Lisko, за съжаление имам много горчив опит от патологията- общата, сектор Г, там попаднах, нямах късмета да съм от другата страна при Дяволов, още не се бях обърнала към него тогава.. не от обстановката съм наплашена, не от стаите, не от леглата- към тях нямам забележки, очаквала съм мнооого по-зле да са, даже на мен ми се видяха перфектни, а и аз съм изключително непретенциозна.. Но какво отношение ми се наложи да изтърпя от "лекарите", с които се сблъсках там.. В 26-та седмица по спешност трябваше да ме приемат за задържане.. 2 часа висях да чакам едно момиче да слезе за планово секцио, междувременно освен, че ми лепнаха черния етикет, лекарят, който ми беше по стоя и ме гледа на ехографа събра всичко що колеги имаше от отделението, без думичка да каже на мен, за да констатира феноменална мозъчна аномалия на невронално ниво при едното бебе, без да им поиска мнение.. а те без да знаят какво гледат почнаха с коментарите.. че то с близнаци така ставало, че то при ин-витро 50% било възможно, че то в тия седмици се проявявало..А на тия дето не се събраха в кабинета им се размахваше снимката на мозъка на бебето ми.. и аз откачих.. никой нищо не ми каза, когато помолих да ми бъде обяснено.. ми се сопна най-брутално великия ехографист, който не е ясно какво е видял, защото никой така и не потвърди изключително професионалното му мнение. Обаче аз докато осмисля, че до сега съм гледана само от истински специалисти с добра техника и това не е възможно, какво съм преживяла/та нали в МД са най-добрите??/, що рев и контракции и ужас изживях, добре, че беше петък та уикенда никой не ме закачи, а и шийката ми до тогава се държеше здраво! Потърсих мнениетона единия от "зяпачите", хванах го на асансьора на единия от "зяпачите"/ видя ми се по-мил/, а той просто каза: "ами то е желана бременност, ще видим"..... След като не реагирах на няколко грозни намека за пари, никой повече не ме погледна /за щастие/, никой не се интересуваше дали имам контракции, кръвно дори не ми измериха за целия престой, за прегелд да не говорим. пуснаха ме по-рано, след последната система като казах, че вече нямам контракции /излъгах/ и се измолих най-учтиво, но по документи ме изписаха като изтече минимума по клинична пътека..
/Съжалявам за дългия разказ, може би не му е тук мястото, но може би ще е полезен на някои бъдещи близнашки мами, които има шанс да попаднат там. Моля не съдете по този разказ, че лекарите там са крайно некомпетентни и груби, ако си имате лекар там, пък дори той да е същия въпросен, убедена съм, че отношението ще е различно, а и да си нямате в никакъв случай не означава, че ще имате моя късмет, просто не се връзвайте на спекулации, които са абсолютно допустими/
Знам, че при Дяволов е коренно различно, (добре, че е той да върне вярата ми, че има медици, които не са забравили, че са положили Хипократова клетва, която предполага както професионализъм, така и едно нормално хуманно отношение към пациента), но аз живея на 10 мин с кола от болницата, ще му се моля до последно за свободата си, тъй като съм твърдо решена да издрапам до 38-ма, освен ако не ме убеди, че е крайно наложително да постъпя толкова рано..