0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Привет и от мен! Добре дошли на новите членове на щъркеловата група - дано бързо да забременеете!
Натали, радвам се, че се включи тук.
Джина, много ми хареса картинката с английските дамички. :)
Криска, честита ти кухня, още повече наречена на теб. ЦС не се прави след овулация, но при теб тя май е по-късно, така че, както някой друг каза, ако няма вероятност да си бременна, направи я на 14ти ден.

Аз почивам днес, утре, в събота, че и в неделя заради Деня на благодарността. :D Хе-хе, ще се ядат пуйки, ще се четат книжки, ще се спи слеобеден сън...

Приятен ден на всички!
Аз почивам днес, утре, в събота, че и в неделя заради Деня на благодарността. :D Хе-хе, ще се ядат пуйки, ще се четат книжки, ще се спи слеобеден сън...

Приятен ден на всички!

Да бе да,ама никъде не спомена че ще си навестяващ щъркеловите приятелки  :balk_145:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Е, че то се подразбира. Това е като да спомена, че водата е мокра. Аз и когато съм на работа не пропускам да нагледам темата на всеки пловин час, та какво остава в почивен ден. Маймунски му работи... :D

Ти обаче разказа играта на Рачо с тая контра атака. Браво!

Абе и аз имах само един глас в анкетата... защо така?
Това ми се случва за втори път, а иначе съм си имала О до сега  :? Първият път пак ми каза, че е възможен Луф, и на следващият мес. нямаше фоликул, това не означава ли че се е спукал??? Ще я видим в понеделник тази работа, няма да му се дам аз на него :D. А за фонда вече сме си подали документите - с мъжки фактор.
Пете, при ЛУФ фоликула си расте нормално, но не се пука, а лутиенизира, т.е. превръща се в ЖТ. И излиза, че си имаш ЖТ като след О, но реално не е имало такава, а фоликула се е превърнал в ЖТ. В такъв случай на следващия цикъл не се вижда нито стария фоликул, нито ЖТ, а всичко си е нормално като за нов цикъл
А не е задължително всеки месец да има ЛУФ, може да се случва постоянно, но може и да е един, два пъти годишно, може и изобщо да не се случва.

Любе, при нас винаги е забавно, но с номинациите наистина ... :lol: :lol: :lol: става шоу :wink:

Цигу, честит ви Ден на благодарността :D. Хайде на пуйкитеееее, който иска да се мята на самолета и при Цигу :lol:

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Някой от вас знае ли дали на 14ти ден може да се прави ЦС (ХСГ)?
Прави се м/у 8-12 ден.Не е желателно по-късно.

Само да уточня  :D
ХСГ (ЦС) се прави първите чисти дни след МЦ. Дали е 8 или 12 ден няма значение. Зависи от дължината на цикъла и на кръвотечението. Ако имаш кратък МЦ и кървенето ти е 3-4 дни на 12 ден може и да си в овулация.
Прави си първите 1-2 чисти дни след М.  :wink:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Пете, при ЛУФ фоликула си расте нормално, но не се пука, а лутиенизира, т.е. превръща се в ЖТ. И излиза, че си имаш ЖТ като след О, но реално не е имало такава, а фоликула се е превърнал в ЖТ. В такъв случай на следващия цикъл не се вижда нито стария фоликул, нито ЖТ, а всичко си е нормално като за нов цикъл. А не е задължително всеки месец да има ЛУФ, може да се случва постоянно, но може и да е един, два пъти годишно, може и изобщо да не се случва.
Е, това е ! :D
Благодаря ти за инфото!  :D
Сега вече съм по-спокойна  :D
*
Цигу, честит ви Ден на благодарността :D. Хайде на пуйкитеееее, който иска да се мята на самолета и при Цигу :lol:[/color]
Шегата настрана, домът ни е широко отворен за гости - с радост и удоволствие ще посренем съфорумки. Имаме си гостна стая точно за тази цел. Зная, че Америка е далече, и визи трябват, пък и малко хора препират точно тук да дойдат на екскурзия... Но има какво да се види, а и ние сме добри домакини - готвим добре, показваме Филаделфия, Ню Йорк и Вашингтон... Само елате! Сериозно.
 :bighug:
Цигу, честит ви Ден на благодарността :D. Хайде на пуйкитеееее, който иска да се мята на самолета и при Цигу :lol:
Шегата настрана, домът ни е широко отворен за гости - с радост и удоволствие ще посренем съфорумки. Имаме си гостна стая точно за тази цел. Зная, че Америка е далече, и визи трябват, пък и малко хора препират точно тук да дойдат на екскурзия... Но има какво да се види, а и ние сме добри домакини - готвим добре, показваме Филаделфия, Ню Йорк и Вашингтон... Само елате! Сериозно.
 :bighug:

Цигуларче, надявам се някой ден и тази си мечта да сбъдна  :D
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 06:45:12 am от radosttinka »

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
О, мацки много пишете бе.. Докато изчета тези 4 страници от сутринта до сега .. минаха 30 мин.
Джиджи, да ти кажа вече имам 2 висши. 1)инженер и 2) икономист, обаче съм си казала, че навия ли се за трето - май към медицината ще е  :wink:

Сега да ви кажа, че Ра40 е от Бургас, тъй че незнам нашата маймунка Искра къде ще го мерне из варненските улици  :lol: Процедурата им в АГ завърши и се готвят за нова (за жалост), така че има надежда да го мерне и да се сборичкат. Той е голям майтапчия иначе  :lol: :lol: :lol:

Да добавя, че не може да се гласува 2 пъти с еднаква опция, а може да се дадат 2 различни гласа едновременно. Това за чудещите се :)

