0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсе- със или без стимулация
« Отговор #20 -: Март 16, 2006, 14:55:21 pm »
Цитат на: minim
но какво можеш да кажеш на доктор, като не разбираш с какво те тъпчат.

Bye-bye!

Всеки пациент има право да бъде добре информиран какво лечение му се предлага, и не само това, но и какви са опциите!!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #21 -: Март 16, 2006, 15:01:21 pm »
Два пъти клостил от 3 до 7 ден, но аз съм с много ранна овулация, на 9-10 ден. Първият път 3 фоликула, вторият един, и двата неуспешни. Успехът дойде е на 3 път, при стимулация с меногон, 4 фоликула, 1 бебунче.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #22 -: Март 16, 2006, 15:19:08 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: minim
но какво можеш да кажеш на доктор, като не разбираш с какво те тъпчат.

Bye-bye!

Всеки пациент има право да бъде добре информиран какво лечение му се предлага, и не само това, но и какви са опциите!!

тук си абсолютна права, но когато започнах тази борба със стерилитета, въобще не предполагах че ще е толкова тръдно, и изобщо не бях на ясно какво правят с мен. Доверих се напълно и изобщо не предполагах, че може да се стимулира ову с друго освен инжекции. Нямаше от къде да прочета, а и не се замислях толкова. Просто се бях оставила в ръцете на "специалистите".
сега обаче, повече от 7 години борба, започнах да чета много и вече мога да задавам въпроси, когато дойде момента на следващата инсеминация.
*
« Отговор #23 -: Март 16, 2006, 15:38:16 pm »
Не съм правила инсеминации, защото съм със запушени тръби. Но тази стимулация е луда работа, поне инвитро направи, успеваемостта е по-голяма. Но моя съвет е изчезвай от това място, тия хора са луди...кому е нужна да правиш толкова голям брой фуликули при инсеминация????да не говорим, че те подлагат на стрес и натоварват излишно организма ти.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #24 -: Март 16, 2006, 16:16:23 pm »
FreshBreeze много добре е написала какво правиш с такъв доктор, дето прилага на всички еднакви протоколи, и то съвсем не безобидни. То ако ставаше така, щяхме всички да си поръчваме медикаментите от WS Teleshop, защо ще са ни докторите :evil:  

Little_rabit е обяснила вече принципа - ако си имаш ову, може само цервикалния секрет или мъжкия фактор да са проблем, значи може да се пробва инсе без стимулация. Там шансът при здрави хора без проблеми си е 20-25%, така че и да не стане от 1 път, не е ясно защо. Стимулацията увеличава шанса във всеки цикъл да има добри фоликулчета, но пък наистина товари. Затова именно лекарите градират всеки следващ път с по-силни или просто различни медикаменти, като непременно отчитат медицинската история, особеностите и финансите на пациента.

Не съм съгласна, че по-добре при такава стимулация да направиш директно инвитро - най-малкото то е доста по-скъпа процедура, колко пъти ще ти издържат силите да повториш? Отново, най-добър съвет може да ти даде само добър лекар, когото първо трабва да избереш, а после да му се довериш. От написаното по-горе не изглежда сегашният да е "твоят" лекар.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #25 -: Март 16, 2006, 16:23:03 pm »
Цитат на: Eli7
Не съм правила инсеминации, защото съм със запушени тръби. Но тази стимулация е луда работа, поне инвитро направи, успеваемостта е по-голяма. Но моя съвет е изчезвай от това място, тия хора са луди...кому е нужна да правиш толкова голям брой фуликули при инсеминация????да не говорим, че те подлагат на стрес и натоварват излишно организма ти.

