0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации през Септември и Октомври 2009
« Отговор #120 -: Октомври 11, 2009, 19:26:07 pm »
Момичета,вчера беше моето трето инсе,фоликулите бяха два,овулирали. Започна се голямото чакане :wink:
Пожелавам на всички чакащи късмет :crossfingers:
« Отговор #121 -: Октомври 11, 2009, 23:53:58 pm »
   Успех pebals. Дано да видиш  :bfp:
« Отговор #122 -: Октомври 12, 2009, 10:11:24 am »
Момичета здравейте,

Да се отчета, за съжаление с отрицателен резултат, първото инсе на естествен цикъл премина неуспешно след двудневно закъснение заради утрогестана и 3 отрицателни теста,така да се каже не губете кураж идва нов тираж  :(
Този месец ще започвам с тежката артилерия - Клостилбегит, в сряда съм при док.
Моля някой ако е превил инсе със стимулация с Клостил да ми даде малко инфо, как протича и как се чуствате от клекарството, чела съм че е доста силно.

Предварително благодаря на всички и стискам палци този месец да е нашият.
 :bfp1: :)
« Отговор #123 -: Октомври 12, 2009, 12:07:21 pm »
partizanka75 ,второто и третото ми инсе са стимулирани с Клостилбегит-5-9 ден.Лично аз не съм усещала никаква промяна,нито съм се чувствала зле.Предполагам при всеки е различно.Стискам палци това да е твоя месец :crossfingers:
Juli,благодаря ти  :bighug:
« Отговор #124 -: Октомври 12, 2009, 12:27:55 pm »
Здравей Pebals,

Благодаря ти за отговора.
На теб също стискам палци, наистина чакането е гадно,но дано резултата да е положителен.

Успех :)
« Отговор #125 -: Октомври 12, 2009, 17:09:05 pm »
И аз нямях оплаквания от Клостила.Той според мен е леката артилеия.Два цикъл бях с него, но нямаше ефект.На третия добавиха Меногон.Сега чакам!Според докторката в петък единия ми фоликул е овулирал и има надежда.Другия глупчо си стоеше там, със същите размери(от деня на инсето).
Късмет момичета!
« Отговор #126 -: Октомври 12, 2009, 17:48:44 pm »
   Аз също нямах оплаквания от Клостилбегита, но не мисля, че е лека артилерия както го нарече Милена, защото някъде съм чела, но не помня къде, че може да се взема до няколко пъти през целия живот, т.е. не е от най - леките медикаменти. Може и да не съм права, но при мене при стимулация с Клостилбегит и Меногон направих страшно много фоликули, затова преминах само на Меногон.
« Отговор #127 -: Октомври 12, 2009, 17:54:30 pm »
Аз също бях предния път само на Клостил, но до инсе не се стигна. Направих 10 фоликула от него, но пък не пораснаха.
Този път съм само на Менегон 75. Вчера 9-ти ден бях на преглед имамаше 5 доминантни фоликула по 12мм, утре пак ще ходя.
Juliana при теб колко фоликула се получиха само с Меногона, спомням си, че долу-горе едно и също беше и при теб и при мен, с Клостил и Меногон.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #128 -: Октомври 12, 2009, 18:52:55 pm »
Зная и аз че с клостила не може продължително нреме.Имах предвид ,че с това започват и после преминават на други препарати.За инвитро например се боцкат с доста неща.
Аз нещо явно не реагирам добре на тези препарати.Само с Клостила първия път имах по няколко,и никой не порастна достатъчно.Вория път (пак само с Клостил) имах 3-4 малки в дясно и един доминантен и няколко малки в ляво.Ама този доминантен стана на киста.Сега с Клостила и Меногон (75) в дясно няколко но малки.А  ляво два доминантни и един по дребен.Като ви слушам вас...ами аз нещо не съм в ред :(
« Отговор #129 -: Октомври 12, 2009, 19:06:25 pm »
   Милена добре си не се шашкай за глупости. При всеки е различно, така че не притеснявай. Важно е всичко да мине добре и резултата да е ОК.
   Радост при последната ми стимулация само с Меногон, направих 3 добри фоликула, та нали това беше целта, а че имаше и няколко заблудени и малки това не го броя, защото даже и доктора не го спомена, но аз ги видях на УЗИ. Така като гледам - да не казвам голяма дума нещата вървят добре при теб. Вярвам, че този път ще стане.
 :D :D :D
« Отговор #130 -: Октомври 12, 2009, 20:01:55 pm »
От другият месец и аз ще правя инсе , доктора каза че ще почнем от  с меногон,каква е разликата между клостил и меногон .
*
« Отговор #131 -: Октомври 12, 2009, 20:29:28 pm »
kadife, Меногон е от групата на гонадотропините, хормони, които стимулират овулацията. Клостилът се ползва със същата цел, но има различна химическа структура и го има на пазара от по-дълго време.

