0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Изследване за антитела при отрицателен RH!
« Отговор #40 -: Април 12, 2006, 16:07:44 pm »
Краси успех мила!!! Дано всичко да бъде наред от тук нататък и да има добър край разбира се!!!!  :grouphug2:  :balk_21:  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #41 -: Април 12, 2006, 16:25:27 pm »
Краси, стискам ти силно палци всичко да се оправи и да имаш най-сладкото бебче!!!

« Отговор #42 -: Април 19, 2006, 16:51:50 pm »
Здравейте!! обръщам се към вас, защото съм много притеснена. След изследване се установи , че съм АБ отриц. кръвна група, а съпруга ми е Аположителна. Бременна съм в 17г.с. Доколкото съм изчела по въпроса ми стана ясно, че е доста опасно за плода този резус конфликт. Имам един мисед аборт миналата година, след който не ми е поставена необходима инженжекция. Много се притеснявам защото това ми е втора бременност, бихте ли ми казали какво да очаквам, кое е най-лошото, което може да се случи с плода, много съм уплашена? Знам че трябва да се следи наличието на антитела и титъра, какво трябва да се предприеме , ако титъра се покачва???Благодаря ви отново!!!
Притеснява ме това, че при предишната бременност  ако плода е бил в положит. резус е възможно тези антитела да са навлязли в мен и да стане нещо лошо. Ох вече не зная какво да си мисля, просто ще живея ден за ден ми се струва и няма да мога спокойно да се нарадам на бременността си.
*
« Отговор #43 -: Април 19, 2006, 17:21:44 pm »
Цитат на: doni4ka
Здравейте!! обръщам се към вас, защото съм много притеснена. След изследване се установи , че съм АБ отриц. кръвна група, а съпруга ми е Аположителна. Бременна съм в 17г.с. Доколкото съм изчела по въпроса ми стана ясно, че е доста опасно за плода този резус конфликт. Имам един мисед аборт миналата година, след който не ми е поставена необходима инженжекция. Много се притеснявам защото това ми е втора бременност, бихте ли ми казали какво да очаквам, кое е най-лошото, което може да се случи с плода, много съм уплашена? Знам че трябва да се следи наличието на антитела и титъра, какво трябва да се предприеме , ако титъра се покачва???Благодаря ви отново!!!
Притеснява ме това, че при предишната бременност  ако плода е бил в положит. резус е възможно тези антитела да са навлязли в мен и да стане нещо лошо. Ох вече не зная какво да си мисля, просто ще живея ден за ден ми се струва и няма да мога спокойно да се нарадам на бременността си.

Ние няма да можем да ти кажем какво точно се прави ако се окаже че има антитела.
Това ще трябва лекар да каже как се процедира. Зависи дали изобщо има антитела, зависи от нивата им....
Ти можеш да ги следиш , какви са нивата им , за да си спокойна.
Изследвала ли си такива антитела?
Може и да не образуваш антитела, което ти го пожелавам.
Но съвета ми е да се консултираш с лекар за това.

Лека и успешна бременност ти желая. :D
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #44 -: Април 19, 2006, 17:23:11 pm »
Недей така да се притесняваш предварително...Първо пусни изследване за антитела.Второ  ако има антитела -бебето се гледа по-често на видеозон , дали има някакви увреждания .Така ,че недей се настройва предварително така .
При мен проблема  е доста сериозен,ама такова състояние се среща много рядко...
Желая ти успех!
« Отговор #45 -: Април 20, 2006, 09:56:26 am »
Краси, как си? Всичко наред ли е?
Матей - 1.04.2006 г
*

Starlet

• 1937
« Отговор #46 -: Април 21, 2006, 07:46:40 am »
Къде се губиш Краси? Как си? Отговори ни?  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
« Отговор #47 -: Април 21, 2006, 11:21:27 am »
Извинявам се, че се отклонявам от темата, но знае ли някой, могат ли да се вземат превантивни мерки, когато майката е 0 - а бащата А + ?
« Отговор #48 -: Април 21, 2006, 13:54:45 pm »
Rommi вчера пуснах изследванията, но не е сигурно дали ще са готови днес, от лбораторията ми се оправдаха, че гледат антитела само вторник и четвъртък, все пак ще се обадя да видя какво става.
krasi ще стискам палци миличка всичко и при двете ни да се нареди и наесен да си гушкаме сладки бебенца.
mary_pz мисля че не могат да се вземат мерки освен след раждане и аборт като се бие инжекция, но да не те излъжа все пак. И освен това при първа бременност няма никакъв проблем.