вече съм се махнала от там...
просто се изненадах на какво съм била подложена, без да съм подозирала...какво ли са ми причинили тези хиперстимулации с тези инжекции? мога само да гадая !
*
« Отговор #26 -: Март 16, 2006, 16:46:50 pm »
Браво! Сега горе главата и продължавай напред! Има много момичета тук, които са бременни след инсеминация. Много успех и хубави моменти ти желая!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #27 -: Март 16, 2006, 17:04:51 pm »
толкова сте мили и добрички, че ако всички доктори бяха като вас, в този форум нямаше да има оплакващи се...)))
успех и на всички вас.. :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #28 -: Март 17, 2006, 09:33:13 am »
Здравейте. Искам да ви попитам и аз нещо свързано със стимулацията. Имам едно неуспешно инсе вече, което беше без стимулация. /При нас уж има доказан мъжки фактор/. Второто инсе правихме след като пих клостилбегит от 3 до 7 ден по половин хапче сутрин и вечер. На инсе-то се видя, че имам един фоликул 23мм. и лигавица 14мм., което било много добре. Та, въпроса ми е, странно ли е че съм направила само един фоликул, след като съм стимулирана/за първи път/. Четох, че повечето от вас правят по повече. Мели каза, че дозата ми от клостила е била по-малка и затова. Чакам   вашите мнения, момичета. Блягодаря ви на всички!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #29 -: Март 17, 2006, 10:14:22 am »
Каси, моето мнение е, че по-добре първата стимулация да е по-предпазлива, отколкото агресивна. За шансовете с един хубав фоликул след стимулация с кломифен цитрат питай Джамата :lol:

Успех, Каси :D
Благодаря ти, Бени!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #30 -: Март 17, 2006, 12:30:17 pm »
Благодаря ти, мила. Ами тогава питам Джами сега. Знам, че тя има опит, но какъв точно,подробности не знам. Ще се радвам ако тя ми отговори, а разбира се и другите.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

beb_2006

« Отговор #31 -: Март 17, 2006, 14:11:21 pm »
Момичета прочетох всички бележки, но пиша чак сега че вчера някъв вирус (сигурно грипче) не ми даде да стана от леглото. Онзи ден (на 15-ти) все пак гадната М дойде - инсето е било неуспешно. Супер фоликул при естествен цикъл (20 мм), лигавица-също (10мм), плувците - направо не вярвах като ми казаха колко са много, инсеминация при вече пукнат фоликул и жълто тяло 15мм с 36 милиона подвижни сперматозоиди. И пак не стана  :( Уж всичко беше перфектно, освен че не се втечнява "материалът" самичък... Чак не знам какво още трябва да се подобри, че да се получи :x
Сега докторът ми назначи минимална стимулация - по половинка Серпафар от 4-ти до 8-ми ден (да започна да го пия на 18-ти). До сега не бях чувала за такава схема, но дано да помогне да има повече големи фоликули и здрави яйцеклетки :wink:
Искам да питам, някоя от вас знае ли дали можем да разберем предварително има ли годна яйцеклетка или е кух фоликулът? Тука някъде четох, че при инвитро се изследва хормон Е2 и по него се определя колко здрави яйцеклетки има. Кога точно се изследва и може ли да пробвам при инсеминацията?
Много се радвам, че се включиха и момичета с успешни инсеминации - поздравявам ги и им желая здрави сладки бебчета  :)
писано от bebe_2006
« Отговор #32 -: Март 17, 2006, 14:27:35 pm »
Естрадиолът се изследва точно преди овулация, като се заформи добре доминантният фоликул. (Въпреки че може и по-рано, тогава се окачват други ст-сти, лекарите си знаят).
В МЦРЗ изследването на естрадиол задължително се прави преди инсеминация, ако е нисък процедурата се канцелира.
А имаш ли идея колко часа бяха минали след овулацията? Въпреки че яйцеклетката живеела 24 часа, идеалното време за инсеминацията било 6 часа +/- от овулацията. Което на практика е малко трудно да се нацели.

За съжаление не винаги става, въпреки че всикчо изглежда ОК, и при нас така :(
Благодаря ти, Бени!

