0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #420 -: Октомври 23, 2009, 00:06:26 am »
Подкрепям.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #421 -: Октомври 23, 2009, 00:08:51 am »
"...Нито дума да се вземе секрет за изследване,намекнах да се погледнат ушите и последващ отговор да не се притеснявам,заради това,че са зачервени,било от температурата "

хе хе хе хе ...

Да,и това казано от педиатър с 30 години стаж...
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #422 -: Октомври 23, 2009, 00:13:00 am »
O, аз също не разчитам на титли. Примерът ми беше за съвсем друго. Погрешно си разбрала.
Не сме търсили "светила" в медицината, просто искахме да избегнем една болница  :wink:
Поне знам за сега кой няма де е лекар на детето и това е нещо.
Изградих и определени впечатления, мисля да се насоча, както ме съветваш.
Иначе си представям как мога да си оценя лекаря, вече има един такъв, но предвид определени обстоятелства, няма как той да ни поеме на практика.
:)

Докторе, детето е по-добре днес.

Поздрави и лека нощ.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #423 -: Октомври 23, 2009, 00:15:48 am »
"По-добре"? по-подробно? :)
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
« Отговор #424 -: Октомври 23, 2009, 00:21:39 am »
"По-добре"? по-подробно? :)

Ами има още повече енергия, оше по-сериозен апетит, изхожданията са три от вчера вечета до сега, през нощта нямаше. Кашести, но доста гъсти. Нямаше спазъм при изхожданията. Не са обилни, съвсем нормални.
Бузките придобиха цвят.
Преди имаше едва доловим дъх на ацетон, сега не усещам.

Колко дни да пие Суметролима, седем ни каза инфекционистът.
Днес за последно ше дам рехидратиращ разтвор.
Хидрасек да давам ли още?

Благодаря за вниманието! :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #425 -: Октомври 23, 2009, 00:24:52 am »
Седем Суметролим.
Нищо друго от утре освен Суметролим.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
« Отговор #426 -: Октомври 23, 2009, 00:26:08 am »
Седем Суметролим.
Нищо друго от утре освен Суметролим.

Благодаря, спокойна нощ!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #427 -: Октомври 23, 2009, 00:56:11 am »
и аз съм изненадана, защо в България повечето АБ са в доза, подходяща за 5 дневен прием
в Турция на Стефания изписаха Азитро /аналог на нашия Сумамед, който е пила тук/ но се разтваря до количество, отговарящо на 7 дневен прием
от това, което коментираме обикновено тук си направих извода, че минимума прием на АБ е 7 дни, по-добре 10 щом се стигне до него
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #428 -: Октомври 23, 2009, 08:45:23 am »
Аз имам един въпрос, че съм провокирана от една майка.
Изолирана Кандида албиканс зазарзна ли е, в смисъл заразна ли е при носителство и/или инфекция? Аз мисля, че не е коректно дете да посещава например детско заведение с наличието на гъбички.
Аз моето дете го бях спряла лятото точно поради тези рецидивиращи гъбички, но пък личните лекари твърдят, че няма проблем и дават бележки в които пишат, че детето е здраво и може да посещава ДЗ.
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 08:49:25 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #429 -: Октомври 23, 2009, 08:56:06 am »
Аз имам един въпрос, че съм провокирана от една майка.
Изолирана Кандида албиканс зазарзна ли е, в смисъл заразна ли е при носителство и и/или инфекция? Аз мисля, че не е коректно дете да посещава например детско заведение с наличието на гъбички.
Аз моето дете го бях спряла лятото точно поради тези рецидивиращи гъбички, но пък личните лекари твърдят, че няма проблем и дават бележки в които пишат, че детето е годно за ДЗ.
Напълно те подкрепям, но в детските заведения за съжаление няма такова изискване  :(.Миналата зима в групата на сина ми имаше бум на скарлатина взеха гърлен секрет на всички деца и най-интересното беше, че тези които са само носители на бактерията причинител, но не са болни си ходиха на градина  8O повдигнахме въпроса пред учителките и обяснението беше, че от ХЕИ са казали, че тези деца няма причина да се спират от градина стига да пият антибиотик.
В момента сина ми е носител на същата тази бактерия аз съм го спряла от градина, защото според мен не е редно да ходи и да пръска бактерий в детско заведение.Всичко опира до съвестта на родителите.
« Отговор #430 -: Октомври 28, 2009, 15:48:58 pm »
Д-р Бърди, Може ли да ми препоръчате марка противогрипна ваксина?
*
« Отговор #431 -: Октомври 29, 2009, 12:44:13 pm »
Д-р Бърди, Може ли да ми препоръчате марка противогрипна ваксина?

Вече е писано по темата, ако става въпрос за Бг то това е Ваксигрип. Така или иначе само Ваксигрип и Инфлувакс се предлага, но като че ли по трудно вече се открива първата.

« Отговор #432 -: Октомври 29, 2009, 23:27:59 pm »
Отдавна никой не е писал,дано това означава,че дечицата са здрави  :D
При нас нещата уж се пооправиха,както писах в петък малкия вдигна на два пъти температура 38,8,ходихме на лекар и каза,ако поддържа Т следващите дни да започна АБ(Медоклор).В събота вече нямаше Т,спряха и кашлицата и хремата,настъпи подобрение и не го дадох.От вчера обаче детето пак е с воднисти сополи,а днес се раздира от кашлица,особено по време на спане  :(.Кашлицата му е същата както миналата и по-миналата седмица с периоди на изостряне и затишие.Не лекувам с нищо,понякога давам Проспан,преди пръсках с Олинт,сега слагам по малко Низита.Объркана съм и не знам дали да давам отхрачващо или пък антихистаминово ако това е някаква алергична реакция към нещо.Дали не сбърках,че не започнах АБ  :?
На всичкото отгоре ни сервираха новината,че в групата му има детенце със салмонела,дадохме проба и чакаме резултата.Уж четох по въпроса,но пак не разбрах доколко заразна е салмонелата при контакт на дете с друго дете?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #433 -: Октомври 30, 2009, 21:42:45 pm »
Здравейте, ние закъсахме с пишка.
Сутринта аз се изнизах рано-рано за провинцията по служба. Баба му ми се обади , че пишката е зачервена и детето отказва да уринира, има слабо червеникаво течение на гащите и е имало две бели топченца по папмерса /предполагам смегма/. Тя понеже сама не може да го заведе на лекар, лекарката препоръча бани с риванолов разствор. От баните поне червинината е изчезнала. Върнах се вечерта, като за целия ден детето е уринирало само веднъж /вечерта още веднъж/. Заведох го при лекарката, която го забели добре,изтече много смегма , като  каза че става въпрос за повърнхостна инфекция на пишката, освен риванол за бани и крем за мазане, нищо друго.
Някакви препоръки?
Възможно ли е да става въпрос за уро-инфекция? Пояснявам - температура няма.
Откъде се взе тая смегма - като детето се мие поне по два пъти дневно /сутрин и вечер/ със забелване на пишката до естествения ход на кожичката на главичката?
Тия мъжки пишки ...
*
« Отговор #434 -: Октомври 30, 2009, 21:52:17 pm »
Пусни му стерила и обикновена урина, не е задължително да има Т.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #435 -: Октомври 30, 2009, 21:57:49 pm »
Пусни му стерила и обикновена урина, не е задължително да има Т.

Мда, така и ще направя. Още повече , че си спомням, че имаше дете с намален апетит /Вики от няколко дни е с променлив апетит/ и се оказа уро инфекция. Нещо обаче не мога да изровя с търсачката конкретния случай.
Писах, че преди седмица спряхме антибиотика. За мен би могло и да са гъбички, обаче педиатърът тотално отрече такова нещо.

Ако доктор Бърди се включи , може ли за пишката локално да ползвам нещо от рода на това:
http://www.chemistdirect.co.uk/brulidine-cream_1_6027.html
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #436 -: Октомври 31, 2009, 13:38:54 pm »
Лейди, преди да пуснеш стерилна урина, внимателно измий пениса, за да се избегнат фалшиви резултати /както беше при нас месеци наред/
При нас нямаше зачервяване, но имаше смегма /която на моменти съм усещла да ми намирисва/ освен бани с риванол и смрадлика с нищо друго не съм третирала.
Тукашната лекарака ми сподели, че на малки деца освен риванол, мазилата не били препоръчителни, колко е достоверно това незнам. Послушах я де, само риванол и седящи бани поне 10 минути със смрадлика прилагах. Другото което правих е в шишенце за изсл. на стерилна урина, сипвах смрадлика и потапях само пениса, когато ми се виждаше зачервена.
Апетита верно намалява при уроинфекции, ще разбереш за това ако по продължително време го оставиш да гладува и не изпитва глад след това.

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #437 -: Октомври 31, 2009, 22:11:55 pm »
Сутринта в 7.30 Дани направи температурен гърч.За кратко време имах чувството че го губя в ръцете ми....не мога да ви опиша гледката.
Като ми помине малко стреса ще разкажа....
Дойде линейка, заведохме го в Св. Марина /Варна/, там продължи да вдига и да сваля температура. Имаше само силно червено гълро и чисти гърди.Докторката ни изписа чак вечерта с диагноза - вирусна ангина.
Предстои ни да изкараме още една кошмарна нощ ...да не говорим че ме беше страх да вляза само в стаята ни....
Как се справяте вие /ако ви се е случило/ да вдигне детето висока температура. Треска има ли първо, гърчове има ли ли сте?
Как се справяте?...знаете ли какво се прави, за да приложите сами първа помощ на детето си в такива случаи?!?!
Моята Вселена се казва Дани

*

Birdie

• 11040
« Отговор #438 -: Октомври 31, 2009, 22:26:52 pm »
Какви изследвания бяха направени?
Детето ваксинирано ли е с Превенар, Акт-Хиб и Противоменингококовата ваксина тип С?
Sir Alec Guinness
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #439 -: Октомври 31, 2009, 22:57:52 pm »
На 21/08 извадихме трета сливица. Две седмици след нея сложихме Превенар и на 15/09 тръгна на детска градина.

В болницата не направиха никакви изследвания, диагнозата е "вирус - препълнени сме с болни деца". Не ни оставиха за по-дълго от 8 часа, защото по стаите имат деца с усложнения след вируса -имат плевмонии и т.н.....и ни изписаха.
Какви изследвания са били нужни?
Моята Вселена се казва Дани