0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nesto

А при кухо?
« -: Април 03, 2006, 17:18:34 pm »
Момичета, а при кухо яйце или неразвиваща се бременност тестовете пак ли показват две чертички?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: А при кухо?
« Отговор #1 -: Април 03, 2006, 17:20:52 pm »
Цитат на: nesto
Момичета, а при кухо яйце или неразвиваща се бременност тестовете пак ли показват две чертички?

Да, тестовете  показват , че има бременност.
Защо? Какви са твоите притеснения?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #2 -: Април 03, 2006, 17:33:04 pm »

Да показват две чертички тестовете. В повечето случаи обаче при кръвно изследване ЧХГ-то е под нормалното при такива случаи. Кажи какво те навежда на тези тежки предположения или мисли?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

neshto

А при кухо?
« Отговор #3 -: Април 03, 2006, 21:08:25 pm »
ами не особено високата базална температура - 37 до 37.1
*
« Отговор #4 -: Април 03, 2006, 22:56:09 pm »

Nesto ,какво закъснение имаш ?А лекар погледна ли те на видеозон ,че да види плоден сак и да имаш това съмнение :roll:  :!:  :?:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
А при кухо?
« Отговор #5 -: Април 04, 2006, 11:48:11 am »
Цитат на: neshto

Това не е ли достатъчно висока БТ?

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
А при кухо?
« Отговор #6 -: Април 04, 2006, 12:00:23 pm »
Ехо, аз бях с кухо яйце и си имах висока тем. 37.4 понякога. За двете чертички е ясно.
А при кухо?
« Отговор #7 -: Април 04, 2006, 12:15:11 pm »
Според мен, температурата няма нищо общо с кухото яйце. Не се притеснявай за такива неща.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
А при кухо?
« Отговор #8 -: Април 04, 2006, 12:44:37 pm »
Цитат на: wassilena
Според мен, температурата няма нищо общо с кухото яйце. Не се притеснявай за такива неща.

И според мен Температурата няма нищо общо... въобще даже.

nesto, не си тормози главицата с такива неща. изгони мрачните мисли.
Късмет и скоро да имаш повод за хвалене :D
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
А при кухо?
« Отговор #9 -: Април 04, 2006, 13:33:39 pm »
Цитат на: neshto

първо, тая температура си е напълно нормална - много жени даже изобщо не достигат до 37 във втора фаза на цикъла! не мога да разбера откъде постоянно се възпроизвежда тая заблуда, че ако температурата ти е под 37 градуса във втора фаза, значи не е наред! а ти даже и 37.1 намираш за ниска.... :)
второ, температурата няма нищо общо с това дали яйцето съдържа ембрион или не. температурата се дължи на жълтото тяло и прогестерона, който то произвежда.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

nesto

А при кухо?
« Отговор #10 -: Април 05, 2006, 08:59:08 am »
Момичета, благодаря ви. Наистина имам множество резултати, ще ви обясня, но първо да попитам Starlet - колко по-ниски са стойностите на кръвния тест при извънматочната или кухото?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
А при кухо?
« Отговор #11 -: Април 05, 2006, 10:10:03 am »
Цитат на: jam
не мога да разбера откъде постоянно се възпроизвежда тая заблуда, че ако температурата ти е под 37 градуса във втора фаза, значи не е наред!

Ох, Джами, ако знаеш аз на къв д-р попаднах - човекът ми чертаеше двуфазна крива - под и над 37 градуса, която точно на 14-ти ден се качваше на 37 градуса  :!: И после ми обясняваше "ей тъй трябва да изглежда и твоята графика, щото иначе значи че нямаш овулация или имаш недостиг на жълто тяло"

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
А при кухо?
« Отговор #12 -: Април 05, 2006, 10:14:59 am »
но първо да попитам Starlet - колко по-ниски са стойностите на кръвния тест при извънматочната или кухото?

макар да питаш Старлет, ще ти отговоря аз. при анализ на резултати от бета-ЧХГ не е важна единичната стойност. тя може да варира в много широк диапазон за един и същи ден от бременността. примерно, за 18-ти ден след овулацията, за нормални стойности на ЧХГ се приемат от 20 до 1500! сама прецени, че не може да се отговори на въпроса "колко по-ниски".
а какво се анализира тогава? анализира се как нарастват тези стойности с времето. по принцип, ЧХГ се изследва двукратно - точно през 48 часа е най-добре. вторият резултат трябва да е приблизително двойно по-голям от първия - това е нормалната схема на нарастване на  концентрацията на хормона в кръвта. ако имаме значително отклонение от това нарастване, има насока да се мисли за проблем с извънматочна.
колкото до кухото яйце - то се вижда прекрасно на ехограф, когато е кухо и никой не се занимава да прави диагностика на кухо яйце по резултати от кръвни тестове. още повече, няколко дни закъснение при установяването на тази диагноза с нищо не променят нещата, докато при извънматочната се бърза с диагнозата, защото дните са фатални.