А относно това , което ми каза лекаря е, че ако се наложи ще ми сложат инжекция в 28г.с., само не ми е ясно тая инжекция забавя титъра ли, що ли? И евентуално ще се наложи да ми предизвикат 3 седм. по-рано раждане!!Благодаря ви за отговорите момиета.
« Отговор #49 -: Април 21, 2006, 14:06:57 pm »
Пожелавам ви УСПЕХ момичета - и на двете!!! :goodluck:  :goodluck:  :ballons:
« Отговор #50 -: Април 21, 2006, 15:48:26 pm »
Мерси!
*
« Отговор #51 -: Април 21, 2006, 16:08:55 pm »
Мари, бях чела , че при нечувствителни бременни(необразували още антитела) ,каквато ти ще бъдеш се пият някакви RHIG, за да няма възможност да се реагира срещу клетките на плода
Цитат
Ако майката е с Rh отрицателен, тя ще бъде изследвана за Rh антитела. Ако не е била чувствителна, обикновено й се дават хапчета, които се казват Rh имуноглобулин (RhIg), също така известен като RhoGAM. Това е специално разработен кръвен продукт, който може да предотврати антителата при майка с Rh отрицателен, за да не реагират на положителните Rh клетки.

ето линк и към пълната статия-http://www.bg-mamma.com/site/content/view/622/37/

Цитат
Къде се губиш Краси? Как си? Отговори ни?

Не се губя, просто чакам да стигна 28 седмица, но бебето не е добре , има вече синдроми на хидропс(натрупване на течност в коремчето).Така , че за съжалиние може да го загубя скоро... :cry:
« Отговор #52 -: Април 21, 2006, 16:30:51 pm »
Краси, мерси за инфото и искам да ти кажа, че се надявам силно, всичко да отмине при теб и да родиш здраво бебче.
Късмет мила, аз съм с теб, както и повечето от момичетата тук, предполагам!
*

Starlet

• 1937
« Отговор #53 -: Април 21, 2006, 16:59:31 pm »
Цитат на: krasi5
Не се губя, просто чакам да стигна 28 седмица, но бебето не е добре , има вече синдроми на хидропс(натрупване на течност в коремчето).Така , че за съжалиние може да го загубя скоро... :cry:

Недей така не губи надежда!!!! Не се предавай!!!!!  :cuddle:  :bighug:  :cuddle:
« Отговор #54 -: Април 21, 2006, 18:11:27 pm »
А защо се бие тази инжекция в 28г.с., ако има вече образувани антитела и повишен титър тя помага ли по някакъв начин? Предполагам че помага след като я бият тогава де. Краси продължавам да се надявам, че при нас най-накрая всичко ще приключи по хубавия начин!!!!
*
« Отговор #55 -: Април 24, 2006, 21:54:41 pm »
Инжекцията за, която говорите Анти Д гама глобулин ли е? Или някаква друга?
Защото четох, че се бие, когато се открият анти телата, защо трябва да се чака до 28 седмица???
Момичета, кога за първи път ви ги откриха, имам предвид в коя седмица?
Стискам палци всичко да е наред, и на мен за сега това ми е най-големия кошмар.
« Отговор #56 -: Април 24, 2006, 22:20:41 pm »
Краси, стискам палци за теб и бебето!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #57 -: Април 25, 2006, 09:41:30 am »
Stefi  за същата инжекция става въпрос , но и аз съм в голяма чуденка за това,ккоето пиаш и ти.Стискам палци за всички ни това да отмине и да си гушкаме бебоците в най-сскоро време :wink:
*
« Отговор #58 -: Април 25, 2006, 09:45:46 am »
Ега ти, нямам думи вече :(  Толкова неща изчетох по въпроса и никъде не срещнах, че може да се бие чак в 28 седмица :cry:
Даже в една статия пишеше, че се излседват в 3, 5 и 7 м. и ако има се бие...
А на теб в коя седмица ти се появиха?
Аз утре ще ходя да си пускам тест :?
« Отговор #59 -: Април 25, 2006, 10:21:32 am »
Стефи аз все още не съм сис видяла резултата, следобяд ще ходя да си взема изследването, а аз разбрах в 17 седм. че съм  отрицат. резус и веднага ми пуснаха  за антитела, друг е въпроса , че във Варна само 2 лаборатории работят с касата и ги работят само вторник и четвъртък. Ако това ти е първа бременност ти изобщо нямаш повод за притеснение,защото изобщо няма да имаш антитела в организма, просто няма откъде. Поне аз това разбрах от всичко изчетено дотук. Сега в коя седмица си? И пускани ли са ти изследвания за антитела?