0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бременна съм в 17 г.с.Изследването ми за антитела дава положителен резултат за ферментни антитела в изосистемата!Някой има ли представа дали именно това е положителен резултат ?На лекар съм чак в петък.Ако това е положителен резултат как се процедира?Много съм притеснена. :(

П.П.Това ми е втора бременност ,първа неуспешна ,тогава ми биха анти-Д-гамаглобулин.
Изследване за антитела при отрицателен RH!
« Отговор #1 -: Март 15, 2006, 13:58:39 pm »
Ти със отрицателен резус-фактор ли си? Аз бих му звъннала ведага - няма какво да чакаш петък!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #2 -: Март 17, 2006, 16:01:14 pm »
Резултата наистина е положителен и сега ще трябва да се следи титъра на тези антитела и дали се увеличава!
« Отговор #3 -: Март 18, 2006, 10:04:07 am »
А какви са тия антитела?
И това "вярва" ми харесва? :lol:
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #4 -: Март 18, 2006, 11:04:03 am »
Цитат на: venus_melena
А какви са тия антитела?

Антителата са отговора на имунната система на рх-отрицателна мама към рх-положителните еритроцити на плода. По време на бременността се проследява титъра на антиД-рх антителата през определен период от време.
*
« Отговор #5 -: Март 18, 2006, 11:12:46 am »
Вярвам , че този път всичко ще е наред и ще имам бебе! :) Макар,че все по някакъв проблем изниква.....А антителата са изследване  дали реагирам срещу плода, защото има резус конфликт, но има вероятност да не съм към плода , а към друго заболяване, което не са ми установили :? !Другият вариант е да са "паметни"(от прекарана болест) , и да не се увеличават!Затова трябва да се следи титъра!Пак игра на нерви, освен Вярвам , трябва и други надписи да сложа......... :balk_134:
« Отговор #6 -: Март 18, 2006, 16:59:33 pm »
Краси  :bighug:
Всичко ще е наред. Не се тревожи и затормозявай.
 :kiss:
Лятото ще си най-красивата мама с :babbycarrage:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Март 18, 2006, 17:41:36 pm »
Краси, пожелавам ти всичко да е наред.
Да имаш здраво и красиво бебе.
...и мисли само позитивно.    :balk_48:                                                      

:blowingdust:           :babbycarrage:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Март 24, 2006, 14:01:30 pm »
Резултатът ми е 1:64 изоеритроцити.Лекаря ми иска да ходя в София в болницата, там да ме поемат, защото съм рискова бременност, и там да родя, защото най-вероятно ще има проблем бебето като се роди :cry: Евентуално и амниоцентеза да се направи.....направо нямам думи .........
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #9 -: Март 24, 2006, 14:06:27 pm »
Краси ,много съжалявам за всичко,което ти се случва,много ми е мъчно ,че нещата пак не са добре.Искам да знаеш,че ако дойдеш в София,можеш да разчиташ на мен за всичко!Прегръщам те силно,стискам ти палци и ти желая много късмет,за да родиш живо и здраво бебе!
<br />
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #10 -: Март 24, 2006, 14:07:51 pm »
А в коя болница и при кой лекар.Аз имам позната в МД и мога да я питам,кой е най-добър за тези проблеми.Дръж се миличка,всичко ще се оправи!
<br />
*
« Отговор #11 -: Март 24, 2006, 14:17:18 pm »
Зори, поисках една седмица да помисля, защото престоя в болници ми се отразява изключително зле(най-вече в Патологична бременност)!Иначе става въпрос за Майчин дом!Ще ти пиша лични когато реша да тръгна!Много ти благодаря за подкрепата!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #12 -: Март 24, 2006, 14:45:11 pm »
добре миличка,ти си знаеш най-добре.Несъмнено престоя в болница не е приятен,но пък за бебо явно е най-добре да се гледа от добри специалисти.На линия съм по всяко време ако ти потрябвам. :bighug:
<br />
« Отговор #13 -: Март 26, 2006, 14:50:13 pm »
Краси, сега прочетох какво си написала - обясни ми за какво става въпрос? Защо трябва да лежиш тука, какво е рисковото? Не ги знам тези неща. И само в Майчин дом ли?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #14 -: Април 07, 2006, 09:25:52 am »
Върнах се от МД-София.Резултатите там са ми 1:1000,което е изключчително много.Според лекарите бебето няма да оцелее дълго,много бързо му се разрушават  кръвните клетки.Няма и никакво лечение в този месец ,чак в 30 седмица,когато може да се роди предизвикано и да му прелеят кръв.Но шанса да стигна до там с този резултат са много,много малки.
Моля ви, молете се да стане чудо и бебето да оцелее! :cry:  :cry:  :cry:
*
« Отговор #15 -: Април 07, 2006, 09:37:48 am »
Краси  съжалявам много за това , което ти се случва :cry: .Ние сме с теб и се молим за вас , нямам думи , с които да те утеша остава само да стискам палци всичко да завърши добре
*
« Отговор #16 -: Април 07, 2006, 09:38:54 am »
Краси, мила! Моля се бебо да оцелее! Не губи кураж! Стават чудеса.
 :bighug:  :bighug:  :bighug:
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #17 -: Април 07, 2006, 09:43:00 am »
Мила Краси,не се разстройвай.Сега ти е необходимо цялото спокойствие на което си способна.Не съм била в твоето състояние и ще бъде глупаво да кажа,4е разбирам как се 4увстваш.Усещам единствено болката в гласа ти и искренно се моля вси4ко да е наред.
    Господ оби4а силните и им помага.С теб сме.Успех
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #18 -: Април 07, 2006, 09:58:00 am »
krasi5, дано да имаш успех. Май и при мен този проблрем с антителата ще се задълбочи. Направих абразио на 24.03.06. Аз съм с кръвна група 0 с резус отрицателен, мислехме, че  и таткото е така, докъто не направи втори кръвен тест и се оказа, че е с положително РХ :( Объркали са го в първата клиника, а трябваше след абразио да бия до 72 часа ампула с андти д имуноглобулин, а сега са минали 14 дни  :twisted:  :twisted:  :twisted:  Ще правя изследвания и май ще я бия тази ампула със закъснение утре или други ден. Ще напиша после какво се случва, за да занят и други момичета.
На теб ти желая много успех.
*
« Отговор #19 -: Април 07, 2006, 10:07:50 am »
Нина,инжекцията трябва да се бие до 72 часа,после няма смисъл,доколкото знам......Ама аз и с нея пак образувам антитела и то с голяма скорост......Стискам ти палци!