0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #600 -: Ноември 15, 2009, 10:39:09 am »
Вече сме с 39,1 градуса  :( Не знам какво му стана на това дете  :? Възможно бли е да е реакция към АБ? Или е някой вирус...

Ако те притеснява нещо, заведи детето да го преслуша дежурен или частен лекар.
Доктор Бърди и друг път е писал, че температура може да има до няклоко дни след началото на АБ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #601 -: Ноември 15, 2009, 11:15:15 am »
Стилияна още не е напълно оздравяла, но кашлицата уж почти беше спряла, а от по-миналата нощ пак започна но суха дразнеща. Давам Синекод, по препоръка на педиатъра й. При нея също едната бузка стоеше гореща и червена 2-3 дни, а от днес другата е така... Направо съм в чуденка от какво е. Има да излизат още 4 кътника (последните отзад), венеца е много топъл - имате ли идея дали може да е от това?
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #602 -: Ноември 15, 2009, 11:16:06 am »
Ние поддържахме висока температура 5 дни! Антибиотик в този случай инфекциониста, с който се консултирах каза, че е излишен! Вирусът бил такъв, от 3- 5 дни с висока температура от 38-40 С. След това от раз спадна! Много е трудно да изтърпиш толкова дни да гледаш как детето ти гори и не можеш да му помогнеш, но така се борят миличките с гадните вируси! Опитай да си спокойна, защото и детенце се чувства по-сигурно така! Дано се разминете без усложнения!
« Отговор #603 -: Ноември 15, 2009, 13:52:00 pm »
Перденце,да и аз съм чела това за температура дни след прием на АБ,когато има някаква инфекция.Утре ще го заведа да го види лекар.
Но си мисля дали не кара едновременно с лечението на стрептококите някакъв вирус и той да провокира такава висока Т.Снощи бързо и лесно я свали,после вдига пак 39гр веднъж в 4 ч.и сутринта в 10ч.Освен малко разстройство като стана няма друго,не се оплаква нещо да го боли,има апетит,жизнен е,играе.Продължавам да давам АБ,пък ще видим..
Марито,това за зачервената буза не вярвам да е от зъби,защото на моя Стилиянчо :wink: са му изкарали всички,пък вчера беше така.
« Отговор #604 -: Ноември 15, 2009, 17:39:17 pm »
Здравейте майчета,

Дано всички болни дечица оздравеят по скоро.
Аз имам проблем ако може така да се каже с моето момченце и силно се надявам да ми помогнете със съвет, дано и Д-р Бърди има възможност да ми даде съвет.
Вече от почти седмица момченцето ми се буди през ноща по 2-3 пъти с рев и писъци. Реве, пищи върти се наляво,надясно, като го взема на ръце и го подържа малко походя малко из стаята с него и се успокоява, но след няколко часа се повтаря. Незнам кошмари ли сънува, боли ли го нещо?Не е гладен защото си вечеря добре когато поиска. През деня си е добре, жизнен и весел, но стане ли нощ вече една седмица се буди с рев и писъци. По принцип си се буди през ноща но не и по този начин. Той е на 17 месеца и все още се кърмим(искам да го откажа, но нещо нестава номера) когато го сложа на гърда не се успокоява докато не го взема. Притеснена съм и се чудя да зо заведа ли на лекар, но няма никакви други симптоми.
Ако някоя от вас е имала подобен проблем ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет как сте се справили и трябва ли да заведа детето на доктор?
Благодяра ви предварително.
« Отговор #605 -: Ноември 15, 2009, 19:59:39 pm »
 sunnyflower , моят син е по същия начин. Кански писък, докато не се гушнем не минава. Че и доста трябва да се постаря да го събудя, че да спре да реве. Имам чувството, че сънува и се плаши от нещо. Но са си предположения. Педиатърката я питах като започнаха тези писъци, можело да е от много неща: колики, стряскане, зъби и т.н.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #606 -: Ноември 15, 2009, 21:02:35 pm »
.
Вече от почти седмица момченцето ми се буди през ноща по 2-3 пъти с рев и писъци. Реве, пищи върти се наляво,надясно, като го взема на ръце и го подържа малко походя малко из стаята с него и се успокоява, но след няколко часа се повтаря. Незнам кошмари ли сънува, боли ли го нещо?Не е гладен защото си вечеря добре когато поиска. През деня си е добре, жизнен и весел, но стане ли нощ вече една седмица се буди с рев и писъци. По принцип си се буди през ноща но не и по този начин. Той е на 17 месеца и все още се кърмим(искам да го откажа, но нещо нестава номера) когато го сложа на гърда не се успокоява докато не го взема. Притеснена съм и се чудя да зо заведа ли на лекар, но няма никакви други симптоми.

това е период, децата преминават през много такива.
натрупани впечатления през деня, емоции, сънища.
по - емоционалните и впечатлителни деца имат такива периоди.
Моят Антъни беше така/най-вече след катастрофата на големия ми син/, събуждаше се и пищеше "кански" :(.
бавно, но отмина.
С много внимание, гушкане и нежност

« Последна редакция: Ноември 15, 2009, 21:12:27 pm от ema2 »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #607 -: Ноември 16, 2009, 00:59:52 am »
Момичета,при нас положението се влошава.Малкият вдигна почти 40 градуса,цял ден поддържа около 38 ,Панадола и Нурофена вече не действат  :( Ще го водим в спешното...Стискайте палци!
« Отговор #608 -: Ноември 16, 2009, 05:43:38 am »
Дано да е период само момичета,защото започна изведнъж, внезапно и вече седмица неспим както трябва нито той нито аз. Дано не е нещо притеснително свързано със здравето му.
Благодаря ви за съветите.
« Отговор #609 -: Ноември 16, 2009, 11:02:14 am »
Момичета,при нас положението се влошава.Малкият вдигна почти 40 градуса,цял ден поддържа около 38 ,Панадола и Нурофена вече не действат  :( Ще го водим в спешното...Стискайте палци!

Стискам палци! Дано се оправи детето и да спре температурата!
« Отговор #610 -: Ноември 16, 2009, 20:27:49 pm »
Мерси,Tutto_bene!
Снощи свалихме Т с хексалгин и мокри компреси,в спешното изразиха съмнение за пневмония и ни препратиха в Детската Белодробна клиника,не чуха хрипове на слушалката,но за всеки случай направихме снимка.Слава Богу,дробчетата са чисти.
Но детето продължава и днес да вдига Т,със червено гърло и подути лимфни възли на шията,разстройство и повърна няколко пъти.Утре ще пускаме ПКК и урина.
Досега беше сравнително жизнен,но в момента е унил,мрънка и се оплаква от болки в корема  :(.Продължаваме с АБ,само ни промениха дозата на по-висока.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #611 -: Ноември 16, 2009, 21:37:41 pm »
Антипиретиците предизвикват понякога такава реакция - повръщане, диария и болки в корема.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #612 -: Ноември 17, 2009, 09:34:38 am »
О, да Гането е много права! Вики пищеше направо след като дадох Нурофен! Нашата педиатърка каза да не го давам! най-бързо спадаше температурата и дете не пищеше от болки в коремчето от хексалгина! редувах го с панадол или свещички ефералган! Вики не е почитателка и на свещичките! Още повтаря мамо няма слагаш на дупето свечичка боли! :(
При нас температурата продължи от сряда вечерта до понеделник сутринта. Слава богу и ние нямахме пневмония.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #613 -: Ноември 17, 2009, 12:26:58 pm »
Момичета, на дечицата им е много неприятно от свещичките, но за да избегнете вторичните проблеми от прилагането през устата на антипиретици, просто настоявайте. Дори и да ви мразят, да им е неприятно, обидно и така нататък - за тях е по-добре.
Моя син миналия ден каза - мамо, изаках три метра петура :lol: след едната свещичка :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #614 -: Ноември 17, 2009, 17:02:27 pm »
Доктор Бърди, препоръчително ли е слагането на Превенар или Синфлοрикс на дете на 4,5 години?
