0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: за спермограмата
« Отговор #40 -: Януари 08, 2010, 11:24:04 am »
А моя мъж обеща да даде материал за спермограма само ако аз се облека като медицинска сестра и задължително с касинка с червен кръст на главата (от ония,които медицинските сестри носели в неговото детство)  :D

Представяш ли си, кви глупости са им на мъжете в главите?
*
Re: Не им вярвам! А трябва да потърся помощта им...
« Отговор #41 -: Януари 08, 2010, 15:09:37 pm »
Здравейте. Все пак да ви уведомя докъде я докарахме към момента. Записах час при Д-р. Даскалов за 28.01. Няма да мрънкам сега, че е чак след 20 дни, вече знам от вас, че често за първоначален преглед се чака и доста повече, значи моят срок го приемам за ОК (ах каква съм станала позитивна ;)) Също така реших, че докато чакаме 28.01. може да "отхвърлим малко работа" и записах час и при Д-р. Даскалова за спермограма на 15.01. Не знам вие какво мислите, на мен ми се стори най-разумно да постъпя така, а не да чакам на 28.01. докторът да ни каже да направим спермограмата и да губим излишно време. Доколкото разбрах, той така или иначе ще иска спермограма и ще я иска направена при Д-р. Даскалова. Предполагам, че ще е по-удобно на първата консултация да отидем поне с това изследване готово... Относно качеството на мат'рЯла :lol: докторката по своя инициатива (което ме изненада приятно)ми каза какви са изискванията, а именно 3-5 дни сексуално въздържание и 20-ина дни преди изследването да не е пил лекарства моичкия. За алкохол нищо не спомена, та се чудя дали да лиша мъжО от пиене тотално, или една малка ракия, или чаша вино - няма да са проблем... Той всъщност е на мнение, че няма да пие нищо алкохолно за всеки случай, така че няма проблем. В следващите 20 дни мисля да си пусна една микробиология, цитонамазка - ей така да има. Хормони няма да гледам предварително, понеже съм сигурна, че пак ще проявят некадърност при изследването в местните лаборатории, по-добре направо в Пловдив.
Ами...май друго няма за сега. Отново благодаря на всички за помощта, търпението и разбирането, което проявявате. :bighug:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #42 -: Януари 08, 2010, 15:21:39 pm »
Jbrul   , прочетох историята ти инаправо  8O ...ми се дорева не знам що за лекари са те преглеждали ...но вярвай ,че тук наистина има много приятели, които поне за мен са като семейство ,радвам се че си вече толкова позитивно настроена и вярвам че ще успеете с твоят съпруг в борбата за рожба.!Надежда винаги има и чудесата съществуват!Пожелавам ти успех!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #43 -: Януари 08, 2010, 16:33:46 pm »
Jbrul браво мила, много се радвам за развитието при теб.Успех и дано много скоро ни зарадваш с хубави новини.Успех.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #44 -: Януари 08, 2010, 16:59:20 pm »
докторката по своя инициатива (което ме изненада приятно)ми каза какви са изискванията

тази точно докторка ще те изненадва приятно още много пъти.  :D

радвам се, че макар и заради хлебопекарната, откри полезен за теб сайт. добре дошла!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #45 -: Януари 08, 2010, 18:36:12 pm »
jam, и аз се радвам, че съм тук..., признавам, че имам особено отношение към подобни сайтове т.е. имаХ до преди три дни, заради цялостната ми негативна настройка по темата. Тотално се бях обезверила, че мога да намеря истинска помощ и разбиране и естествено съм сбъркала  :D
Донякъде е тъжна изненадата ми от реакцията на Д-р. Даскалова, понеже това БИ трябвало да бъде реакцията на всички лекари, а всъщност е рядкост, която предизвиква смайване. Поне при мен. До сега четох темата за "бисерите"  в един подфорум и със сълзи се смях на разказите на Мели (изписвам ника, за по-кратко, въпреки че не се познаваме още)за пациентите й, както и на разказите на другите момичета. То, че в лекарското съсловие има за какво да ги критикуваш има, ама и ние сме едни пациенти в повечето случаи  :lol:, направо да ни изритат от кабинетите.

Виктория, мерси за милите думи. Ако на розовата графика датата 30.06.2007 е денят на твоята сватба, значи имаме абсолютно еднакъв "брачен стаж"  :lol: Не, че е важно, просто ми направи впечатление.

« Отговор #46 -: Януари 08, 2010, 18:43:52 pm »
Добро начало! Най-после си попаднала на точните лекари. Всички сме с теб и чакаме 28.01. :crossfingers: Хващам се на бас, че повредената хлебопекарна ще ти донесе късмет. :D
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 18:45:57 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #47 -: Януари 08, 2010, 18:57:56 pm »
aaaaaa Kremkaramel не ми е повредена хлебопекарната. Сакън! :lol: Маята бях объркала само ;) В момента даже пека ръжено хлебче, как ухаеее. Абе яко съм подготвена, като дойдат децата да ги храня здравословно ;) :lol: Ще гледам да си намеря някакви забавления до 28.01., че да мине по-бързо времето...точно разглеждам някакви СПА-хотели, или да покараме ски... Трябва да се прави нещо, че имам внезапен прилив на енергия напоследък.

« Отговор #48 -: Януари 08, 2010, 19:10:13 pm »
.........

Виктория, мерси за милите думи. Ако на розовата графика датата 30.06.2007 е денят на твоята сватба, значи имаме абсолютно еднакъв "брачен стаж"  :lol: Не, че е важно, просто ми направи впечатление.

Мда точно това е датата на сватбата ни !  :D
Още веднъж успех и стискам палци!
*
« Отговор #49 -: Януари 08, 2010, 19:25:41 pm »
И искам аз да ти пожелая успех!! Много ти се радвам, да знаеш  :bighug:
Дано твоята положителна нагласа се предаде на повече хора  :goodluck:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #50 -: Януари 08, 2010, 19:26:34 pm »
Супер се подреждат нещата при теб :) Спермограма на 15.01, после на 28.01 преглед. После на 3-ти ден от МЦ хормони и около 10-ти ден цветна снимка. Някъде в този промиждутък пускаш и изследване за Хламидии и си готова с основните изследвания след около няма и месец  :P Позитивното мислене носи много успехи. Ето, че е факт :) А 20 дена чакане за първичен преглед си е направо идеално. Хем да имаш време да заформиш въпроси, които ще зададеш на лекаря.
Още веднъж Успех ти желая :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #51 -: Януари 08, 2010, 21:05:43 pm »

тази точно докторка ще те изненадва приятно още много пъти.  :D
osi_9

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #52 -: Януари 08, 2010, 21:24:44 pm »
Jbrul, успех  :D.

