0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

beb_2006

Инсе- със или без стимулация
« Отговор #40 -: Март 17, 2006, 16:47:12 pm »
Цитат на: FreshBreeze

Не се отчайвай, следващият път може да имате повече късмет. :D

Мерси Фреши и аз ти желая много късмет следващия път :wink:
Май ще трябва да идем по-раничко в София, колкото и да ми е неудобно да гостуваме на хората дето спим у тях.
(инсеменация
« Отговор #41 -: Март 17, 2006, 22:49:21 pm »
Здравей бебе ти при кой лекар ходиш в Русе , защото и аз съм от там.  Преди 2 години и аз правих инсе при Стаменов и се получи разминаване. Моя лекар вижда фоликул 21 мм и казва , че се е спукал и аз бързо тичам в София за инсе, а се оказва, че фоликула не е толкова голям и дори не се е спукал, но за да не се връщам обратно ми направи инсето и естествено неуспешно. Същият лекар следи моята приятелка за инвитро и като отиде при Стаменов беше вече с хиперстимулация, затова те питам . А фоликулите растат по 2 мм на ден, невъзможно е да стане от 7 на 20мм.
*
« Отговор #42 -: Март 19, 2006, 10:17:17 am »
Фреши, ти при кой доктор си? Питам , защото на мен ми предстои първа инсеминация там.
Вчера бях на преглед преди да ми дойде , да ме видят "дали всичко е чисто". Видя се ,както ми казаха , кистозно жълто тяло / 47мм , на 22ри ден/ . Обясниха ми,че при такова ж.т. не можело да се каже със сигурност , дали се е отделила яйцеклетка...
Док ни предложи да започнем наблюдения от 8ми ден, таймер инжекция , узи на 12 часа и ако имаме категодично пукане - инсеминация.
Как ти звучи? Пък и ми е малко странно как ще се получи със заплащането.В ценоразписа четох , че процедурата се плаща предварително...
*
« Отговор #43 -: Март 19, 2006, 10:21:26 am »
...да кажа...стимулацията не е шега работа.Към всяка жена трябва да се подхожда строго индивидуално.Аз например съм случай, при който стимулация на яйчниците е забранено.Така че ,струва ми се , не бива да се слагаме под общ знаменател...

При мен, ми обясниха, че при инсето ще ми се бият хормони, които са отговорни за стим на лигавицата на матката, без стимулация на яйчниците
*

beb_2006

« Отговор #44 -: Март 19, 2006, 20:06:00 pm »
Intessa_rs - при Зарзаланов съм. Имах гости през уикенда и не съм чела във форума - за това толкова късно ти отговарям. Вие с приятелката ти при кой лекар сте били?
« Отговор #45 -: Март 20, 2006, 11:28:32 am »
Цитат на: didon
Фреши, ти при кой доктор си? Питам , защото на мен ми предстои първа инсеминация там.
...Пък и ми е малко странно как ще се получи със заплащането.В ценоразписа четох , че процедурата се плаща предварително...

Дидон, при д-р Тимева ходя. Ти при кого си?
Със заплащането не се притеснявай. Организацията в това отношение им е много добра. Става ясно, че влизаш в АРТ процедура (на рецепцията знаят, ако не им казваш, че си в процедура на инсеминация). Ходиш при лекаря за УЗ без да си записваш час. Ако всичко мине добре, плащаш накрая (ние обикновено плащаме като мъж ми даде материал за обработка, но може и по-късно, след самата инсеминация). Ако нещо се обърка и се наложи канцелиране, ти калкулират колко УЗ са направени и плащаш само тях.
Това за кистозното жълто тяло не мога да коментирам, не съм много в час с тази материя точно, но при честото следене на УЗ всичко ще е ясно и ОК.

Успех :D

П.С. А защо при теб е противопоказно стимулиране на яйчниците? Питам, защото и при мен стимулация е добре да се избягва.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #46 -: Март 20, 2006, 14:26:30 pm »
Здравей бебе и ние  бяхме  при Зарзаланов, но сме много разочаровани от него за това те питах при кого ходиш. Ти може да си доволна от него , но това е наше мнение.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #47 -: Март 20, 2006, 17:10:35 pm »
За сега не мога да кажа нищо лошо за него. Силно се надявам и вярвам, че ще ни помогне. То не че имаме кой знае какъв избор на специалисти в този забутан град  :evil: Стискай палци да успеем още този месец с негова помощ  :wink:

« Отговор #48 -: Март 20, 2006, 18:07:19 pm »
Цитат на: bebe_2006
То не че имаме кой знае какъв избор на специалисти в този забутан град  

Бебеееееееее. Русе не е забутан град!
 :balk_21:
*

beb_2006

« Отговор #49 -: Март 20, 2006, 19:15:48 pm »
Зайче, права си че не е чак толкова забутан :) Ама не може да се каже че има кой знае какви възможности за АРТ тука - за съжаление трябва да идваме при вас чак в София. А за докторите тука - ами от опита ми установих, че има добри АГ доктори ама за стерилитет като стане дума - ужааас. Добре че намерих Зарзаланов - в него са ми надеждите само :( Дано ни помогне - цял живот ще го споменавам с добро и ще го благославям човека.
« Отговор #50 -: Март 20, 2006, 20:14:46 pm »
Бебе, Русе е прекрасен град, е, няма възможности за АРТ, ама това е положението...

