0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цветна снимка след извънматочна бременност???
« Отговор #20 -: Май 29, 2009, 14:30:41 pm »
съжалявам. надявам се всичко да е наред и скоро да имаш положителен резултат без да се налага инвитро. стискам палци

« Отговор #21 -: Май 29, 2009, 17:24:17 pm »
..Отделно незнам дали е плод на силното ми желание, но за една година поне двапъти мах чувството, че е станало - разни симптоми и т.н. а все ми идваше макар и с малко закъснение. Ако е било вярно това, никой не може да потвърди или отрече, може да имам проблеч с имплантацията и да правя аборти в много начален етап. дори и кръвен тест не може да ги засече. ...

последния ми положителен тест беше именно без имплантация и да ти кажа, дори уринен от тези за след 7 ден след кекс го хвана..
*
« Отговор #22 -: Май 29, 2009, 17:30:17 pm »
Аз за тези случай дори не съм си мислила да правя тест. Заради миседа и заради извънматочната доки смята, че е хубаво да направя тези имунологични изследвания. Защото, като забременях преди 2 г. извънм.бях на фоликулометрия и доминантния ф. беше в ляво. А се беше загнездил в десния рог и ми отстраниха дясната тръба. Не разбрах точно, но при имунолог. проблеми може да се изхвърли или да се премести, където не му е мястото, т.е. извън матката. При мен е тръгнал нагоре към другата тръба.... било е в рога на матката. Не знам вече :oops:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #23 -: Май 29, 2009, 21:12:34 pm »
anmar  какво точно ти обясни док, какви именно имунологични причини могат да доведат до тези случаи? Аз бях по същия начин - имах жълто тяло на десен яйчник, а извънматочната ми беше в лява тръба. Никой досега не ми е споменавал, че имунолог.проблем може да е причината. Ще ми е интересно да разбера, още повече посещаваме една клиника  :D
*
« Отговор #24 -: Май 29, 2009, 23:41:55 pm »
Та аз исках да избегна ЦС, ама знаех, че няма да ми се размине - само това не бях правила. Та я направихме. Доки каза, че щом 2 г. не съм забременяла с тази тръба едва ли ще ми е наред, но тя се оказа проходима. На 27 ми видя фоликул 14 мм отдясно - там нямам тръба. Аз се пошегувах, че съм карък и този месец ще почиваме, но споменах, че преди 2 г. извънматочната беше след фоликулометрия и имах 21 мм ф. вляво, та явно от лявата тръба е излязла оплодената яйцеклетка и тя каза, че е уместно да направя тези изследвания. А аз не споменах на първия преглед, че 99% колкото и смешно да ти звучат тези колебания имам 1 мисед аборт пред 14 г., но много се бях ошашкала. Следващия път ще й кажа. Каза ми, и че можем да пробваме следващите месеца на естествен цикъл, но да изчакаме резултатие, защото понякога се случвало ембриона да не си намира правилното място да се имплантира при имун. проблеми.
Много дълго стана, може и да не съм рабрала, дано не те подвеждам с тази инфо. Важното е, че дадох кръв и на 5 юни чакам резултати и още по-важното е, че знам, че тук ще ми помогнат и ще стане  :P Обичам д-р Персенска, желая й да е жива и здрава и благодаря на Господ, че я намерих. Ще пиша, ако разбера нещо повече след прегледа - на 12 юни. Късмет ти желая и може и да се видим там  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Май 29, 2009, 23:44:44 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #25 -: Май 30, 2009, 11:16:32 am »
Благодаря ти anmar, много късмет и на теб!
« Отговор #26 -: Юни 02, 2009, 18:39:33 pm »
Неэная дали въпросът ми е эа тук-Цветната снимка поема ли се от эдравната каса?
« Отговор #27 -: Юни 02, 2009, 22:12:59 pm »
мисля, че не

« Отговор #28 -: Юни 11, 2009, 18:23:49 pm »
anmar, а според мен е много вероятно тръба да засмуче яйцеклетка от противоположен яйчник, пък и така ми казаха вече няколко доктори
аз съм с една извънматочна в дясно, със жълто тяло в ляво
сега съм само с лява тръба, но 90% съм сигурна, а и док, че преди месец тя си взе яйцеклетка от десен яйчник, само дето пропусна да се имплантира
« Отговор #29 -: Юни 11, 2009, 19:40:52 pm »
сега съм само с лява тръба, но 90% съм сигурна, а и док, че преди месец тя си взе яйцеклетка от десен яйчник, само дето пропусна да се имплантира

как доктора разбира това??? 8O

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #30 -: Юни 11, 2009, 20:41:38 pm »

как доктора разбира това??? 8O
Ами вижда се на кой яйчник е жълтото тяло и съоветно където е то там е бил фоликула с яйцеклетката. Аз също съм само с една тръба(другата е непроходима) и док също каза, че понякога се случват и такива неща-дясна тръба, ляв яйчник.
« Отговор #31 -: Юни 12, 2009, 12:24:08 pm »
не, не, това го знам, че е възможно, но как 90% ще бъде сигурно и доктора потвърдил, че си е взела противоположната тръба яйцеклетката. ето това недоумявам. на мен извънматочната неможаха да ми видят в тръбата, докато не ме оперираха, а една яйцеклетка как се вижда??? 8O

« Отговор #32 -: Юни 12, 2009, 15:07:02 pm »
не, не, това го знам, че е възможно, но как 90% ще бъде сигурно и доктора потвърдил, че си е взела противоположната тръба яйцеклетката. ето това недоумявам. на мен извънматочната неможаха да ми видят в тръбата, докато не ме оперираха, а една яйцеклетка как се вижда??? 8O

ами при положение, че съм само с една тръба, няма как да е минало отдругаде
« Отговор #33 -: Юни 12, 2009, 15:58:25 pm »
е да де, ама нали каза, че нямало забременяване. от къде си сигурна тогава, че е минало. не се заяждам и не твърдя, че не си права. просто ми е интересно да разбера, защото и аз имам подобен проблем

« Отговор #34 -: Юни 15, 2009, 11:58:04 am »
е да де, ама нали каза, че нямало забременяване. от къде си сигурна тогава, че е минало. не се заяждам и не твърдя, че не си права. просто ми е интересно да разбера, защото и аз имам подобен проблем

имах много високо ЧХГ, следих си стойностите, съвсем как си трябваха като за бременност, т.е. имало е оплождане, но не се видя имплантация.
та за да се е оплодила яйцеклетка, С все някак трябва да се е добрала до нея, освен ако не са ми зашили хубаво отрязаната тръба. ей тази мисъл ме мъчи от тогава. възможно ли е С да си изтича от там и да си е оплодила Я насред нищото?!
« Отговор #35 -: Юни 16, 2009, 14:29:59 pm »
Здравейте!На 22,05,2009г.ми направиха спешна операция -изванматочна бременност!Отстраниха ми лявата тръба.Сега 25 дни след операцията,след ходене на така наречения преглед(на който ми казаха че изглеждам много добре,без да ми прегледат раната)незнам кога да си сваля превръзката и кога да направя цветна снимка и кога мога да правя опити за бебе или поне полов акт!И какво да ви кажа -живея в Бургас!Моля,ако можете да ми помогнете с инфо!Благодаря!
« Отговор #36 -: Юни 16, 2009, 15:03:15 pm »
vivian, разбирам те напълно, в бургаската болница са събрани всички некадърници на страната, е сигурно има няколко изключения
за цветната снимка изчакай поне няколко месеца според мен
класическа коремна операция ли ти направиха или лапароскопия?
« Отговор #37 -: Юни 19, 2009, 15:51:35 pm »
Вивиан по думите ти разбирам че са ти правили коремна операция или греша?Ако е така-каква е тази превръзка която не си свалила 25 дни  8O Аз след моята операция порази същата причина,мисля че като ме изписаха от болницата и още 2-3 дни бях с превръзка даже няма и толкова.И как няма да ти погледне раната  8O абе това лекари ли са и хора ли са изобщо  :x Ужасена съм направо.Ако е коремна операция-на мен ми казаха да чакам 6 месеца преди да започна опити, за секс мисля че можеш след следващия ти цикъл ако се чувстваш добре .Защото аз трудно го преживях и месеци след това буквално не давах да ме докосват  :? За ЦС също мисля че трябва да изчакаш поне 3 месеца но не съм сигурна за това.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #38 -: Юни 26, 2009, 19:24:42 pm »
Момичета,защо си мислите, че има връзка между имунологичните проблеми и извънматочната? 8O Аз също съм с извънамточна, даже две. С една тръба съм вече 2 години. Цветната снимка показа, че другата ми тръба е нагъната. За съжаление имам и един неуспешен опит ин витро. Имунологични изследвания не съм правила до сега, но не мисля, че имат връзка с извънматочната.

*
« Отговор #39 -: Юли 16, 2009, 03:57:15 am »
Момичета,защо си мислите, че има връзка между имунологичните проблеми и извънматочната? 8O Аз също съм с извънамточна, даже две. С една тръба съм вече 2 години. Цветната снимка показа, че другата ми тръба е нагъната. За съжаление имам и един неуспешен опит ин витро. Имунологични изследвания не съм правила до сега, но не мисля, че имат връзка с извънматочната.
С операция ли ти махнаха ембриомите при извън маточните бременности