*
« Отговор #53 -: Януари 08, 2010, 21:35:22 pm »
crow, щом в такава последователност се правят изследванията - чудесно. На 28.01. преглед, на 03.02. ще ми дойде и ще ги направя тези изследвания. Имах колебания за снимката на тръбите, но четох в една тема, че тези които са я правили с пълна упойка - нямат оплаквания. Щом няма да усетя нищо - няма проблем. Всъщност има де, докато не мине никой не може да ме убеди, че ще е безболезнено, като се знам какъв съм карък...да вземе да не хване упойката  :? Ама хайде сега няма да си мисля такива неща. Мисля, че сгреших като се забих да чета в твърде специализираните раздели на този сайт и то без да имам и бегла представа за състоянието си към момента. Точно се разведрих днес, след записването на часовете и... това да видя, онова да видя, то коя от коя по-страшни истории, диагнози, лечения, половината термини не ги разбирам, като потърся кое какво означава пък попадам на някоя още по-кофти история... И познай какво си мисля де. Ами ако и при мен е това, или онова, или третото, или всичко заедно? Не си го мисля нарочно естествено, спонтанно ми се завъртат в главата разни въпроси и още по-спонтанно ми избива студена пот и ми се разхлопва сърцето...
От една страна е хубаво човек да е информиран на макс, а и аз съм си любопитна по принцип. Но точно в момента, преди да имам поне някакви резултати и изследвания готови, дори най-елементарните, май трабва да внимавам какво чета и да преглеждам по-общите дискусии само. Иначе в следващите 20 дни, ще се докарам до доста по-лошо емоционално състояние от това в което бях, когато влязох тук за първи път май.  8O
То само това ми липсва сега де, да се самодепресирам, тъпо е някак.
А въпросите, които ще задам на лекаря, ще си изплуват в процеса на самата консултация и ще са относно детайли и срокове при изследванията, които трябва да правя. За съжаление на единствените важни за мен (а и за всеки тук) въпроси, като: "защо не става?" и "кога ще стане?", не очаквам човекът да извади кристално кълбо и да вземе да ми отговори  :lol:, особено пък на първата среща.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #54 -: Януари 08, 2010, 22:01:29 pm »
Jbrul, изобщо не ти трябва да четеш. Аз в началото хубаво си бях напълнила главата и си бях вкарала какви ли не диагнози. Хубаво е да се информираш, но не и преди да знаеш към какъв проблем все пак спадате. В смисъл, че ако нямате мъжки фактор, няма смисъл да се психираш и да четеш за тези неща и т.н.
А за цветната снимка, с пълна упойка няма какво да усетиш. Само заспиваш и веднага след 10 минути се събуждаш. То и без упойка не е кой знае колко страшно (поне за мен не беше, слава Богу), така че с упойка пък съвсем няма какво да му мислиш. А това изследване си е едно от най-важните, така че без него не се надявай да останеш :)
Преди да си се усетила, мислите в главата ти ще се подредят и настроят много по-положително :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #55 -: Януари 08, 2010, 23:18:38 pm »
Мерси crow :D Ще направя всички нужни изследвания естествено, то иначе няма смисъл въобще да се срещам със специалист. Не, че е рядка ситуация да се назначават купища излишни, болезнени (и естествено скъпи) изследвания, но в случая вярвам че лекарите, към които ме насочихте не са от този "модел". А и доколкото успях да се запозная с основните неща, без подобна снимка с контраст е почти глупаво да се търси причина, чрез други изследвания (само), изглежда ми доста важно да се направи такава и то още в началото. Ама след филма: "Дайте да ви направим пункция и ако се наложи ще отворим..." понеже нямали диагноза хората, а мен ме заболял корем...  8O И това защото естрадиола ми не беше в норма, ама ако мислиш че са ми пуснали хормони преди да решат да ме "отворят" все едно съм някакво добиче - цъ ;)Добре, че не се съгласих на тази дивотия и си вдигнах партакешите за София, а сърдитковците не ми дадоха епикриза, та наизуст обяснявах в Правителствена какво ми е имало и какво са правили, какво са искали да правят... И когато Д-р. Георгиева ме попита дали си спомням поне какви са били стойностите на някои хормони в изследванията ми, а аз я погледнах тъпо и казвам: "Ами какви стойности? Такова изследване не ми е правено...", жената само дето не падна от стола си. По-искрено възмутен човек не бях виждала (освен себе си в огледалото де ;)) Веднага ми назначи такова изследване и проблемът се изясни набързо. Та от цялата работа, заради хормоните тогава се пукнала обвивка на яйцеклетка и ме е заболял корем така остро и после не ме заболя повече и не откриваха причина..., но за сметка на това пък бяха ентусиазирани да ме "отварят". Абе тя дълга и широка да пиша в детайли. Но след този случай точно, като видя някое "по-хард" изследване и веднага почва да ме гложди дали наистина е необходимо и от сорта, настоявам да ми се обясни в детайли защо се прави, какво ще покаже и пр., което обикновено вбесява лекаря когото питам  :?, едва ли не го обиждам с въпросите си.
Относно четенето из сайта, наистина за сега спирам да чета, че изтрещях направо и ме здруса параноята. Поне за хламидията бях спокойна, че нямаме, изследвано е в добра лаборатория с кръвен тест...като загледах коментарите и съвсем се огелпих. Сега ме налегнаха съмнения, дали наистина може да се лепне по друг начин освен, чрез полов контакт и наистина ли има шанс да бъде пропусната в кръвно изследване, мненията често се изключват взаимно... :balk_160:
Препълни ми се "харда" и "прегрях", малко почивка ми трябва явно. И аз като пияницата, който казал: "Като прочетох за вредата от пиенето и веднага спрях четенето"  :lol: Малко по малко ще свикна де, сега много се шашкам още.

