Докторе, нас ни завъртяха болежките и пак сме в схема, този път малечка. Онзи ден след сън стана с леко зачервен горен клепач, подут и леко приклепнало оченце, през деня леко сълзене, от време на време секрети- но не обилни, само при плач да речем, веднага при личната тя изписа офталмосептонекс да капем по 5 пъти в оченцето по 1 капка, а ако се влоши състоянието и кремче Фуситалмик по капка два пъти дневно. До следващата вечер обаче ефект нямаше, не се влошаваше, но и не минаваше оченцето. Същата вечер почна и температура, почнах да слагам от кремчето. На сутринта температурата беше 37.6, до обед стигна 38,4 почнах и нурофен 60 мг свещичка. Снощи я заведохме отново при личната, защото температурата не спадаше под 37.6-37.7, гърдите са чисти, гърлото също, ушите са ок, има един предкътник, който направо е като киста, набъбнал и твърд, но не пробива. Оченцето след второто намазване вече е ок. Но във листовката му пише, поне два дена след възстановяване на нормалното състояние да прилагам. ЛИчната беше категорична, че детето не е за АБ, но аз предпочетох да ми включи, заради състоянието със окото, след като снощи пак през 7 часа ми вдига Т реших да дам- Аугментин от 156 мг, на 8 часа по 5 мл /на база антибиограмата, която правихме миналата седмица по повод болестта на каката/. Ще съм ви благодарна да коментирате описаното, дали сме взели адекватни мерки и какво пропускаме. Благодаря ви.