И аз да се включа в темата: този месец правя т. нар. Clomid Challenge Test, тоест пия 100 мг клостил 4-ти до 8-ми ден, мерим ФСХ и Е2, и следим фоликулите - за измерване на ЯР. Аз това го броя за стимулация и се натискам за инсе, така и така го пия люкарството, поне да се възползвам.

Радостинка и pebals, стискам ви силно палци да успеете!
« Отговор #132 -: Октомври 12, 2009, 21:38:31 pm »
Juliana, и аз си мисля, че този път всичко върви по план - 5бр е много по-добре от 11, и то за инсе. И при мен док каза, че има и мънички, на първия преглед бяха общо 11х8мм, но само 5 бяха пораснали на втория преглед, а другите си останали мънички. Ще ги видим утре какво правят :lol:

Миленка, не се притеснявай всичко си ок. При всеки си е строго индивидуално и всички реагираме по различен начин на едини и същи лекарства. Ето, че док променя лекарствата, за да се постигне желания резултат, а това е най-важното, да действа според случея :)

Партизанка, аз от Клостилбегита, нямах никакви странични ефекти ( като изключим, че не трябва да се приема твърде дълго, но май и с другите лекарства за стимулация е така, трябва да се внимава) чувствах се добре, докато го пиех, докато с Меногона май леко се подувам и от тези всичките хормони получавам и запек :oops:

Момичета стискам палци на всички ви!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #133 -: Октомври 13, 2009, 12:32:30 pm »
Изключително съм ви благодарна на всички за информацията.
Това което знам за Клостила се препокрива с вашите мнения.
Доколкото знам от док / аз съм при Димитрова в клиниката на Владимиров/ ще започнат да ми дават лекарството преди второто инсе, първия път имах само един фоликул и както се видя, нищо не стана на естествен цикъл. Така че предполагам ще го пия заради фоликулите.
Дано да стане този път, че после както ми обясни док за 3-то инсе ще започвам с други лекарства.
В сряда съм при нея,дано всичко е наред.
Пожелавам ви успех момичета, дано този месец е нашият.
Стискам палци за всички :grouphug:
« Отговор #134 -: Октомври 13, 2009, 14:19:52 pm »
Здравейте мили момичета!
Както вече писах в тази тема, аз минах през първа неуспешна инсеминация в АГ Варна.
Искам да попитам и други, които са правили ИНСЕ там - беше ли ви дадена яснота за качеството на спермата към момента. Всичко се разви с такава скорост, че нито успях да попитам някой за нещо, нито пък ми беше разяснено. Като цяло впечатленията ми са, че хаосът там става все по-голям.
Много се съмнявам и в таймирането на овулацията, но нека кажат и други момичета как е било при тях...
*
« Отговор #135 -: Октомври 13, 2009, 16:07:34 pm »
ДА,Сийшел,аз съм правила инсе  в АГ Варна няколко пъти ,д-р Александров направи процедурите.След като не са ти казали нищо за качеството на  материала,значи не е имало какво по-различно да ти кажат от вече установеното чрез спермограма.А за таймирането какви са ти притесненията?

« Отговор #136 -: Октомври 13, 2009, 22:10:08 pm »
   Seashell и аз правих инсеминация в АГ и на мен не ми беше дадена информация. И аз се озадачих, но на следващия път като ги посетих попитах Ани и тя ми каза някакъв % на материала, но и аз честно да си призная даже не помня какво ми е казала, защото бях много шашната.
   А относно таймирането на овулацията - доктора не те ли прегледа преди самата процедура?
« Отговор #137 -: Октомври 13, 2009, 22:23:50 pm »
Джулиана и Тини,
Понеже бяха празнични дни, Прегнил ми беше поставен на 17мм фоликул / събота /, което според мен е доста рано. Може би сме форсирали нещата, но в деня на ИНСЕ-то / понеделник / се беше пукнал.
*
« Отговор #138 -: Октомври 13, 2009, 22:30:59 pm »
Не е проблем ,че фоликулът е бил 17 мм. ,когато сте поставили Прегнила,защото още на следващия ден той е станал поне 18 мм.

« Отговор #139 -: Октомври 13, 2009, 22:51:00 pm »
Здравейте момичета! Не смеех да се разпиша тук докато не съм сигурна че ще правя инсе този месец...

Ето, че днес бях на преглед и имам фоликул 24мм, току що си бих овитрел и в четвъртък ще бъде инсето  :)

Бях много притеснена преди прегледа, защото имам вече две стимулации, при които ми се образуваха по 5-6 фоликула, но сега бях на гонал 37,5 и се е получил един.  Сега обаче се чудя, този фоликул не е ли прекалено голям ? Да не вземе да се пукне преждевременно утре ? Знаете ли при какви размери се пукат фоликулите ? и дали този овитрел със сигурност ще ми гарантира ову след 36 часа...а не преди това ?  8O

Успех на всички чакащи  :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: