0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сезон за ин витро
« Отговор #40 -: Май 09, 2006, 09:40:29 am »
Мне, толкова мисля, че е самото инсе. По спомени, де  :oops:
сезон за ин витро
« Отговор #41 -: Май 09, 2006, 09:43:45 am »
Ели7, не се притеснявай, че не си доразбрала, явно неразбралата съм аз :lol:  Пък и за едно обаче си права -  от собствен опит знам, че ЕВТИНОТО, ВИНАГИ МИ ИЗЛИЗА СКЪПО :evil:
Обещах на Ganka:)
сезон за ин витро
« Отговор #42 -: Май 09, 2006, 09:45:11 am »
сезон за ин витро
« Отговор #43 -: Май 09, 2006, 09:58:03 am »
Цитат на: Maiski
... в есенната темичка ме питаха колко ми струваше инсето в 1 ат света София - ами да ви кажа учудващо взеха ми само 30 лева за катетърчетата, 15 лева за обработката на спермата и това е....иначе при лекарката ходя в частния й кабинет, но пак не ми е много за вярване! във всеки случай изрично я питах още веднъж вътрематочна или влагалищна инсеминация е направила - вътрематочна е. та....ще видим .....

Мда, Зайо аз съм в грешка :oops: извинявай Ели7, май вдигнах много шум за нищо :?
Обещах на Ganka:)
*
сезон за ин витро
« Отговор #44 -: Май 09, 2006, 10:03:15 am »
Ми взимам си извинението :wink: Говорих преди малко с едно момиче, правила е там 5 инсеминации и цената е такава - мъъъъъничка. Самата тя казва, че много безсмислено и непрофесионално е протекло всичко. Ама за всеки влак си има пътник, а надеждата умира последна!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
сезон за ин витро
« Отговор #45 -: Май 09, 2006, 10:17:23 am »
Защо плювате така по Тина Киркова. Вярно аз съм пристрасна, защото съм решила там да правя инвитрото. Не сте прави - някой от вас са много разочаровани, други са доволни. Вижте анкетата която е направена, вярно не е точно статистика както трябва, но мен ме обнадеждава този резултат. Не ме интересува че е мизерия /а аз мога да бъда много глезена /повярвайте ми//, важното е че като видя Вакрилов се успокоявам много, и всяко претиснение и страх изчезват. Не се надявам че ще стане 100% от първият път, защото не искам да съм разочарована. Ако стане добре, ако пък не, може би ще пробвам пак там, а може би и на друго място. Не мисля че трябва да се говори негативно за някоя клиника или лекар, всеки има глава на раменете да мисли и да преценява сам за себе си.

сезон за ин витро
« Отговор #46 -: Май 09, 2006, 10:47:01 am »
Цитат на: Eli7
Ми взимам си извинението :wink: Говорих преди малко с едно момиче, правила е там 5 инсеминации и цената е такава - мъъъъъничка. Самата тя казва, че много безсмислено и непрофесионално е протекло всичко. Ама за всеки влак си има пътник, а надеждата умира последна!

Ако в държавна болница ви бяха взели повечко пари - май пак всички щяха да бъдат недоволни. Нали е държавна? И не знам Ели, дали евтиното винаги излиза скъпо - цялото ни здравеопазване е евтино! Хората единствено плащат (без да се замислят!) за ин витро и разни пластики. И затова най-добрите частни клиники са в тези области (с изключения).  Не ме разбирай погрешно, просто не мисля, че в тази наша държава, колкото повече плащаш, толкова по-добра услуга получаваш. Защото, ако говорим за здравеопазването (без АРТ процедурите и пластиките) - най-добрите ни лекари са по нашите мизерни държавни болници (кой може да си позволи например да направи голяма частна хирургия???). За едно обаче си права - да за голяма сума при Щерев получих голям боклук.

Има много безмислено протекли инсеминации и в други клиники. Поне момичетата от моята ин витро група го твърдяха.

А който е попаднал на д-р Янакиева от Т. Киркова - да, разбирам го, и искрено съжалявам за лошия късмет.

По отношение на ин витро през лятото в Тина Киркова по последната ми инфо: ще правят някъде до към 10 - 15 юли. Успех на всички, които ще се включат!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
сезон за ин витро
« Отговор #47 -: Май 09, 2006, 11:07:35 am »
Цитат на: hari_77
Защо плювате така по Тина Киркова.
............
Не мисля че трябва да се говори негативно за някоя клиника или лекар, всеки има глава на раменете да мисли и да преценява сам за себе си.

а, Хари, извинявай, но не си права и си противоречиш освен това!
първо, никой не "плюва" по Тина Киркова. напротив - всички, които изказаха отрицателни мнения, се обосноваха много аргументирано. това не е "плюване".

и второ, как ще преценяваме с главите на раменете си, ако според теб не трябва никой да изказва негативни мнения, а? ако всички приказват само хубаво за всичко, дори и да са на обратното мнение - как аджеба ще си използваш главата и какъв резултат ще постигнеш?

аз разбирам, че тези негативни постинги ти действат лошо, защото си решила да правиш инвитро там, но това не е причина да агитираш към цензура. информацията трябва да се поднася достоверно и аргументирано, пък едва тогава влиза в действие главата върху раменете. щом на теб Вакрилов ти действа добре - това е твоят аргумент за избор на клиника и за теб той е достатъчен. всеки си избира лекар и клиника по различни критерии ,не е нужно да сме еднакви.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
сезон за ин витро
« Отговор #48 -: Май 09, 2006, 11:08:13 am »
Котенце, съжелявам ако съм засегнала някой. Нямам право на това. Незнам какво ти се е случило в клиниката на Щерев, но сигурно си права за себе си. Но честно казано не мисля, че най добрите лекари /, в която и да е област/ са останали в държавните болници. Могат да работят И  там , но обикновено имат и частна практика - самостоятелна или в друга клиника. Нещо момента с бедния, но честен и кадърен човек вече доста ми се губи във всяка една сфера... Не искам да споря, много успех желая на теб и вскички момичета тръгнали по  този изстрадан и пълен с надежда път. Исках да разбера положението в Св. София, защото моя приятелка / мъжа и е с варикоцеле, а тя с 1 тръба, която прави "джобове" и 1 яйчник/ ще прави там първата си инсеминация. За съжеление е попаднала точно на Янакиева. След 4-5 дни ще правят процедурата. Съгласна съм,глупаво е да говорим така за клиниките, споделяме опит, но колкото хора толкова и мнения.   Късмет!:love:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
сезон за ин витро
« Отговор #49 -: Май 09, 2006, 11:27:50 am »
Еличка, никой не си засегнала. Просто всеки си има някакви критерии.

Между другото - няма хирург на частна практика - просто няма как да стене - голям екип, огромна инвестиция, реанимация и т.н. Е има на чстно - като му платиш в държавната  :wink: (това извън темата)  

Искрено ти препоръчвам, ако може твоята приятелка да си смени лекарката. Ако не - не и казвай, да не се притеснява. Освен това, понякога нещата се случват въпреки някои доктори.

Успех и на теб! Дано скоро да се включим в статистиката на успешните бременности!
*

Anonymous

сезон за ин витро
« Отговор #50 -: Май 09, 2006, 11:28:15 am »
Не разбрах кое е глупавото. Тук боравим с факти и се стремим да сме обективни. Писах и пак пиша - Йорданов и Вакрилов са Човеци с най-главното "Ч", но една /две/ птички пролет не правят. Относно цените - да много са ниска, а самите лекари, вкл. Янакиева, често не взимат пари. Това е и причина голяма част от пациентите им да не изразяват неудоволствие. Най-малкото би било неморално. Лично мое мнение е, че за хора, които нямат материална възможност, Св. София е добро решение. Лекарите правят това което е възможно да се направи при тези условия /което не е много, но все пак е далеч по-добро от нищо/. Може да прозвучи грубо, но за тези, които имат нужните средства, е по-добре да се насочат към някоя др. специализирана клиника по стерилитет. Склонна съм да спестявам пари от много неща, но желанието ми за бебе не е едно от тях.
сезон за ин витро
« Отговор #51 -: Май 09, 2006, 11:31:32 am »
Госте, дано скоро да се похвалиш с  :bfp: и да ни споделиш положително мнение за някоя клиника. Колкото повече такива новини, толкова повече надежда за всички нас.
*

Anonymous

сезон за ин витро
« Отговор #52 -: Май 09, 2006, 11:43:15 am »
Мерси Котаранка :D . Пожелавам ти същото - на теб и всички момичета тук!!!
В момента съм пациентка на Владимиров и за сега съм доволна. Но ако се осъмня в работата му, не бих се поколебала да го сменя :D. Не съм за "сляпата вяра", а и смятам, че и ние, пациентите, трябва да се борим наравно с лекарите, което за нас значи да сме информирани поне в най-общи линии - какво точно значи диагнозата ни, какво е вдъзможнато лечение, протичането на различните процедури, рисковете и т.н. На Владимиров най-много му харесвам това, че обсъжда подробно всичко с мен. Случвало се е и аз да предложа нещо, с което той да се съгласи или да отхвърли, или той да ми предложи варианти, от които да избера. Мисълта ми е, че не трябва да избягваме дадена информация свързана с нашите проблеми, само защото тя не ни харесва.

