аз, за съжаление, съм склонна изцяло да се съглася с мнението на Госта, което обективно отразява както положителните качества на лекарите от екипа за инвитро, така и отрицателните качества на реда, организацията и материалната база в държавната болница.
преди 2 години, когато за пръв път започнах да си търся лекар-специалист по стерилитет, ме насочиха към д-р Янакиева от същата клиника - момичетата, които се лекуват там, я познават.
прекарах половин ден в коридора на клиниката, в опит да проведа първи разговор с лекарката за моя случай. в течение на тоя половин ден (от 8 до 12 часа), тя успя точно 5 пъти да седне за по 1 минута при мен и да започне отново да прехвърля купчинката документи, които аз старателно й бях приготвила, след което да ги остави настрана, да каже - чакай малко - и пак да хукне нанякъде по други, по-спешни дела. изпитах на гърба си и това, за което пише Госта - 3 жени едновременно в УЗ кабинета, едната се облича, другата е на стола и докато я преглежда, лекарката говори на първата жена, вместо да гледа в екрана, а третата си сваля гащите в подготовка за сядане! видях и останалите доктори от клиниката, вкл. Йорданов и Вакрилов, нагледах се на стила на работа и вземане на решения за терапия и изписване - пациентките ги гонят в коридора, спипват ги в някое кюше и те на крак ги разпитват - колко ти беше ЧХГ-то, айде остани още 2 дни и т.н.... постоянно някой издирваше някого, пълен хаос. веднага си дадох сметката, че ако разчитам на тази клиника, шансът някой сериозно да вникне в моя проблем е нулев, затова повече не стъпих там.
понеже съм била в доста други болници, трябва да ви кажа, че това е ужасният стил на лечение и работа, който е характерен за всички български държавни здравни заведения - вече съм напълно убедена, че това е хаос, който по някакви неясни за мен причини, се поддържа нарочно! нямам друго обяснение... защото и за пациентите, и за самите лекари би било много по-удобно да се работи при някаква поне елементарна форма на организация, ама не... а същите тия лекари, като си тръгнат по обяд от държавното и отидат да работят в частните кабинети и клиники, много добре знаят какво значи записване и спазване на часове, обстоен преглед на пациент, водене на записки и досие на пациента и прочие елементи на ефективната и задължителна организация в медицинската практика!
от момичета във форума съм чувала разкази и за инсеминациите без предварителен УЗ преглед да се види има ли изобщо фоликули (тоест, имаме безсмислено вземане на пари и извършване на манипулации), и за трансфера на ембриони в леглото, вместо на гинекологичния стол, и за обработката на материала от 30 минути (справка - Maiski!), така че всичко това очевидно е вярно.