Това, което знам за ЛУФ е, че ако го има 1-2 пъти в годината не значи непременно, че е постоянно явление. Докаже ли се постоянното му наличие се пробва с пукане на фоликула с Прегнил в големи дози, ако това не помогне в някои случаи се прибягва до лапароскопия и фенестрация на яйчниците (надупчването им), НО много лекари са против този метод. Има забременели момичета след такова надупчване, но като цяло води до по-бързо изчерпване на яйчниковия резерв, затова някои лекари са против "пипане на яйчниците". Да не казвам, че някои по-стари лекари даже режат част от яйчника (резекция), защото смятат че това го кара да се активира по-силно. Но аз също сякаш съм против да се бутат яйчниците. Как така ще ми намалява резерва после. Ужас. Друг вариант при ЛУФ е ин витрото. Обаче половите хормони могат да покажат картинката как е. Така че Пете, ако хормоните ти са били наред (те си говорят само за месеца в който са пускани) - то във въпросния месец ще си има овулация (пак казвам, ако хормоните са наред). Други лекари смятат, че като пиеш противозачатъчни известно време после ще се получи спонтанно пукане. Обаче, ако проблема е в дебелината на обвивката на яйчника май единствено решение е ин витро. Но нека първо лекарят ти се увери, че става дума за ЛУФ, а не за инцидентно не-пукане на фоликул и неговото лутенизиране. Хайде спирам, че много се отплеснах.

О, сега да не забравя най-важното беее - снощи сънувах Радост и Марина да бутат колички. Чакаха ме долу пред нас  :P Дано се сбъдне сънят ми  :wink:

Ако съм пропуснала нещо да кажа - ще допълвам.

П.П: Цигу идвам-идвам ... Само да паднат визите и съм първа пушка да знаеш !!! :)
« Последна редакция: Ноември 26, 2009, 19:30:33 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Цитат
О, сега да не забравя най-важното беее - снощи сънувах Радост и Марина да бутат колички. Чакаха ме долу пред нас   Дано се сбъдне сънят ми 
Дай Боже сънят ти да се сбъдне,Гардже.Ми ти как ни разпозна ,че сме ние,като бягаш все по тъча от срещите?Но сънят ти е супер,дано,дано,дано.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

crow

• 2670
Маринка, как няма да ви позная. Аз бягам по тъча, обаче редовно гледам снимчици  :lol:
Толкова добре ви зная, че ако ви срещна - ще знам кои сте,
а вие мен няма да ме познаете  :lol: Ама сега покрай медальоните май вече ще се засечем  :lol: :lol: :lol: Хи-хи-хи
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 06:44:30 am от radosttinka »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Марина75

• 3039
А вярно бе,забравих,че имаме цяло албумче,малеееее хич ме няма.Ама да за медальончетата ще се съберем нашата тайфичка нали?
« Последна редакция: Ноември 26, 2009, 19:43:37 pm от Марина75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Марина75

• 3039
Добро утро.Какво стана то,снощи последна тук,днес първа.Ми хайде на кафе
Радостинче,може да ме сложиш при ловуващите,вещицата си отиде и мятам лова от рано,пък дано за Коледа да си имаме положителен тест за подарък.
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 07:17:40 am от Марина75 »

Оп и аз съм на линия вече :D
Само, че днес съм на чай :? нещо ме наболява гърлото, та вземем мерки овреме :wink:

Гардже, много хубав сън :), ама да знаеш, че най-хубавото е останало за когато стане реалност - а именно - и ти ще слезеш с количката пред блока :D. Знам си аз :D
Между другото - Честит ти Петък :lol: :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Добро утро!
Маринка, отново си се постарала с хубаво кафенце -Благодарности за което!
Гардже, Благодаря ти мила за изчерпателното обяснение! :bighug:
До сега проблем с хормоните не съм имала! Дано да е било инцидентно! :D
Лек и усмихнат петъчен ден!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Добро утро и от мен! Аз също се примъквам към вас за кафенце, че снощи се мотах тук до късно и сега едва гледам! Маринка,  :youwoman: страхотно е кафенцето, благодаря!
На гарджето честит петък и от мен! :bighug:
Слънчев и усмихнат ден на всички!
п.с.Берче какво става с теб мила, видях, че четеш?
*

crow

• 2670
О, момичета :) Мерси, че сте се сетили за моят любим петък :) Отивайте за последно тази седмица да вадите пари
От утре следват два дни
 Целувки и мнооого хубав, слънчев Петък (времето пак е с мен )
Ами да се примъкна и аз към страхотното кафенце на Маринка,благодаря за което.
 Гаргуноооо честит ти петък и от мен  :lol:
 Който не е на бач да излиза на разходки че не се знае още колко такива топлички дни ще имаме  :wink:
 Успешен,пълзотворен и слънчев ден.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Добро утро момичета, петък е - какво по-хубаво от това! :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:Кафенцето изглежда разкошно - ще пийна, въпреки че вече пийнах!Стискайте ми палци - идните дни ще съм в очакване, но надявам се да не дочакам госпожа  :witch:в близките месеци, а нещо по-хубаво!
Днес работещите да не си дават много зор - работа винаги ще има! Успешен петъчен ден на всички!
*
Добро утро и от мен! :)
Честит петък на работещите! osi_5
Маринка,благодаря за кафенцето,пийвам с удоволствие.
Елена86,късмет на прегледа днес,вярвам че ще ни донесеш добри новини. yahoo_17 yahoo_17
Хубав и усмихнат ден! :sunshine:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари