Немога да постигна консенсус със смяна на АБ, категорични са за венозен или в краен случай мускулно. Орален категорично повече няма как, поради евентуална дисбактериоза и изхождайки от предишните проблеми на Тони.
П.П. Резултатите от носен секрет и урина са отрицателни.
Започнахме Амикацин 2 х 80 мг., като педиатъра от Варна, настоява за 7 дни, не 5. Това е най голямата болка, която ще трябва да причиня на Тони, но ... Хремата е свръх обилна, детето диша с широко отворена уста милото, такова нещо не съм виждала до сега. Не може да преглъща и яде, дали от болка, секрети или и двете незнам. Легне ли се дави и повръща от секретите. След пробата която дадохме за Амикацина се прибрахме у дома и Тони го втресе, вдигна 39 градуса. Дадох 9 капки Хексалгин, спадна бавно и малко. В момента е 37.8, като отново има студени крайници. Сложихме и първата доза Амикацин. Предписан ни е и Зиртек - 7 капки.
С две думи такъв хаос е лечението, че ... двете нови педиатърки, въобще неискат и да чуят за амбулаторно лечение и ми затварят телефона. Личната и гастрото от Варна са за мускулно Амикацин, безмисленна била хоспитализация.Изписват се освен всечко до сега и капки за уши Отипакс, капки за нос Виброцил или по рецепта.
Какво давам:
мускулно Амикацин
Вентолин 3 х 2.5 мл.
Асс Кид 2 х 4 мл.
Стеримар + ксилометазолин, евентуално ще заменя с Виброцил
Кетотифен вечер по 6 мл и Ентерол 2 х 1.
Мисля да добавя и Зиртек вечер 7 капки, защото Кетотифена не трябва да се спира.