0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Инсе- със или без стимулация
« -: Март 15, 2006, 09:47:26 am »
Правих една инсеминация при Стаменов - на естествен цикъл, защото видяхме че си имам нормална овулация. Но на сайта му пише, че при стимулация се повишават шансовете за забременяване. Вярно ли е това и на какво се дължи ако е вярно? Дали защото има повече яйцеклетки, всяка се отделя с малка разлика във времето и има по-голям шанс да хванем поне една? Или защото има по-голям шанс да има качествена яйцеклетка в поне един от фоликулите? Питам, защото като гледам първото инсе е неуспешно и искам да направя всичко, което зависи от мен, второто да ни донесе така дългоочакваното бебче  :(  Довечера или утре ще ми дойде М и ще отида при лекаря, който ме следи в Русе - няма как да се консултирам и със самия Стаменов. Да знам какво да го питам и дали да започна стимулация. Освен това - от кой до кой ден е най-добре да се пие Серпафар (или Клостилбегит)?
Доста станаха въпросите май... Какво ще ме посъветвате, момичета?
Благодаря на всички предварително.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #1 -: Март 15, 2006, 09:54:06 am »
Бебе, аз (вероятно) утре ще правя второто си инсе при Стаменов.
Моля те, изобщо не се притеснявай, а вземи му се обади по телефона и го питай как да започваш лекарствата (с кратка предистория коя си и какво сте направили до сега). Стаменов на мен и двата пъти ми каза да пия от 3-ти до 7-ми ден, но както знаеш той преценява индивидуално за всяко момиче както дозата, така и времето на прием. Не си самоназначавай Клостила, а звънни в клиниката.
Ако му нямаш GSM-а ето го: 0888269839.
Успех :D .
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Март 15, 2006, 09:56:03 am »
Здравей Бебе, аз правих три инсета (неуспешни) - при първото бях стимулирана от 3 до 7 ден с Клостил, при следващите две от 5 до 9 ден и образувах повече фоликули. Така че аз съм доволна от стимулацията от 5-9 ден, но мисля че за всяка жена е индивидуален отговора на яйчниците. Довери се на д-р Стаменов, на неговата преценка, не си тормози главата ти да преценяваш кога е по-добре :D Успех ти желая! :D
« Отговор #3 -: Март 15, 2006, 10:15:26 am »
Моите инсета са 4, като една от стимулациите беше от 2 до 6 ден, а останалите - от 3 до 7. Но пък при мен Клостилбегита беше комбиниран с няколко инжекции. Правех най-често по 2 фоликула (веднъж - само един).

Наистина при стимулиране от 5 до 9 ден се получават повече фоликули, но и вероятността от кисти е по-голяма. А и никой не иска триплодна бременност, нали ;)

Бебе, дали да се прави стимулация се решава от лекаря, който те наблюдава - в случая това е русенския доктор. Няма смисъл да звъниш на Стаменов.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #4 -: Март 15, 2006, 11:30:21 am »
Благодаря за всички отговори. Тъй като вече М дойде  :cry: ще трябва довечера да ида до моя дофтор да видим какво ще правим. Поне да правя нещо, а не само да чакам и да се надявам  :(
Зайче, и аз така мислех че който следи Ову-то, той трябва да прецени дали има нужда от стимулация. Той ми е правил фоликулометрия само 1 месец и си имах добър фоликул. Абе не знам - той докторът знае най-добре, надявам се...
А за триплодната бременност - след толкова чакане и три да са - пак ще се радвам, пък ако трябва и цялата бременност да излежа и да се пазя. Само да са здрави.
Дай Боже всекиму поне по едно здраво бебче!

*
« Отговор #5 -: Март 15, 2006, 11:36:06 am »
Правила съм три инсеминации - два пъти се стимулирах със серофен /пол.таблетка на ден от 3 до 7 ден/ и един път със серпафар по същата схема и в същата дозировка.
Имам нормална овулация, но прибягнахме до стимулиране, за да има повече/по-качествени яйцеклетки и респективно по-голям шанс :)
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Март 15, 2006, 11:48:43 am »
Като гледам по колко Инсе-та сте правили - пък аз се надявах от раз да стане...

« Отговор #7 -: Март 15, 2006, 12:01:17 pm »
Цитат на: bebe_2006

А за триплодната бременност - след толкова чакане и три да са - пак ще се радвам, пък ако трябва и цялата бременност да излежа и да се пазя.

Бебе, внимавай какво си пожелаваш  :lol:

Сега сериозно - двуплодната бременност е желана, но трудно се износва. Триплодната е съвсем трудно да се износи, пък като ти се родят в 7-мия месец по 1000 грама, като стоят два месеца в кувьоз, ще се побъркаш да мислиш дали няма да са им увредени очичките... Не ти трябва триплодна бременност.
*

beb_2006

« Отговор #8 -: Март 15, 2006, 13:32:19 pm »
Сигурно си права, Зайче. И аз съм чувала такива неща и даже познавам хора, чието детенце е загубило зрението си в кувьоза :(  
Ама вече толкова си искам бебче - само да е здраво и силно. И ми се иска да си повиша, ако е нужно със стимулация, шансовете за успех на инсеминацията. Каквото зависи от нас да направим.
Не знам дали планираш 5-та инсеминация, но със или без инсе - желая ти скоро да станеш щастлива мама  :wink: А също и на другите момичета от клуба - stork-boy и preggo
« Отговор #9 -: Март 16, 2006, 01:23:29 am »
Стимулацията се прави,за да се повишат шансовете за качествени яйцеклетки.Никога не бих рискувала да правя инсе с 1 фоликул.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Март 16, 2006, 06:54:39 am »
Аз съм правила и от 5-9 ден, и от 3-7 ден.
И в двата случая имах по три фоликула.
И в двата случая се получи задържане на фоликул.
« Отговор #11 -: Март 16, 2006, 06:54:59 am »
Цитат на: morkovche
Стимулацията се прави,за да се повишат шансовете за качествени яйцеклетки.

И да се преодолее цервикалния фактор, ако има такъв ;)

Бебе, много късмет!!!
*

Anonymous

« Отговор #12 -: Март 16, 2006, 08:33:18 am »
Izvinavajte momiceta ce pisa na latinica no nesto kompa mi ne e nared.As pravih stimulacia ot 5 do 9 den s edin mal6k i edin golam folekul.
Adi.
« Отговор #13 -: Март 16, 2006, 08:35:47 am »
Цитат на: Anonymous
Izvinavajte momiceta ce pisa na latinica no nesto kompa mi ne e nared.As pravih stimulacia ot 5 do 9 den s edin mal6k i edin golam folekul.
Adi.

Ади, обикновено броим само големите, т.е. тези, от които може да излезе яйцеклетка (над 18 мм). Иначе казано ти си имала един фоликул ;)
« Отговор #14 -: Март 16, 2006, 11:47:56 am »
Цитат на: little_rabbit
Цитат на: morkovche
Стимулацията се прави,за да се повишат шансовете за качествени яйцеклетки.

И да се преодолее цервикалния фактор, ако има такъв ;)

Бебе, много късмет!!!

Рабитче, сигурно имаш предвид, че инсеминация се прави за преодоляване на евентуален цервикален фактор, не точно стимулация :wink:

Мисля, че стимулацията увеличава шансовете, защото е по-голяма вероятността да има поне една читава яйцеклетка. То без проблеми нали само 25% от яйцеклетките, като (ако) се оплодят, оцеляват и се развиват - един вид вкарваш 3 месеца в един.
От своя страна обаче стимулациите не са безвредни. И не винаги са панацея.

И двуплодната бременност е рискова и по принцип трябва да се избягва, какво остава за триплодна 8O

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #15 -: Март 16, 2006, 11:53:24 am »
Да, бе, Фреш, точно така. Днес не съм с ума си  :oops:

Твърдението на Морковче беше много категорично, затова писах. А то си има градация - първо инсе без стимулация (ако има ову), ако не стане - тогава стимулация. И ако е само цервикален фактор - защо стимулация, като може да й е спестят на жената хормоните... Щото всичко е за сметка на жените...
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #16 -: Март 16, 2006, 13:03:12 pm »
здравейте момичета
искам да ви кажа при мен как беше при първите две инсеминации, които направих при д-р Ватев.
Аз по принцип си имам овулация, при нас е мъжки фактора, но когато започнахме процедурата по инсето ми назначиха стимулация с инжекции. Това, което ме изненадва сега като чета тук, е че вие сте стимулирани с хапчета, докато при мен бяха инжекции - пергунал. По две инжекции на веднъж през ден - общо десет на брой, като една инжекция ми стуваше 32лв.
Незнам нищо за тези инжекции, но като чета вие сте стимулирани с хачета, започвам да се притеснявам. При мен след инжекциите се получи хиперстимулация. Доколкото разбрах и това не е хубаво, но какво можеш да кажеш на доктор, като не разбираш с какво те тъпчат.
*
« Отговор #17 -: Март 16, 2006, 13:18:45 pm »
Ама Мимин за инвитро или за ивсеминация говориш?
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #18 -: Март 16, 2006, 14:00:33 pm »
Ватев със същите прави и стимулация за инвитро, в допълнение с декапептил.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #19 -: Март 16, 2006, 14:32:50 pm »
само инсеминация съм правила при него - 2 пъти.
Доста силни стимуланти ли са това?