркулация, което се дължи на засилена активност на тромбоцитите.

При установяване на повишени нива на PLA (особено при съчетание с установени вродени и/или придобити фактори за тромбофилия), се препоръчва стриктен акушерски контрол  по време на бременност и по преценка, включване на антиагрегантна и антикоагулантна терапия.

Резултатът от това изследване следва да се интерпретира като елемент от факторите за репродуктивен неуспех и има отношение към крайния риск за усложнения по време на  бременност.

Субпопулация  NK-клетки  CD3-CD16+56+  10.67%    2 - 11(референтни стойности) 

Заключение:

1.Обща популация на Т-лимфоцити – в референтни граници;

2.Субпопулация на NK-клетки (CD3-CD16+56+) – в референтни граници.

Тирeотропен хормон (TSH)  4.64  (0.34 - 2.5 μIU/ml)

Антифосфолипидни антитела:

Анти-кардиолипин IgM   17.50 (+)   (N<10, Low pos. 10-20,Med. pos. 20-80, High>80)

Пуснала съм ти само тези при които излезе проблема иначе изследвахме още доста неща. Нк-клетките са ми в норма но съм ти ги пуснала за сравнение. И мисля, че щом са над референтните трябва да ги вземех предвид.
Аз до сега се борих с високите нива на ТСХ, с които е трудно въобще да се забременее и в комбинация с Антифосфолипидните ми антитела е доста гадничка комбинация, но се надявам да я преборя. От този месец ще пробваме пак защото свалих ТСХ-то под 2.
Пожелавам ти късмет и дано да чуете пулс, може просто да е било късна овулация. Или направи консултация с имунолог и той ще ти каже ако не е късно да влеете имумовенин за Нк-клетките.
Ако с нещо мога да съм ти полезна-питай.
Много ти благодаря Натали!
Наистина изобщо не съм в час, толкова много неща има, които изобщо не разбирам. Много ти стискам палци за успешно зачеване и безпроблемна бременност... колкото до късната овулация, веднъж късна с аборт, втори път късна с аборт, сега пак късна... нали се сещаш какво ми се върти в главата постоянно. Изгубила съм вяра. Ако можеш ми прати повече инфо за доц. Конова, защото очевидно имам нужда от човек като нея.
Утре ще се опитам да направя консултации с имунолог, ако не е късно да се направят тези вливания...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Много ти благодаря Натали!
Наистина изобщо не съм в час, толкова много неща има, които изобщо не разбирам. Много ти стискам палци за успешно зачеване и безпроблемна бременност... колкото до късната овулация, веднъж късна с аборт, втори път късна с аборт, сега пак късна... нали се сещаш какво ми се върти в главата постоянно. Изгубила съм вяра. Ако можеш ми прати повече инфо за доц. Конова, защото очевидно имам нужда от човек като нея.
Утре ще се опитам да направя консултации с имунолог, ако не е късно да се направят тези вливания...

Ти от кой град си? Конова е в Плевен. Ако си от София мисля, че е по-добре да отидеш в някоя от клиниките по стерилитет и там да обясниш в какво състояние си. В тези клиники се правят тези имунологични изследвания, струват около 250-300лв в зависимост от това какво ти пуснат. Ако ти назначат вливания на имуновенин да знаеш, че и той е някъде към 500-600лв зависи колко ампули са. Но всичко това трябва да го прецени лекар имунолог .
Ако има още нещо питай. Ако не намериш координати в нета за Конова, ще ти ги пратя на лични.
Успех.
Здравейте момичета!След две годишно четене на форумите дойде и моето време да питам,че от вчера ми иде да откача. след две годишни опити за забременяване и 4месечно дъвкане на хапчета по схема най- накрая на 6.04 видях двете чертички. На 11.4 бях на ехограф(вагинален )и док каза честито мого малка вътрематочна бременност ела след 2 седмици.Да ама почнаха празниците и двете седмици станаха 4.Вчера бях при него и .....ужаса започна, според док трябва да съм в 10г.с. а ехографа показва 6-7г.с.Направо откачиш сега трябва да чакам още 10 дни преди да отида пак да видим какво става.после си погледнах данните в моя календар и според него вчера съм била на 9с. и5д. но то датата на последния цикъл(5.03),а имах положителен тест за ову на 18.03 и така погледнато май съм в норма ама не знам .Моля някой който е по-наясно да даде мнение.Благодаря предварително! :ask:
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Здравейте момичета!След две годишно четене на форумите дойде и моето време да питам,че от вчера ми иде да откача. след две годишни опити за забременяване и 4месечно дъвкане на хапчета по схема най- накрая на 6.04 видях двете чертички. На 11.4 бях на ехограф(вагинален )и док каза честито мого малка вътрематочна бременност ела след 2 седмици.Да ама почнаха празниците и двете седмици станаха 4.Вчера бях при него и .....ужаса започна, според док трябва да съм в 10г.с. а ехографа показва 6-7г.с.Направо откачиш сега трябва да чакам още 10 дни преди да отида пак да видим какво става.после си погледнах данните в моя календар и според него вчера съм била на 9с. и5д. но то датата на последния цикъл(5.03),а имах положителен тест за ову на 18.03 и така погледнато май съм в норма ама не знам .Моля някой който е по-наясно да даде мнение.Благодаря предварително! :ask:

Такааа, понеже моя много близка приятелка ма почти същия проблем и онзи ден хвърлих сума сили да се опитам да я успокоя и дам кураж, та да разкажа и аз.
Моята бременност беше много странна от самото начало, когато отидох при док все още нямах ембрионче, а бях с двуседмично закъснение, тя обаче беше абсолютен оптимист, каза че имам чудесни условия за една мнооого ранна бременност. След седмица или две вече не помня точно видяхме ембрионче, но не и пулс, съгласно календара съм била 7-ма седмица и малко даже, а ембриончето отговаряше на 4-та. На следващия ден получих някакво зацапване и бегом пак при док-кръвен тест, според който отговоаряше на 5седмично бебе, док пак ме погледна-ембриончето си беше там и всичко изглеждаше ОК. След още две седмици вече се виждаше и как тупка малкото сърчице. Така че съвета ми е да се успокоиш и да изчакаш още малко и да видите на къде ще потръгнат нещата. Не се шашкай, защото това никак няма да ти помогне, особено ако нямаш болки или кървене не виждам причина да се пускаш в някакви филми. Естествено трябва да имаш и пълно доверие на лекаря си, защото ако не е така по-добре го смени, а и винаги можеш да потърсиш второ мнение.
Успех и дано всичко приключи успешно след 9месеца. Стискам палци :)
здравейте милички, малко ми е тъжно да се вклуча в тази темичка но от вчера на сам не мога да да спря да мисля...на видеозона вчера 3 лекари ми казаха че в плодния сак няма ембрионче а тои отговаря на 5 седмица, по календар трябва да съм в 7 г.с. Каза ми съшо че в матката оше се вижда кръв а инашче кървене имах само за 3-4 дена миналата седмица...последния ми цикъл беше на 08.04...много ме боли и ме е стрях при мисълта че може да е кухо яице...преживях трудно извънматочната и сега това.....в събота ме викат и ако не се види нищо ще ме изчистят....рано ли е според вас да го позволя има ли още надежда....Благодаря ви предварително и колкото аз да съм отчаяна в момента ви съветвам- НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖДА
*
Здравей мила Нели. Съжалявам, че се включваш в тази тема. Надявам се в събота да се чуе сърчицето и всичко да е ОК. Както си писала НЕ ГУБИ НАДЕЖДА. Горещо те  :bighug: и стискам палци.  :crossfingers: