Имам предвид, че и двамата знаят какво трябва да направят, но често не могат поради начина на роботата в клиниката. Пример - обработка на материал за инсе - 30 мин. За толкова време е възможно да се врътне само една центрофуга и толкоз. Сегурна съм, че Вакрилов знае, че това не е най-добрата обработка, ама като клиниката не закупува нужните консумативи или пък те са от най-некачествените и евтини... Приди инсе е редно да се погледне дали форикулът е спукан /при положение, че последното УЗ е било преди два дни/. Да, ама пред кабинета с УЗ е малък митинг. Айде да не се лъжем, че обикновено една пациентка се облича, друга е на стола, трета се съблича, а често има и някоя, която задава въпроси. И поне на мен този УЗ ми беше спастен. За прегнил и утрогестан там не съм чувала. Самото инсе, както и друг път е писано тук, се прави на кушетка /легло/, а не както навсякъде другаде на гинекологичен стол. Ама той столът в отделението май е само един и е нон стоп зает за прегледи с УЗ и пункции, така че е разбираемо, макар и неприемливо. Др. пропуск - лекарят ми взе секрет за цитонамазка и микробиология. получих само резултатите от микробиологията. Още един - при дългогодишен стерилитет и нерегистрирани проблеми при мен, на съпругът ми не беше направена разширена спермограма, а само обикновена. Добре, че от форумите знаех, че има и такава по Крюгер. Още - инвитро само на един фоликул - за мен не е редно, не е редно и някоя да държиш половин час спринцовката с материала, чудейки се кога ще дойде лекарката /не й знам името/ без дори да я е инструктирали, че мат. трябва да е с телесна Т, т.е. да се държи до тялото /става въпрос не за мен, а за др. пациентка/ и т.н. Цените - ами значително по-ниски са от тези на др. клинии /май най-ниските в София /. Просто се порови по сайтовете на др. клиники и сравни.
Но Вакрилов и Йорданов правят каквото е по силите им в тази лудница и са изкл. съпричастни към пациентките!