Здравейте! Цял ден нямам нет и затова пиша чак сега. Сутрента направихме изследвания на кръв и урина плюс изследване за мононуклеоза. Всичко е в нормата, мононуклеозата е отрицателна. Минахме през УНГ - ангина, но без гноен секрет (сутринта), няма възпалени уши. Съветът на УНГ е да сменим АБ,но педиатърката реши, че не е необходимо преди да станат 10 дена от взимането на Аугументина. Ходихме и на специалист по инфекциозни болести, който оспорва изследването за мононуклеоза, защото не било направено в познато за него болница, но не поиска да направим друго след преглед на щитовидни жлези, корем и напомняне от моя страна, че пие Аугументин и може би щеше да се обрине, ако е мононуклеоза. Следобяд при този преглед вече има обилен гноен секрет и сигурна ангина. Антиобитикът го сменихме със Севамед. Не успях да се свържа с педиатърката, за да й кажа за смяната на антибиотика и взех Севамед. След като се чухме по-късно тя каза, че би предпочела Зинат, но аз вече бях дала Севамед. В понеделник отново ще ходим при инфекциониста.
За първи път този следобяд синът ми беше с ниска температура 37,3 - 37,5 цели 3 часа (преди приема на новия АБ). към 20 часа отново вдигна 40 градуса.
Относно Превенар ваксината - не сме я правили и ще я направим, но докторката каза, че имало някаква нова с повече щамове. за съжаление в момента не се сещам как се казва.
Това е, много е объркано сигурно, за което осъжалявам.