Между другото съм Лекси от бг мамма, ако има някакво значение.
klinika
« Отговор #53 -: Май 09, 2006, 12:24:23 pm »
Към госта - пожелавам късмет с избраната клиника. Но не можеш да твърдиш, че отделението по стерилитет в Тина Киркова не е специализирано - напротив то е такова много преди другите специализирани клиники. Опитът на лекарите е вече многогодишен. Не е болница за бедни. Много дразнещи са съветите - смени веднага клиниката...От каква позиция е този съвет, можеш да си казваш мнението, но не е много етично да даваш съвети за събиране на повече пари и смяна на клиниката. По-високата цена нищо не означава, по-висока е, защото формира заплати, наеми, консумативи. А в държавните болници една голяма част от тези разходи се поемат от болницата. Така че по-ниската цена в никакъв случай не означава по-ниско качество. Нека всеки сам прави избора си, информацията тука е полезна, само ако е аргументирана и не съдържа съвети.
*

Anonymous

Re: klinika
« Отговор #54 -: Май 09, 2006, 12:44:40 pm »
Цитат на: mar_go
Но не можеш да твърдиш, че отделението по стерилитет в Тина Киркова не е специализирано - напротив то е такова много преди другите специализирани клиники.

Явно не си чела предишните ми мнения. В тях посочвам конкретни неща, несъвместими с профисионализма. Ако на това казваш "специализирано"...  Опитът и желанието за работа на даден лекар за съжаление не може да компенсира всички опропуски в дадена клиника.
Тъжно е наистина, че нещата в повечето случаи опират до пари, но е факт.
Права си, че нямам право да давам съвети - извинявам се.
Мнението ми е от позицията на човек с 4 годишен стерилитет, сменил 4 лекаря.
сезон за ин витро
« Отговор #55 -: Май 09, 2006, 13:11:40 pm »
Аз няма да коментирам. Само ще кажа, че аз забременях в тази болница - "Св. София" с ин витро и ще ви споделя:
1. За мен нямаше значение цената. Ако исках да ми излезе по-евтино, щях да предпочета да ходя във Варна например, защото ми е много по- близо. Ами че аз София на махала я обърнах последната една година. Сами сметнете колко ми излезе пътя, пътувайки по два, че и по три пъти до София - 1000км. Това са пак разнаски, нали?
2. Условията, както казвате не са от най- добрите, вярно, но за мен беше важен крайния резултат - и той е налице. Не мисля, че условията в болницата и хаоса там с нещо пречат или помагат на нашата репродуктивност.
Просто въпрос на шанс - това е!
Re: klinika
« Отговор #56 -: Май 09, 2006, 13:34:27 pm »
Цитат на: Anonymous
Явно не си чела предишните ми мнения.

Госте, ти пък вземи поне едно име да напишеш, а не да излизаш всеки път като "Гост". И после имай претенции, че не те четат и различават от другите...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
сезон за ин витро
« Отговор #57 -: Май 09, 2006, 13:42:18 pm »
като си говорим за евтиното и скъпото, я вижте тази тема:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=98754.0

щях да падна - за пръв път виждам такъв предплатен пакет, който включва и неща, дето може да не са необходими....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

doroty

сезон за ин витро
« Отговор #58 -: Май 09, 2006, 13:46:42 pm »
Мили момичета напълно споделям негодуванието от обстановката в Тина Киркова,но не мога да се съглася с изразените мнения,че "ниските' цени са показател за лош професионализъм.Пациентка съм в тази болница и то  на Д-р Янакиева и не отричам забързаното темпо с което се процедира.Като човек тя е наистина всеотдайна,но съгласете се,че не всичко зависи само от нея. Познавам лично момичета,които очакват своите рожби точно след направена им инсеменация и то за "смешните" според някой 40 лв.Има и много успешни ин витро опити и то от пръв път.
А колкото и да е мизерна обстановката,явно базата все пак е добра щом лекари като Д-р Стаменов, Д-р Табакова ползват операционната именно там,а не в друга болница.
Където и да се е насочила всяка една от нас - желая късмет.
сезон за ин витро
« Отговор #59 -: Май 09, 2006, 14:26:23 pm »
Цитат на: jam

щях да падна - за пръв път виждам такъв предплатен пакет, който включва и неща, дето може да не са необходими....

Аз си заплатих 690лв. на болницата. Отделно си плащах абсолютно всички изследвания - и мои, и на съпруга ми. И двамата сме здравно осигурени.
Всъщност сега се сещам, че една друга пациентка, с която бяхме заедно подхвърли нещо такова - нова услуга на болницата, но ставаше въпрос не за 690лв., а за двойно повече. Т.е не си плащаш всички изследвания поотделно, а наведнъж плащаш около 1200лв. мисля, че беше и в тази цена влизат изследванията и плащането на болницата. Отделно на доктора се плаща.
По този пакет пациента сам си поема риска и преценява дали ще му излезе по-евтино, ако си плаща поотделно изследванията, или ще му е по-добре, ако полза пакета и така не мисли за всяко плащане поотделно.
Сега, доколко работи тази система - незнам. Аз го чух само като слух. Не съм питала и не съм се интересувала.

За по сигурно вижте това:

http://www.1agb.com/qa.php