Добро утро докторе, пак с въпроси към Вас се обръщам.
Тони от вечерта до рано сутринта поддържаше температурта 37.1-37.3, но преди да заспи нямаше някакъв ефект от това. Рано сутринта беше горещ към 5-5.30 ч., термометъра показваше 37.5, но беше много неспокоен, хленчеше, ту за мляко, ту че му се спи и ... Дадох доза Нурофен и след 30 минути заспа. Друго ме притесни, аз и прдни дни съм го констатирала, но го отдавах на игрите и закачките. Като си играе сам или пък задено, чувам вдишвания, като при асматик, но преди вечеря беше по продължително и на често.Вентолина свърши работа. Това не е само от близките дни, може би от месец, но рядко и предимно по време на игра, на това и хълцането не "обръщах внимание" обаче.Още нещо смущаващо ме и си мислех, че е засилен интерес на гениталиите е, че преди седмица, преди началото на АБ, непрекъснато се опитваше да си дърпа пениса.Събличаше се и сваляше памперса, прави всичко възможно да е гол и да дърпа. Когато сменям памперси, взима ръката ми и я слага на пениса. Когато има позиви за изхождане по голяма нужда, забелязах че отново натиска пениса си или някъде около тестисите. Рано сутринта, отново се опитваше да си сваля памперса, все едно нещо му пречи.
Тук в Бургас никой досега не е обръщал внимание на моите наблюдения.Параноични или не има фрапантни ситуации, като това с пениса, на които неможеш да не обърнеш.
Дали е възможно не отлепеният препуциум да го дразни или дискомфорта явно е от нещо друго?
Не е зачервено, не казва да го боли. От време на време посочва нослето, че му е запушено, гърлото че неможе да преглътне и често коремчето, което в момента е и леко балонирано, но за пениса нищо.
Незнам дали Ви стана ясно, ще се консултирам днес и с новият педиатър, но ми се искаше и вашето мнение.
Ако уроинфекцията е напреднала освен посявка и УЗИ, какво друго е нужно да се направи за да се диагностицира точно?
Спорен ден.