и изобщо, търпение му е майката и по-малко фантазии... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

А при кухо?
« Отговор #13 -: Април 05, 2006, 10:15:30 am »
Момичета, благодаря ви. Наистина имам множество резултати, ще ви обясня, но първо да попитам Starlet - колко по-ниски са стойностите на кръвния тест при извънматочната или кухото?

Не е задължително да са ниски. Просто, ако са по ниски от нормалното, един от вариантите е да е кухо яйце. Но това най-добре ще се види на ултразвук. Кажи защо така си се насочила към това кухо яйце?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
А при кухо?
« Отговор #14 -: Април 05, 2006, 10:16:50 am »
При извънматочната стойностите на ЧХГ не нарастват така както при нормална бременност, т.е. като направиш два теста през ден трябва стойностите почти да се удвоят, а при извънматоната не е така, а нарастват с по-малко.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
А при кухо?
« Отговор #15 -: Април 05, 2006, 11:15:55 am »
Цитат на: jam
.........а какво се анализира тогава? анализира се как нарастват тези стойности с времето. по принцип, ЧХГ се изследва двукратно - точно през 48 часа е най-добре. вторият резултат трябва да е приблизително двойно по-голям от първия - това е нормалната схема на нарастване на  концентрацията на хормона в кръвта. ако имаме значително отклонение от това нарастване, има насока да се мисли за проблем с извънматочна..........

Трябваше да го обясня това още първият път. Съжалявам. Джам го е обяснила супер разбираемо. Когато аз правих ЧХГ след спонтанният аборт (двукратно, заради съмнение за извънматочна) ми беше обяснено от мацката в лабораторията че го правят и при кухо яйце някои лекари за да се застраховат. Е това явно говори за лекарят като специалист, но имало и пациентки които не вярвали на поставените диагнози. Еми това е което ми каза жената! Но иначе Джам и другите момичета са прави че кухото яйце се вижда прекрасно и на УЗ.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Nina

• 2643
А при кухо?
« Отговор #16 -: Април 05, 2006, 11:25:51 am »
Момиченце nesto, аз имах кухо яйце и както казва Старли то се виждаше прекрасно на видеозон ( е може да има и изключения). В 9 г.с. при мен не се виждаше ембрион, само плоден сак - гледаха ме трима гинеколози (аз бях параноясала). Направих спонтанен - изхвълих го в 9 г.с. като отидох до тоалетна. Но аз си бях прокървила. След като го изхвърлих на другия ден ми направиха абразио.  Ако нямаш кървене, болки и още не са ти потвърдили доктори няма защо прекалено да се шашкаш. Просто изчакай малко и се успокой, знам, че има напрежение и повечето момичета тук го знаят, но се опитай до колкото е възможно да се успокоиш. Иначе си се наблюдавай, защото както казва StefiZ при извънматочна си е по-опасно, пък и ти го знаеш.
Аз ти желая мноооооого успехи. :)
*

nesto

А при кухо?
« Отговор #17 -: Април 05, 2006, 16:08:00 pm »
аз между впрочем вече се ориентирах за стойностите в норма и извън норма в една статия в този сайт. Обаче в лабораторията ми казаха, че двукратно изследване ако се наложи, трябвало да изчакам поне една седмица след първото... Попитах ги защо, като навсякъде говорят за интервал от 48 до 72 часа, те казват: ами защото е по-сигурно...
И лекарят не ми каза да вървя на второ изследване, а да ида при него след седмица.......
*

Nina

• 2643
А при кухо?
« Отговор #18 -: Април 05, 2006, 16:43:23 pm »
ами така ще направиш, изчакай, аз също бях нетърпелива, но това не ми помогна.
Успех мила :)
*

nesto

А при кухо?
« Отговор #19 -: Април 05, 2006, 17:41:16 pm »
е да де, ама той нищо не видя с вагиналния ултразвук и започна да говори нещо за преизчисляване на срока на бременността - как ще се преизчислява, като винаги се изчислява от първия ден на последната менструация, а той е повече от ясен?!