Благодаря на всички, че сте толкова търпеливи и ми четете глупостите. Хубава вечер/нощ от мен!  :bighug:

*
« Отговор #56 -: Януари 09, 2010, 00:57:17 am »
"Като прочетох за вредата от пиенето и веднага спрях четенето" 

Хахаха, това много ми хареса!
Jbrul - спри да четеш за момента, защото не знаеш какво да четеш още :) Чакаме резултати от изследванията и какво ще каже доктора и после ще я мислим :) Успех!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #57 -: Януари 09, 2010, 01:08:59 am »
Успех и от мен, който не се е запътил натам, той не е успял още от старозагорската агитка  :wink: по един или по друг начин
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #58 -: Януари 24, 2010, 13:44:02 pm »
Хей, Jbrul, много се радвам, че намери този сайт и вече имаш час за д-р Даскалов.
Искам за да ти дам кураж, да ти кажа и нещо лично: нашите истории се припокриват почти на 80 % - особено в точките с лутането по доктори, светила и попадане все на "Подходящо място" и съответно губенето на страшно много ценно време; но точно тук намерих купища ценна информация, страшно много подкрепа и добри приятели; и естествено и не на последно място, чрез форумите тук намерих своя лекар;
Пристъпих в клиниката по стерилитет с недоверие и много объркани негативни чувства и с мисълта, че просто това е поредното нещо, което трябва да направя и толкова. Не ме спечелиха от раз. Бях твърде скептично настроена, но пък упорито си наложих да слушам и да спазвам всичко, без много, много да мисля. Трудно е да се разчупи години наред трупаното разочарование. Но сега - 1 година по-късно и дори след 2 неуспешни опита инвитро, никой не може да ме убеди, че това не е моя лекар.
Макар, че моя лекар е друг - желая ти да намериш нужното спокойствие при д-р Даскалов и той да спечели твоето доверие. Не го познавам, но пък съм чувала много хубави неща за него директно от негови пациентки, които познавам и от мочичета от този форум с дългогодишен опит и превърнали се в "експерти" на тема "стерилитет". Тъй че повярвай още сега, че си в добри ръце и само заради това, че вече имаш час при този лекар - проблема е наполовина решен.
Много, много късмет и слънчеви усмивки от мен!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #59 -: Януари 24, 2010, 22:47:36 pm »
mira_m66 Благодаря за окуражителните думи  :D Радвам се, че ти си намерила своя лекар и му имаш доверие, пожелавам ти скоро всичките ти усилия да се увенчаят с успех!
Що се отнася до мен, мисля че вече правя необходимото - какво и дали ще се получи ще видим след като посетя лекаря няколко пъти поне. Определено не мисля, че ще се доверя ей така, освен заради натрупаното до сега разочарование и поради факта, че не съм от най-доверчивите по принцип. Но определено няма да тръгвам негативно настроена и "настръхнала" срещу човека, само заради издънките на т.нар. му колеги (които са си чиста обида за съсловието де  :x) След като хубавичко разгледах СГ на мъжа ми, все повече клоня към асистирана репродукция, дори и при мен всичко да е съвсем наред (което не ми се вярва). Още година-две пиене на разни хапове, без гаранция за подобряване на показателите, мъкнене по контролни изследвания и пак пиене на хапове и опити за спонтанно забременяване - нещо не са ми по вкуса. И накарая какво? Пак ин витро/ИКСИ...не виждам особен смисъл да чакаме още сума ти време за да чуя, че: "ами нямате друг вариант". То наистина, ако се помотаем още година-две по разни кабинети, малко вероятно е да имаме друг вариант...  :lol: Ще направя всички изследвания, които лекарят прецени, ако имам да лекувам нещо го лекувам и ако междувременно не се получи желания резултат - варианти има :)
Абе...ще се получи накрая, сигурна съм...по един, или друг начин.
Успех и усмивки и на теб!