0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Инсе- със или без стимулация
« Отговор #60 -: Март 30, 2006, 15:47:09 pm »
И аз да питам Мармотчето - колко ти беше лигавицата при успешната инсеминация? Моята беше сега едва 7-8 мм и не знам дали е достатъчно дебела :(

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #61 -: Март 31, 2006, 03:28:50 am »
Лигавица под 6 мм по време на овулация се приема за проваляща инсеминация и ин-витро. .
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #62 -: Март 31, 2006, 09:44:34 am »
Мерси Лали :) Значи има още надежда...

« Отговор #63 -: Април 03, 2006, 12:52:57 pm »
Freshi & Bebe, извинявайте за забавения отговор, нямах нет няколко дни.

Стимулацията с меногон беше по 1 инжекция на 2 и 3 ден, после по 2 между 3 и 8 ден (вкл), с УЗ през ден и всеки път д-р Владимиров преценяваше каква ще е следващата доза. На 9 ден прегнил 10,000 ед, на 10 ден инсе на 4 добри неспукани фоликули, после цял следобяд тенис на маса, да се пукнат дано. На 11 ден УЗ, бяха се спукали, така че не повтаряхме инсето.

Лигавицата - наистина няма смисъл от инсе под 6 мм, няма да се хване малката душичка, дори да има оплождане и да е слязло оплоденото ембрионче в матката. При мен беше 10 мм при успешното инсе, по 8 при двете неуспешни.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #64 -: Април 03, 2006, 14:46:23 pm »
Мерси за подробната информация Мармотче  :kiss: Не ми звучи много обещаващо, ама дано мойте 7-8 мм лигавица са достатъчни и да се захване едно ембрионче  :wink:

*
« Отговор #65 -: Април 03, 2006, 17:46:14 pm »
:(
отложихме инсето
на 9ти ден фолик 20 мм / лигавица 10
на 11ти ден фолик 22 / лигавица 11
на 12ти де фолик 38мм / лигавица 12

Док каза, 4е дори и да се пукне този фолик, най вероятно няма да е годен.Ацки съм скапана от мисълта от това развитие.Не бях правила кисти от известно време...

Между другото не ми биха прегнил.Док спомена, 4е при ЛУФ синдром, прегнила понякога го засилвал вместо да помогне.Някой да е чувал нещо подобно...
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #66 -: Април 03, 2006, 17:53:08 pm »
Цитат на: didon
:(
отложихме инсето
Между другото не ми биха прегнил.Док спомена, 4е при ЛУФ синдром, прегнила понякога го засилвал вместо да помогне.Някой да е чувал нещо подобно...

Съжалявам Дидонка!  :( Другият месец дано да е успешно. А това за прегнила сега го чувам (аз поне де)  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #67 -: Април 03, 2006, 18:23:19 pm »
Дидонка, много неприятно :(

Фоликул се пука най-добре с коремни преси, подскачане, секс... Прегнилът не винаги помага, наистина.

Ама много бързо а пораснал този фоликул, странно. Лекарят ти как го обяснява?
*
« Отговор #68 -: Април 03, 2006, 18:29:03 pm »
ми , обясни ми,че било възможно да не се е пукнал, понеже яйчника е третиран / оперативно / .Каза " да предположим, че е от това за сега.Ще видим другия месец...

Никакви изследвания не ми правиха първите дни.Даже аз се притесних,че ще изпуснем овуто ,защото темп вчера беше 36,5 а днес е 38. Имам напрежение в гърдите.

А толкова преси правих... :(  не мога да си пипна корема...
« Отговор #69 -: Април 03, 2006, 18:31:53 pm »
Ох, Дидонка...
« Отговор #70 -: Април 03, 2006, 20:07:25 pm »
Миличка,горе главата и аз се готвех за инсе но не направих нито един фол.при положение че пих 3*1клостил.И така новия цикал дано да е успешен за всички :D

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #71 -: Април 04, 2006, 09:53:49 am »
За коремните преси и аз съм го чувала и май действа понякога. И аз този месец се бях уплашила, че не ще да се пука фоликулчето и правих преси - е не знам дали от тях се е спукал или му е дошло времето  :?: А секс нямаше как да правим, щото пазихме "материала" за инсето  :P
Дидонка, Николинче - съжалявам милички  :balk_21: Ще стискам палци следващият цикъл да имате поне по една хууубава яйцеклетчица за по едно сладко  ylinfant

« Отговор #72 -: Април 04, 2006, 11:28:17 am »
Дидонка, Николинка, съжалявам за този цикъл  :(  и много ще ви стискам палци за следващия.

Бебе, на теб много, много късмет да станете бебче на квадрат  :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #73 -: Април 04, 2006, 19:49:07 pm »
благодаря ви за топлите дуи.Бебе, на теб на колко мм ти се пукна фоликула.Жълтото тяло знаеш ли с какви размери ти е.Стискам ти много, много палци
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #74 -: Април 05, 2006, 09:59:59 am »
Дидонка, на 19мм мисля че се спука фоликулът - поне предният ден беше толкова, а жълтото тяло не знам колко е било голямо. Мерси за стиснатите палци :)
Мармотче и на теб благодаря за пожеланието  :wink:

*
« Отговор #75 -: Април 05, 2006, 10:57:33 am »
Дидонче,много съжалявам за случилото се.Не се изтезавай,поплачи и с нови сили към следващия месец.
Най-убавото тепърва ти предстои.
Николинка,не се отчайвай.Търсете причините с док и скоро ще се сбъдне мечтата ти.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #76 -: Април 06, 2006, 16:30:23 pm »
Цитат на: didon
Жълтото тяло знаеш ли с какви размери ти е.Стискам ти много, много палци

Без да съм сигурна, май е р-р като фоликула, веднага след пукането му, после не знам.

Мармотче, благодаря за подробния отговор :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #77 -: Април 06, 2006, 21:38:32 pm »
а знаете ли какво е това " матка удивителна" . Вирях на екрана , че лигавицата на матката прилича на удивителна / та сиг за това е този израз/ но какво ли означава... :roll:
*
« Отговор #78 -: Април 14, 2006, 09:48:07 am »
Дидонка, съжалявам, мила  :cry: Много е неприятно да си се подготвил и настроил за процедура и нещо да се случи...
Дидонка, прегнилът наистина не се препоръчва при опасност от киста /веднъж моята докторка ми го каза/. В клиниката, която посещавам /МЦРЗ/ обикновено предписват прегнил по схема след инсеминация, но в случай, че си стимулирана и имаш повече фоликули, от които не всички са се спукали до деня на инсето, докторката иска непременно да те прегледа един или два дена след процедурата, за да види дали фоликулчетата са пукнати. Ако са, добре, ако не, прегнилът се отлага. Ти самостоятелно ги тормозиш с коремни преси или както препоръча Док с доста по-приятни занимания като обиколка по магазините например :wink:
Ники, дано и при теб всичко да е наред следващия цикъл  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #79 -: Април 15, 2006, 15:43:21 pm »
Грейси,благодаря ти за съветите.Само да дойде следващия момент...такова пазаруване ще му направя :lol: