0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #540 -: Ноември 06, 2009, 17:54:42 pm »
Яна, пробва ли да даваш лекарството със спринцовка, аз така процедирам...стискам здраво детето, спринцовката леко в устичката откъм бузката и бавно изпразвам съдържанието...няма мърдане.Понякога и леко накланям назад, за да се стече.
Иначе ползвам свещички за дупето, много са скъпи тука, но за температура ми действат по-добре
Рози, да знам, че е нова ваксината и че не е клинично изпитана/поне в Канада/, но поне щама не е мутирал - така казаха.
Противогрипните ваксини защитават само срещу определен щам, ако се промени от сезон на сезон...
Тука миналата седмица цял ден говориха по телевизията, говорителката на министъра на здравеопазването каза: че ваксината е "safe" и рисковите групи трябва да отидат да се ваксинират.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #541 -: Ноември 06, 2009, 18:55:04 pm »
Охх, Емичка само като види спринцовката и слага и двете ръце пред устата и почва да реве! Така стиска зъбите че и номера със стискането на нослето който мразя още от дете не върши работа! :(
« Отговор #542 -: Ноември 06, 2009, 19:46:23 pm »
Мами,моля за съвет,малкият глътна парченце пластелин  :? Опитахме дълго време да предизвикаме повръщане,но не успяхме,върна само малко слуз.Сега какво да давам-медицински въглен или друго нещо?Доколко е опасно?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #543 -: Ноември 06, 2009, 19:54:04 pm »
какъв е пластелинът? не мисля, че е опасно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #544 -: Ноември 06, 2009, 20:01:18 pm »
Ами play-doh е.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #545 -: Ноември 06, 2009, 20:02:36 pm »
Малката е дъвкала такъв, когато кака й играе е навсякъде по пода, не съм забелязала да има негативни ефекти :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #546 -: Ноември 06, 2009, 20:04:42 pm »
Оф,мерси за успокоението!Понеже прочетох,че не трябва да се поглъща,затова се притеснявам.Дори не знам и какво количество е.
*
« Отговор #547 -: Ноември 06, 2009, 20:11:56 pm »
И Деси е яла пластелин, жива и здрава е :wink:
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #548 -: Ноември 06, 2009, 22:50:06 pm »
Момичета, включвам се защото сега чета две страници назад и виждам при много деца симптомите на нашия грип. Дани в петък изведнъж вдигна температура и сутринта в събота направи темп. гърч,писах за това на стр. 24 (мисля).
Мола ви обърнете внимение че днес обявиха грипна епидемия....не повтарят много, много че това е свиски или друг вид грип. Просто грип, така го разбирайте. Понеже ние точно преди седмица бяхме в болница имах до сега 7 дни да следя обстановката и тя не е пресилена - наистина всичко претича с температура, която не се сваля с обикновени "бизички" като Панадол. Не слушайте никой и не чакайте детето само да се "пребори" с грипа....бля,бля...Бързо слагайте свещички и имайте под ръка и Хексалгин.
Детето ми е на 3 год .и не ми каза дали го болят ставите, но гърлото беше леко червено при прегледа и имаше малко сополки. Само това+ много висока и упорита темп.
Замислете се сега...колко поста такива изчетохте по-горе, и колко деца около вас са така?!...много
Не е пресилено положението в България...защото болниците за задръсетни от усложнения - пневмонии и отити....Масово.
И за капак ...топло време ...рекордно топло, даже!!!!
отплеснах се...исках да кажа че за мен нямаше значение дали е H1N1....N2, H5...или какъвто и да има ....не знам, Ужасното е че за дете на малка възраст нищо адекватно не се изписва...Изопринозин, да- давах, но какво от това. За 24 часа детето се побърка от 39 градуса...а има деца и по три дни са така...
айде...останете си със здраве...ВСИЧКИ
Моята Вселена се казва Дани

*
« Отговор #549 -: Ноември 07, 2009, 08:44:52 am »
Мда, ивче пифче май повтаряме вашият сценарии. След високата температура и Нурофен, снощи към 20 ч. изведнъж детето светна.Голяма игра падна, но отново не пожела да яде, през нощта обаче имаше обилно изпотяване и температура от 35.8. Каза, че му е студено, приплакваше, заспахме гушнати. До момента сутринта още не е вдигал температура. Дали е от изопринозина незнам, но от вчера и на мен ми е включен в лечението и усещам разлика в тонуса.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

asya

• **
  • 72
  • вече православен християнин
« Отговор #550 -: Ноември 07, 2009, 09:23:57 am »
Здравейте,
Ако някой може да ни даде съвет, ще съм благодарна.
Преди 3 дни на сина ми се появиха 6 пъпки в областта на гърдите и раменете. Педиатърът каза, че ако не се влоши състоянието му, значи са от храна. Няма никаква промяна в здравословното му състояние от тогава, т.е. той се чувства добре. Пъпките обаче си стоят същите и нито изчезват, нито се появяват нови.