*

beb_2006

« Отговор #33 -: Март 17, 2006, 15:07:52 pm »
Freshy, на 24-ти вечерта ми измериха 20мм фоликул и бегом до София. Инсе - на 26-ти на обяд с жълто тяло 15 мм. Не знам това кога означава че се е спукал фоликулът  :?: Естрадиол не сме изследвали - ние сме при Стаменов. Там дали мога да направя изследването? Ще го питам следващия път като ида.
Аз не усещам пукването на фоликула - разни боцкания, болки и др такива :( Няма как да знам кога се пука.
Да питам и друго - с колко мм расте на ден фоликулът? Ще пиша какво отчетоха при мен:
    23-ти февр. - ляв я. - до 6мм фоликули
                         десен - един голям 12мм
    24-ти февр. - ляв я. - 20 мм
                         десен - не пише
    26-ти - инсеминация - 15мм жълто тяло
Това е. Как за един ден е станал от 6 мм на 20мм? Нормално ли е?
писано от bebe_2006
« Отговор #34 -: Март 17, 2006, 15:15:29 pm »
Бебе, ми, не може за един ден да порасне толкова ;)
Нещо русенския доктор не е видял...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #35 -: Март 17, 2006, 15:24:18 pm »
Цитат на: beb_2006
   23-ти февр. - ляв я. - до 6мм фоликули
                         десен - един голям 12мм
    24-ти февр. - ляв я. - 20 мм
                         десен - не пише
    26-ти - инсеминация - 15мм жълто тяло
Това е. Как за един ден е станал от 6 мм на 20мм? Нормално ли е?
писано от bebe_2006

абсурд!

някой нещо не е видял и то много лошо не е видял. или е объркал записките! ама дори и да е объркал при ЗАПИСВАНЕТО (не при гледането!) местата на фоликулите ляво-дясно, пак за 2 дни трудно ще порастне с 6 мм...

а въпросното жълто тяло в кой яйчник беше?

колкото до неуспеха на инсеминацията - по принцип не бива да те обезкуражава. а и както гледам, доста е възможно да сте пропуснали фертилния "прозорец" на яйцеклетката...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #36 -: Март 17, 2006, 15:44:05 pm »
В левия яйчник беше жълтото тяло. Няма грешка при записването защото докторът ми го и казваше - къде какво има. Освен да не е видял в левия добре фоликулите - не знам  :( Или като е видял, че в десния я. има голям фоликул да не е обърнал внимание на левия?
Колко мм фоликул като ми измерят според вас трябва да ида в София? Най ме е яд, че още на предния ден преди инсето бях в София ама нали ми казаха кога да ида и аз слушам :evil:
Всеки човек греши дори и най-добрият лекар. Дано само този месец успеем да хванем яйчицето  :( Ще питам повече като ходя при докторите - макар че те май не обичат многото въпроси.
писано от bebe_2006
*
« Отговор #37 -: Март 17, 2006, 16:11:39 pm »
Бебе,не се притеснявай да питаш.Сигурно няма да питаш повече от мен.За някои въпроси,които зададох, дори Стаменов не се беше сетил.Важно е ти да си спокойва, а на лекарите им влиза в работата да отговарят на всички въпроси.В крайна сметка не си купуваш краставици и домати от пазара,а се бориш да дадеш живот.
Стискам ти палци.
Естрадиола може да ти го изследват при Стаменов.Това е стандартно при инвитро,но няма да ти откажат и при инсе.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

beb_2006

« Отговор #38 -: Март 17, 2006, 16:16:34 pm »
И на мен ми се стори учтив и отзивчив Стаменов ама нали се старая да не задавам хептен тъпи въпроси :P
писано от bebe_2006
« Отговор #39 -: Март 17, 2006, 16:22:29 pm »
Бебе_2006, нещо има някакво объркване във измерването на фоликулите, но това не е толкова важно.
Аз дето съм на 30 мин от клиниката и тя работи от 08ч до 20ч, пак не можем да нацелим +/- 6 часа, както би било идеално.
Съвсем принципно, при 20мм може да се спука всеки момент.

Аз затова се замислям да направим инсе на неспукан, и после да повторим на спукан, ама като отидох по сметките да го правим на неспукан се беше спукал, и пак така. Не е лесна тая работа с таймирането. Мен все ми се пукат вечер вкъщи, все до сутринта трябва да изчакам, после докато обработят материала 2 ч, стане си обяд.

Не се отчайвай, следващият път може да имате повече късмет. :D
Благодаря ти, Бени!