Зарзаланов е добър специалист, надявам се да ти помогне и скоро никът ти да стане реалност!
*
« Отговор #51 -: Март 20, 2006, 21:45:13 pm »
Фреши, аз ходя също при д-р Тимева.
С риск да стана смешна, но какво е това канцелиране...

Стимулацията е противопоказна, защото преди 2 години ме оперираха от киста, за която имаше противоречиви мнения от какъв произход е.Патолозите от Майчин дом заключиха .че е карцином.И въпреки , че по- късно колегите им патолози от ракова болница и доц.Макавеева, която е светило в тази област , не потвърдиха диагнозата , не бива да се приемат хормони под каквато и да е форма. Изключение правели единствено Гонадотропините  - поне така ми обясниха.

Та за това.
Ти щом живееш близо до клиниката, а аз работя в Люлин, може да се видим някой дан да се запознаем лично. :wink:
« Отговор #52 -: Март 20, 2006, 21:52:03 pm »
какво е това канцелиране...

Дидонка, това е отменяне - от cancel (като бутона). Чуждица, придобила гражданственост.
*
« Отговор #53 -: Март 20, 2006, 22:14:24 pm »
:balk_132:
въх тез чуждици.Аз реших ,че е някакъв супер засукан медицински термин
Благодаря ти Зайо , за милото обяснение
Целувки и морковчета за доброто зайче :)
« Отговор #54 -: Март 21, 2006, 06:23:33 am »

Целувки и морковчета за доброто зайче :)

Благодаря  :balk_21:
Късмет, Дидон!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #55 -: Март 21, 2006, 09:29:09 am »
Цитат на: little_rabbit
Зарзаланов е добър специалист, надявам се да ти помогне и скоро никът ти да стане реалност!

Благодаря ти за пожеланието, Зайче - дано се изпълни  :) А пък аз ти желая пълна къща с малки зайчета  :wink: Поне 2-3  :P

« Отговор #56 -: Март 21, 2006, 14:00:30 pm »
Фреши, аз ходя също при д-р Тимева.
Ти щом живееш близо до клиниката, а аз работя в Люлин, може да се видим някой дан да се запознаем лично. :wink:

Дидка, не съм близо до клиниката, ама някой път като ходя там и ако и ти имаш ходене, може да се видим, това ми беше мисълта :D  Ето аз примерно мисля до отида до там този петък...
Благодаря ти, Бени!

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #57 -: Март 22, 2006, 18:56:41 pm »
Цитат на: beb_2006
Зайче, права си че не е чак толкова забутан :) Ама не може да се каже че има кой знае какви възможности за АРТ тука - за съжаление трябва да идваме при вас чак в София. А за докторите тука - ами от опита ми установих, че има добри АГ доктори ама за стерилитет като стане дума - ужааас. Добре че намерих Зарзаланов - в него са ми надеждите само :( Дано ни помогне - цял живот ще го споменавам с добро и ще го благославям човека.

Здравей,Бебе_ и аз съм от Русе,много си е хубаво градчето даже,хич не е забутано,на мен много ми липсва.По вавроса с док,като си бях миналата година в Русе и аз ходих при Зарзаланов и останах много доволна от него.Той ми прави цветната снимка на тръбите и ми каза че имам много голям шанс и ако сам си за по дълго време,че ше ми помогне да си имаме бебче.Само съжалявам,че немога сега да се прибера.И аз от другият месец ще правя първа инсеминация тук.
Желая ти успех и дано Зарзаланов ти помогне.И както казва Зайко,дано никът ти стане скоро реалност,и на Зайко сладки зайчета пожелавам.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #58 -: Март 23, 2006, 09:20:15 am »
Елеонорче, благодаря за пожеланията мила. Дано наистина се изпълнят  :wink:
В Испания сигурно също има добри специалисти. Пожелавам ти още първата ти инсеминация да е успешна! Ще чакаме добрите новини  :)
Аз Русе си го обичам, но ме е яд че всичко е в София. Имам доста приятели и роднини, които по една или друга причина трябва да ходят в София за лечение и хич не е удобно и евтино. Ама какво да се прави все пак там е столица и има много повече хора. Ще ми се и в Русе да имаме повече възможнотсти :(
Но се убедих, че софианци, противно на слуховете че се държат гадно с хората от "провинцията", са добри хора - или поне тези с които имам аз контакти  :wink: И вече не ми е чак толкова подтискащо да ходя в столицата ни. Само искам следващият път след предстоящата ми инсеминация да ходя в София само за да благодаря на страхотния екип на д-р Стаменов  :balk_47:

« Отговор #59 -: Март 30, 2006, 15:32:22 pm »
Цитат на: marmotche
Два пъти клостил от 3 до 7 ден, но аз съм с много ранна овулация, на 9-10 ден. Първият път 3 фоликула, вторият един, и двата неуспешни. Успехът дойде е на 3 път, при стимулация с меногон, 4 фоликула, 1 бебунче.

Мармотче, а по каква схема беше стимулацията с меногон?
Благодаря ти, Бени!