Докторе, пак съм аз.
Ситуация: днес от сутринта синът ми /приучваме се към гърне/ се напика четири пъти. В смисъл - става от гърнето и след десет минути пак е мокър. Такова често уриниране не ми се стори нормално, така че последва преглед. Няма температура - мерена е и днес два пъти и вчера, защото по едно време ми се стори по-топъл. Педиатъра установи, че има зачервено гърло, както и че главичката на пениса е леко възпалена /сетих се за перипетиите на Пердето и Тони бой по въпроса/. Диагнозата на педиатъра е вирусно заболяване, което е рефлектирало върху пикочната система и е въпрос на време да се прояви цялата клинична картина на вируса. Каза, че става въпрос и за начална форма на цистит. Изписан ни е Суметролим 7 мл на 12 часа, Кларитин 2 мл един път на ден - на въпроса ми защо се изписва се отговори за да се намали обема на набъбналата лигавица на утерера. Това за Кларитина ама хич не ми е ясно.За пениса се препоръчаха компреси или бани с Риванол. Направила съм две бани с въпросния Риванол. Моето субективно мнение е, че детето получава нещо като облекчение ,защото седи мирен.
Вашето мнение по въпроса, моля. И извинявайте ако съм оттегчила Вас и останалите участници в темата с питането си.