Благодаря предварително!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #551 -: Ноември 07, 2009, 09:35:51 am »
Обявена е национална грипна епидемия.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2552051
Не разбирам защо това не важи и за детските градини уж децата са най-застрашени  osi_10 имало засилен контрол, да бе пълно е с кашлящи и сополиви деца  :(
Моят син след две седмично отсъствие и приемане на АБ го пуснах на градина в понеделник и в сряда вечер вдигна Т.38,7 направо съм бясна  :x засилен контрол няма що.
Бъдете здрави и много се пазете.
*
« Отговор #552 -: Ноември 07, 2009, 09:45:31 am »
Аз определено не мога да разбера тези безотговорни родители, които пускат кашлящи и сополиви деца. Как не си дават сметка ...
При условие, че има обявена епидемия, би трябвало всички малки деца от ясли и градини да са си по домовете поне за седмица. Не че това е гаранция, защото аз бях спряла Тони..., но все пак е някаква превенция.
Сега други ще кажат, че няма кой да гледа децата като родителите работят. Така е, но за една седмица, все ще се намерят някакви варианти си мисля.
Ето аз отложих двете партита на детето за рожденният му ден, точно с превантивна цел. Живот и здраве ще си го изпразнува отново в по добри и здрави дни.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #553 -: Ноември 07, 2009, 09:55:20 am »
Аз определено не мога да разбера тези безотговорни родители, които пускат кашлящи и сополиви деца. Как не си дават сметка ...
При условие, че има обявена епидемия, би трябвало всички малки деца от ясли и градини да са си по домовете поне за седмица. [move][move][/move][/move]
Ами и аз не го разбирам, но това е масово явление за съжаление, именно за това би трябвало да затворят и градините, защото на съвестта на родителите не може да се разчита което е много жалко  :?
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #554 -: Ноември 07, 2009, 10:51:30 am »
Перденце, как успя да дадеш този изопринозин? Не го иска и това е! Вики яде, пълна е с енергия, дори при 38 С не унива, но какво от това! Температурата е факт и си я поддържа! Много се страхувам да няма усложнения! Моля се да устискаме днес и утре! Събота и неделя са кошмарни дни с болно дете!
А за яслите и градините и аз съм бясна! Ако бяха ги затворили и тях заедно с училищата сега нямаше да има толкова болни дечица! Най-малките ги оставиха на произвола на съдбата! Ми аз на работа вече съм "черната овца" с тези болнични, ама сърце не ми дава да го заведа болно детенце! Не знам как другите го правят - аз не мога!
Бях свидетел как мед. сестра от групата върна едно детенце, но лекарката казала, че е от зъбите температурата, дала им бележка и жената нямаше избор!
« Последна редакция: Ноември 07, 2009, 10:54:55 am от yana-v »
*
« Отговор #555 -: Ноември 07, 2009, 11:14:40 am »
Разтварям изопринозина в съвсем малко вода и след това добавям нещо концентрирано сладко или сок или имам един любим негов сироп Фитолор, който пие без възражения.
Понякога когато не иска сам да го изпие, давам със спринцовката от Нурофена, много бавно и внимателно за да не го повърне.

*
« Отговор #556 -: Ноември 07, 2009, 19:24:45 pm »
Перденце, беше питала за ларингит и последващите кризи.Ели прави на годината два пъти такива .Вчера си поръчах инхалатор.Днес съм направила 2 инхалации.Мислех, че вече е голяма и ще го израсте но уви продължава .Купих ето този модел.
По препоръка на педиатъра инхалация с физиологичен,ако е в обострено състояние комбинирано с капки Вентолин и Бромхексин.За съжаление в аптечната мрежа няма орален кортикостероид подходящ за инхалация.Ще се опитам да си доставя от чужбина.
http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=166
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #557 -: Ноември 07, 2009, 21:33:07 pm »
И аз не мога да си го представя. А дори и да ги спрат от градина, много често ги водят на детски клуб - тоест пак сред деца.
Поради тази причина съм ограничила до минимум социални контакти на сина ми в затворена среда.
« Отговор #558 -: Ноември 08, 2009, 01:54:46 am »
За 24 часа детето се побърка от 39 градуса...а има деца и по три дни са така...
айде...останете си със здраве...ВСИЧКИ

Ивче, дъшеря ми боледува през лятото от ангина /стрептококова инфекция/. 3 дена поддържаше ок 39.3 - 39.5 гр Т. Естествено беше отпуснато и не внормално състояние детето..... но чак пък да се побърка.
Явно при вас не размера на градусите Т, анещо друго е оказало влияние. Много деца вдигат 39 гр Т при болести

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #559 -: Ноември 08, 2009, 09:39:52 am »
Обявена е национална грипна епидемия.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2552051
Не разбирам защо това не важи и за детските градини уж децата са най-застрашени

защото ако затворят детските градини, трябва да затворят държавата. кой ще работи, ако трябва да си гледа детето у дома?

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!