Здравейте, Бърди!
Пиша ви, тъй като тук лекарите не могат да поставят диагноза на сина ми, а нещата с болестта му вече се проточват и започвам да се притеснявам...
Той тръгна на ясла на 8 април и на 10-ти вече беше болен, като оттогава още не се е оправил. Започна се с "невинния" течащ нос, който премина в голям проблем, тъй като не можеше да спи и повръщаше. Температурата беше лека, най-много до 37,4. Прегледа го педиатъра ни и изписа само физиологичен р-р, Вит. Це и Осцилококцинум първите дни, като аз одобрих, тъй като не обичам да давам антибиотик за щяло и не щяло. След седмица обаче нямаше подобрение и започнахме Аугментин (сироп, 2 х 3,5 мл), който детето пи 8 дни, т.е. до неделя (17-25.04.). Още във вторник детето изглеждаше много добре и затова в петък (23.04.) си позволих да го дам на ясла за половин ден (само 10 деца са в група, уж имат педиатър и следят за здравето), тъй като сме много затруднени с това кой да го гледа, докато сме на работа. От събота обаче ми направи впечатление, че температурата му не пада и челото и ръчичките му са топли. Започна да вдига до 37,6-7, после я смъква сам, после пак вдига Т.
Водихме го на специалист УНГ, човекът каза, че гърлото и ушите му са идеални и че единственият проблем, който той може да види, е много запушеният назад и надълбоко нос (изписа капки Maxitrol), но не знаеше какво да правим за температурата.
Сега педиатърката иска да му прави рентгенова снимка, за да видим да не би да има някаква скрита пневмония или друг белодробен проблем, но на мен не ми се иска...
В резюме, какво може да причинява такава ниска температура, но за продължително време? Общото му състояние е добро, жизнен е, храни се, но за мен не е нормално да има Т и ръчичките му да са видимо топли, а очите да светят...
Изследвания на кръв и урина правихме вчера, ето резултатите:
СУЕ (РУЕ) 2mm/h
WBC (левкоцити) 11.4x10^9/L
LY% (лимфоцити - %) 69.4%20-48
MO% (моноцити - %) 2.89%
EOS%(еозинофили - %) 4.52%
BASO%(базофили - %) 0.695%
GR% (гранулоцити - %) 22.5%
LY# (лимфоцити - бр.) 7.95x10^9/L
MO# (моноцити - бр.) 0.331x10^9/L
EOS#(еозинофили - бр) 0.517x10^9/L
BASO#(базофили - бр) 0.08x10^9/L