0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

сезон за ин витро
« Отговор #20 -: Май 05, 2006, 16:37:10 pm »
Забравих! Редно ли е на съпругът да се откаже да даде материал на място поради ремонт /макар и той да няма никакви претенции относно обстановката - предишните пъти щедро му е била предоставяна тоалетна за това/. И да трябва да се препуска до клиниката при минусови температури и най-големите задръствания.
Коментари Kotaranka?
сезон за ин витро
« Отговор #21 -: Май 05, 2006, 16:45:57 pm »
Госте, не мога да коментирам процедурата по инсе, защото никога не съм правила и не знам как протича. Сигурно други момичета ще изразят своето мнение. Аз цените много добре ги знам, но това не е било решаващо за моя избор (както писах по-горе). Вярно, че оборудването и обзавеждането в клиниката е изключително овехтяло, но аз мисля, че грижата, старанието и професионализма на екипа ми помага да го игнорирам. Аз лично предпочитам добрият специалист и човек (в тази ситуация за мен и това е важно).

Не знам откъде знаеш какви консумативи закупува клиниката - може пък да имаш вътрешна информация. Аз лично не влизам в кабинета на ембриолога.

Всеки решава сам кое е най-добре за него. Пожелавам ти в най-скоро време да се похвалиш с  :bfp:

Благодаря, че си била изчерпателна за инсе-то. Много момичета вземат решения на базата на мненията във форумите и за това е важно да говорим с факти и по същество - за да сме си полезни.
сезон за ин витро
« Отговор #22 -: Май 05, 2006, 16:54:51 pm »
Цитат на: Anonymous
Забравих! Редно ли е на съпругът да се откаже да даде материал на място поради ремонт /макар и той да няма никакви претенции относно обстановката - предишните пъти щедро му е била предоставяна тоалетна за това/. И да трябва да се препуска до клиниката при минусови температури и най-големите задръствания.
Коментари Kotaranka?

Коментарът ми е следния: Ако в тази държава, здравеопазването беше на ниво - това не би се случило. Тези абсурди не засягат само нас. Мисля, че тук спор няма. Това обаче не омоловажава работата на лекарите там и безумните усилия, които полагат, за да ни предоставят нека да не казвам качествена, но услуга на ниво. И както казах - всеки си подрежда приоритетите преди да направи своя избор за клиника. Надявам се другата клиника, която си избрала, всичко да протече гладко и брзпроблемно.
*
сезон за ин витро
« Отговор #23 -: Май 05, 2006, 22:55:09 pm »
Привет милички момичета!Аз днес бях на преглед при д-р йорданов и д-р Вакрилов.Предстои ми стимулация  и инсе, обаче от написаното по-горе нещо взех да се шашкам какво да правя! Спермограмата на съпруга ми е ок., проблема е при мен-запушена дясна кръба, лявата пропуска, но е разширена и нагъната откъм яйчника.Това е резултат от цветна снимка, която ми направи д-р Йорданов. И сега се ошашках какво да правя - 1.Притеснява ме тази разширена тръба,защото може да се получи извънматочна 2. Дали самата обработката на спермата се извършва както трябва - какви са тези 30 мин. обработка?, доколкото съм запозната обработката трябва да отнеме поне 2 часа. 3.Питах ги за лапароскопия, но и двамата док. са на мнение, че няма смисъл, защото било оперативна намеса и т.н
И сега не мога да реша какво да правя?Моля ви за съвет.
Успех на всички!
*
сезон за ин витро
« Отговор #24 -: Май 06, 2006, 17:11:20 pm »
Момичета, не съм била там на преглед ама нещо нещата не звучат много добре...имайте предвит,че тези доктори и богове да са не могат да компенсират добрата и скъпа апаратура, скъпите среди и т.н. подробности. Наясно съм , че там е най евтино, но ...незнам дали не си заслужава да съберете една хилядарка отгоре и да се пренасочите. Неискам да влизам в спорове, пиша този постинг  в ред на мойте мисли и логика, извинявам се на момичетата тръгнали на процедура в тази клиника, но наистина пиша това от съпричастност. А там  има ли климатици и вообще разни подобни  техники за  поддържане на температура и т.н.? Може би точно затова не правят и инвитро през лятото...Ама е безумно да имат и един стол за прегледи, операции, пункции и т.н. но ето , че все пак и нещата и там стават, да ни е жива и здрава Васи.Извинявам се още веднъж ако съм ви вкарала в размисили, може и да не съм права :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
invitro
« Отговор #25 -: Май 08, 2006, 07:13:53 am »
Много ще бъде жалко, ако решението за това, къде да се прави инвитро, се взема на база мненията във форума. Прави ми впечатление, че повечето се изказват като професионалисти в областта. Вярно е, че изчитайки много литература по въпроса, може да смятаме, че сме доста информирани, но не сме компетентни. Много е опасно това плъзгане в сферата на медицината.
Специално за клиниката Света София - доста несериозно звучи, че средите им били калпави, защото били евтини, че липсата на климатици ще доведе до неуспехи. Стаята на ембриолога там е недостъпна за никой, освен него...Хората са професионалисти, не можем да ги оценяваме по този параграф, все пак е е една от най-старите клиники за инвитро.
Съвети от рода на: събери още една-две хиляди и отивай в друга клиника, едва ли биха полезни на някого...Например аз още изплащам заем от второто инвитро. Не всички могат лесно да събират 1-2 хиляди лева.
Нека да не разколебаваме някой в избора му и да не коментираме това, което е казал лекаря, не сме достатъчно компетентни. Колкото и книги да изчетем, няма да станем лекари. Нека само да се подкрепяме и трудния път.
Успех на всички, които са в процеса.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
сезон за ин витро
« Отговор #26 -: Май 08, 2006, 10:03:59 am »
аз, за съжаление, съм склонна изцяло да се съглася с мнението на Госта, което обективно отразява както положителните качества на лекарите от екипа за инвитро, така и отрицателните качества на реда, организацията и материалната база в държавната болница.
преди 2 години, когато за пръв път започнах да си търся лекар-специалист по стерилитет, ме насочиха към д-р Янакиева от същата клиника - момичетата, които се лекуват там, я познават.
прекарах половин ден в коридора на клиниката, в опит да проведа първи разговор с лекарката за моя случай. в течение на тоя половин ден (от 8 до 12 часа), тя успя точно 5 пъти да седне за по 1 минута при мен и да започне отново да прехвърля купчинката документи, които аз старателно й бях приготвила, след което да ги остави настрана, да каже - чакай малко - и пак да хукне нанякъде по други, по-спешни дела. изпитах на гърба си и това, за което пише Госта - 3 жени едновременно в УЗ кабинета, едната се облича, другата е на стола и докато я преглежда, лекарката говори на първата жена, вместо да гледа в екрана, а третата си сваля гащите в подготовка за сядане! видях и останалите доктори от клиниката, вкл. Йорданов и Вакрилов, нагледах се на стила на работа и вземане на решения за терапия и изписване - пациентките ги гонят в коридора, спипват ги в някое кюше и те на крак ги разпитват - колко ти беше ЧХГ-то, айде остани още 2 дни и т.н.... постоянно някой издирваше някого, пълен хаос. веднага си дадох сметката, че ако разчитам на тази клиника, шансът някой сериозно да вникне в моя проблем е нулев, затова повече не стъпих там.
понеже съм била в доста други болници, трябва да ви кажа, че това е ужасният стил на лечение и работа, който е характерен за всички български държавни здравни заведения - вече съм напълно убедена, че това е хаос, който по някакви неясни за мен причини, се поддържа нарочно! нямам друго обяснение... защото и за пациентите, и за самите лекари би било много по-удобно да се работи при някаква поне елементарна форма на организация, ама не... а същите тия лекари, като си тръгнат по обяд от държавното и отидат да работят в частните кабинети и клиники, много добре знаят какво значи записване и спазване на часове, обстоен преглед на пациент, водене на записки и досие на пациента и прочие елементи на ефективната и задължителна организация в медицинската практика!
от момичета във форума съм чувала разкази и за инсеминациите без предварителен УЗ преглед да се види има ли изобщо фоликули (тоест, имаме безсмислено вземане на пари и извършване на манипулации), и за трансфера на ембриони в леглото, вместо на гинекологичния стол, и за обработката на материала от 30 минути (справка - Maiski!), така че всичко това очевидно е вярно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

сезон за ин витро
« Отговор #27 -: Май 08, 2006, 10:49:39 am »
КЪМ ОЛЕ:
За да се вземе решение за инсеминация задължително условие е, поне едната тръба да е наред и да пропуска. Това, което си написала ме навежда на мисълта, че при теб не е точно така. На твое място бих отишла при друг лекар. Безумно е да се прави инсе при запушени тръби.
сезон за ин витро
« Отговор #28 -: Май 08, 2006, 14:08:01 pm »
По въпроса за лятото - да не би да има някаква връзка с това, че по принцип всички оперативни процедури избягват да ги правят през лятото, поради по-високият риск от инфекции, и може би още нещо? То пункцията не е точно операция, но може да има някаква такава връзка.
Благодаря ти, Бени!

*
сезон за ин витро
« Отговор #29 -: Май 08, 2006, 14:10:40 pm »
Направо започвам да се притеснявам, аз планирам ин витро през август представете си  :cry: , точно в разгара на лятото. Ама че късмет  :cry:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

balmi

сезон за ин витро
« Отговор #30 -: Май 08, 2006, 14:43:29 pm »
Мила Грейси и при мен  нещата вървят по същия начин. Още нямам отговор от касата, после докато намеря лекарствата.... Спокойно, имаш си дружка за август !!!!
сезон за ин витро
« Отговор #31 -: Май 08, 2006, 15:34:24 pm »
Цитат на: FreshBreeze
По въпроса за лятото - да не би да има някаква връзка с това, че по принцип всички оперативни процедури избягват да ги правят през лятото, поради по-високият риск от инфекции, и може би още нещо? То пункцията не е точно операция, но може да има някаква такава връзка.

Fresh-че, не знам доклко има връзка с АРТ процедурите, но през лятото всякакви оперативни рани зарастват по-бавно. Но май пункцията няма много връзка...   :dontknow:  Май просто докторите са отпуска  :wink:
сезон за ин витро
« Отговор #32 -: Май 08, 2006, 15:47:25 pm »
Е, в МЦРЗ мисля, не затварят лятото? Сигурно почиват стъпаловидно, така че Грейси и Балми, не се тревожете - само трябва Док да е там :D
Благодаря ти, Бени!

сезон за ин витро
« Отговор #33 -: Май 08, 2006, 15:52:14 pm »
Цитат на: Grace
Направо започвам да се притеснявам, аз планирам ин витро през август представете си  :cry: , точно в разгара на лятото. Ама че късмет  :cry:

аз също чакам още отговор от касата и надеждата че ще го правим пролета вече изчезна. Но мислете позитивно, всяко зло за добро. Както някой ми каза, през лятото ще съберем сили, ще починем на море и есента с нови сили и по-спокйни и уверени ще правим бебчета :D .

Аз също мисля да правя инвитро при Вакрилов. Този човек ми вдъхва спокойствие и надежда. За обстановката няма да коментирам, но не мисля че това е най - важно.

*
сезон за ин витро
« Отговор #34 -: Май 08, 2006, 19:27:08 pm »
Цитат на: jam
от момичета във форума съм чувала разкази и за инсеминациите без предварителен УЗ преглед да се види има ли изобщо фоликули (тоест, имаме безсмислено вземане на пари и извършване на манипулации), и за трансфера на ембриони в леглото, вместо на гинекологичния стол, и за обработката на материала от 30 минути (справка - Maiski!), така че всичко това очевидно е вярно.

точно така беше...и Гостът, и Jam изключително точно пресъздадоха обстановката в ТИна Киркова (Света София). Докторката ми хвърчеше като финикиец по цял ден (веднъж я бяха оставили САМА в цялото отделение, 3 пъти си събувах и обувах гащите за да ме види на ултразвук!) Всичките инсеминации ми ги правиха на легло, последната беше с къс катетър, а не с инсеминационен...За компетентността на Вакрилов и Йорданов нищо не мога да кажа, тъй като тях ги мярках само за секунди да им подадем материала и после да си го вземем, но като цяло съм доста разочарована от болницата - като условия и организация на работата най-вече. След като отидох в частна клиника видях за какво става дума.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
сезон за ин витро
« Отговор #35 -: Май 09, 2006, 08:50:30 am »
Момичета, съжелявам за въпроса, ако не е удобно може да ми пишете на личини. Колко струва там инсеминацията? Интересно ми е с колко е по-евтина от другите клиники.
сезон за ин витро
« Отговор #36 -: Май 09, 2006, 08:56:24 am »
Цитат на: Eli7
Момичета, съжелявам за въпроса, ако не е удобно може да ми пишете на личини. Колко струва там инсеминацията? Интересно ми е с колко е по-евтина от другите клиники.

Майски някъде го беше писала преди - 30-40 лева е.
*
сезон за ин витро
« Отговор #37 -: Май 09, 2006, 09:09:23 am »
А стига бе, ми то 4 кила домати струват толкова, извинете ме ама не звучи сериозно. Може би това е цена, която се доплаща от здравноусигурени пациенти. Иначе не виждам какво може да се покрие с тази сумичка. То евтино, евтино, ама да ви кажа вече в едно съм сигурна/ НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ИНВИТРО И ИНСЕМИНАЦИИ/ - срещу ниска сума получаваш - пълен боклук, срещу висока - има същия риск. Но НИКОГА СРЕЩУ НИСКА СУМА НЕ ПОЛУЧАВАШ НЕЩО ЧИТАВО.
сезон за ин витро
« Отговор #38 -: Май 09, 2006, 09:31:54 am »
А стига бе, ми то 4 кила домати струват толкова, извинете ме ама не звучи сериозно. Може би това е цена, която се доплаща от здравноусигурени пациенти. Иначе не виждам какво може да се покрие с тази сумичка...

Ели7, струва ми се, че не си разбрала правилно little_rabbit :roll: Според мен тези 30-40лв. не са цената на цялата процедурата, а разликата в парите за процедурата в различните клиники.
Интересно ми е с колко е по-евтина от другите клиники.
Теб нали това те интересува, не цялата сума, а разликата :?:
Обещах на Ganka:)
*
сезон за ин витро
« Отговор #39 -: Май 09, 2006, 09:37:29 am »
Аааа, аз пак недоразбрала...Извинете ме моля :oops:  :oops:  :oops: