0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #120 -: Февруари 22, 2010, 23:18:52 pm »
Джиджи, много си наближила термин  8O. Искам да ти пожелая леко раждане и здраво бебче! Тези дни не влизам много, а ми се искаше да ти пожелая успех преди голямото събитие.  :goodluck:
Желая здраве и усмивки на всички момичета! И само добри новини!
« Отговор #121 -: Февруари 22, 2010, 23:35:48 pm »
Благодаря за пожеланията, harmony! И на теб успешни финални метри :)
Аз май вече ще започна да се притеснявам :) На последните два прегледа изкарват бебчо доста едричък, а много се надявам да успея да родя нормално. След извънматочната, мисълта за коремна операция ме вкарва в тих ужас. След време дай Боже мислим да имаме поне още едно детенце, а ме е страх от сраствания :( Както и да е. Важното е все пак сега бебчо да се роди жив и здрав, пък каквото Господ е решил.

« Отговор #122 -: Февруари 23, 2010, 08:36:51 am »
джиджи, колко голям го изкарват бебчо? Нали знаеш, че при естествено раждане има и епиозотомия  - ако се наложи, ще ти направят, а (по думите на една приятелка, която е с 2 броя) не било чак болка за умиране. Тя е кинта и 50, а роди бебета по 3500 и 4400 г, така че прави си сметката ;), но и двата пъти преноси (първият път около седмица, вторият път - само 3-4 дни). Лично аз ти пожелавам успешно и леко естествено раждане и  бързо възстановяване!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #123 -: Февруари 23, 2010, 08:44:41 am »
Cambozzola, благодаря за успокояващите думи.
Последно на ЖК го изчислиха 3600. За сега имам леко скъсяване на шийката и никакво разкритие /въпреки, че това естествено бързо може да се промени/. Моят доктор преди един два прегледа ми беше казал, че според него няма да е проблем да родя дете около 3400. Мен не ме притеснява болката в случая, защото мисля, че търпя доста на болка, но като не може да мине през таза, колкото и да търпиш на болка май няма файда. Сега се опитвам да се успокоя, че колкото и да го мисля предварително, докато не дойде времето бебчо да се появи на бял свят, няма как да разбера какво точно ще се случи. Дай Боже да е възможно на-благоприятно за бебето, пък аз ще се оправям по някакъв начин :)
Извинявам се, че ви занимавам с моите кахъри. Скоро се надявам обаче, че вече няма да ви досаждам на тази тема ;)

*
« Отговор #124 -: Февруари 23, 2010, 09:11:26 am »
Джиджи  :)успешен и лек финал ти желая найстина малко остава.Не се притеснявай и нормално и секцио да е нали знаеш толкова си изтърпяла че още една болка и тя ще се изтърпи а като видиш малкото съкровище радоста от хубавата среща ще я замести :)
 :crossfingers:всичко да е Ок и да мине леко.
« Отговор #125 -: Февруари 23, 2010, 09:16:33 am »
Джиджи, леки финални метри! Няма страшно, не се притеснявай. Ще си мине бебокът нормално, нищо, че е едричък. Моята лекарка казва, че до 4200 гр. бебе хич не би й хрумнало да прави секцио, ако няма никакви други медицински съображения, освен теглото на бебчо. Предполагам, че си избрала опитен лекар за раждането, така че всичко ще бъде наред. Гледай колко бъдещи мами сме с теб, все някак ще помогне положителната ни енергия. :)
« Отговор #126 -: Февруари 23, 2010, 09:55:58 am »
Благодаря още веднъж на всички за пожеланията. С вас ми е по-леко наистина. Радвам се, че ви открих  :bighug: Леко и безоблачно бременеене на всички!

« Отговор #127 -: Февруари 23, 2010, 11:55:21 am »
Джиджи, не се притеснявай :) бебо дори и да е едричък ще мине през таза - нали затова ти се разширяват тазовите кости през цялата бременност? Между двете пубисни кости се натрупва хрущиял, чиято цел е да разделечи костите, така, че бебето да може да мине. Поне така ни обясняват на училището. Освен това, костите в главата на бебчосе "събират" към темето му, тоест главичката е по-мекичка и може да мине през таза. Природата го е измислила, спокойно :)
Майка ми е с по-тесен ханш от твоя, а е родила две големи деца.
[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #128 -: Февруари 23, 2010, 17:36:35 pm »
джиджи, леки последни дни ти пожелавам. Не се притеснявай за размерите на бебчо, всичко ще е наред. Пожелавам ти да мине, както си си го планирала, пък ако случайно се наложи секцио пак не е проблем. Знаеш, че в днешни дни е едва ли не рутинно, така че не го мисли сега толкова. Каквото, такова. Важното е бебчо и мама да са добре, другото са подробности.
Прегръдки от мен.

Боби

*
« Отговор #129 -: Февруари 23, 2010, 23:50:11 pm »
джиджи, не се шашкай толкова! Моето бебе беше 3750 и го родих по нормален начин, с епизиотомия (не че епизиотомията беше най-приятното нещо, но не съм имала коремна операция и не мога да сравнявам, но като цяло се води по-леко от секциото). Имам познати и с по 4-килограмови и пак родени по нормален начин.

Леко раждане!

P.S. Аз си мислех, че ще е по-страшно раждането.  :lol:
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 23:54:18 pm от blue_sky »

« Отговор #130 -: Февруари 24, 2010, 08:36:36 am »
Добро утро, момичета! От 6:30 съм будна, защото дребното човече се беше раздивяло и вилнееше в шкембето ми като лудо. Усещам го за пръв път така категорично ясно. Направо ми беше невъзможно да заспя, да не говорим, че не исках и лежах по корем, защото така го усещах най-добре.
Приятен ден от мен и на тези, които още не са усетили бебоците - скоро да им се случи!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #131 -: Февруари 24, 2010, 09:07:04 am »
Cambozzola, честити първи ритничета!
Момичета, върлува някакъв гаден вирус, който ми се лепна и сега съм с болно гърло и хремава. Два дена прилагах "алтернативно лечение", но тая сутрин вече се чувствам ужасно и ходих на лекар.
Освен това днес съм и на фетална морфология и ми се е свило още повече сърцето.
Оплаках се...
Бъдете здрави и хубав ден!
*
« Отговор #132 -: Февруари 24, 2010, 09:13:59 am »
джиджи, леко раждане и да мине всичко по вода.

cambozzola, честити първи здрави ритничета.  :D

Glory M, стискам палци за феталната всичко да е наред и бързо да се оправяш.

Хубав ден на всички!
*
« Отговор #133 -: Февруари 24, 2010, 09:16:17 am »
Cambozzola :)честито ти ритничета.Това е най хубавото чубство,поне при мен беше така.
Glory M,много са гадни тези вируси -бързо оздравяване и чакаме хубави новини от ФМ.
« Отговор #134 -: Февруари 24, 2010, 09:38:34 am »
Благодаря ви, милички! