Сиси, за боцканията не мога да ти кажа. Лично аз не съм обърнала внимание на тази подробност.
Искам да те успокоя за медицинското обслужване в Испания. Аз съм много доволна от вниманието и грижите, които получих по време на бременността, но най-вече по време на раждането. Отношението на мед. екип беше повече от отлично както по време на раждането, така и по време на престоя ми в болницата (3 дни при нормално раждане). Става въпрос за държавната болница в Паленсия (Комунидад Кастийя и Леон). А и фактът, че съпругът те придружава по време на раждането, е още един плюс. Съветвам те, ако съпругът ти е навит и има желание (защото на сила не става) да присъства. За мен беше от изключителна помощ.
Единственият недостатък според мен е, че прегледите са по един всеки месец, а ехографиите са три на брой, по една във всеки трименстър. Естествено, ако се наложи и има нужда, се правят и по-често. Аз съм ходила 2 пъти в спешното заради кървене, през 20-тата и 25-тата седмица, и обслужването и вниманието пак бяха на ниво.
Ще си призная, че пътувах често до България в командировки и всеки път съм ходила там на гинеколог. Сигурно съм правила повече от 10-12 ехографии. Дори използвах лятната ваканция и си направих фетална морфология при Др. Даскалов в Пловдив, защото и седмиците ми бяха подходящи (22-ра). Изключително внимателен човек, както и съпругата му.
С две думи, исках да те успокоя, защото бях чувала изказвания от сорта, че тук в Испания лекарите били некадърници и тем подобни, и че ставали различни гафове, но се оказа, че не е така. Некадърници има навсякъде, а е много важно, според мен, да те посрещнат с усмивка и внимание, а не с касовата бележка за мед. услуга.
П.П. Честита ви племеничка! Да ви е жива и здрава и само да ви радва!!!!