Питам, защото навсякъде чета, че ваксините се препоръчват до 5 годишна възраст. с оглед на това, че сме близо до тази възраст, необходимо ли е поставяне?
Ако е необходимо, Вие коя ваксина препоръчвате?
Благодаря предварително за отговора.
« Последна редакция: Ноември 17, 2009, 17:20:00 pm от Birdie »
« Отговор #615 -: Ноември 17, 2009, 22:21:33 pm »
Здравейте, моля ви за съвет.
Кога, как и за колко време махнахте бибероните залъгалки на децата си?
Ние сега сме на 1г и 4 м. От вчера я скрих, на обяд заспива с около час по-късно, а вечер на гърда. Проблема обаче е нощем. И до сега си се буди за нощно хранене, но сега без биберона се буди на 1-2 часа. Миналата нощ като се пробуди му давах да суче, но до сутринта зърната ми вече бяха доста зачервени и болезнени. Не иска никакви течности нощем. Вечер не може да заспи без да е сукал преди това. Вечеря към 20:00, а суче към 21:00 и заспива.
Моля за вашите съвети и за двата ми проблема - какво да го правя като се пробуди нощем заради биберона и как да спрем с тези нощни кърмения.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #616 -: Ноември 17, 2009, 22:28:55 pm »
Доктор Бърди, препоръчително ли е слагането на Превенар или Синфлοрикс на дете на 4,5 години?
Питам, защото навсякъде чета, че ваксините се препоръчват до 5 годишна възраст. с оглед на това, че сме близо до тази възраст, необходимо ли е поставяне?
Ако е необходимо, Вие коя ваксина препоръчвате?
Благодаря предварително за отговора.
Много по-рано би трябвало да я поставите.
Но до 5г възраст-може. Превенар е добър избор.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #617 -: Ноември 17, 2009, 23:28:49 pm »
martinela08
...Кога, как и за колко време махнахте бибероните залъгалки на децата си?...

На 1г. и 4м. - просто това беше един от многото моменти, когато не я търсеше особено, явно поради растежа на поредните зъби. Не я потърси преди заспиване и аз не и я дадох - ден, два, три и вече почти три месеца. Преди това съм пробвала доста пъти, но неуспешно, а ето, че дойде и този момент. Междувременно съм и я давала няколко пъти, взима я, но после забравя за нея и не я търси, вече май не я успокоява. Имаме 16 зъба на 1г. и 7м. и доста нервничи... и не спи през деня. Давала съм и залъгалка само за да заспи следобяд, но не става. Заспива най-много веднъж седмично за половин-един час, но ако е в количката на разходка или в колата. През нощта спи около 8 до 10 часа, много често неспокойно, макар да не се буди винаги.
Стискам палци да дойде скоро и вашия момент да се откажете от залъгалка.
« Отговор #618 -: Ноември 18, 2009, 15:18:49 pm »
Само се включвам да кажа,че малкият от вчера е без температура,последният път пак вдига 40 градуса и я сваляхме със свещичка,хексалгин и мокри компреси.Не е повръщал повече и разстройството минава.На прегледа вчера гърлото беше доста зачервено.Резултатите от ПКК са сравнително добри,без фрапиращи отклониния.Така и не разбрах вирус ли беше това,какво ли...
Ganka,yana-v,благодаря ви за мненията!Аз напълно бях изключила за варианта със свещичка за сваляне на Т,досега не бях слагала никога.Добре,че нямаше съпротиви  :)
« Отговор #619 -: Ноември 18, 2009, 15:37:36 pm »
Слава богу! Ей, като те четях направо така се бях притеснила! Много се радвам, че детето е ок!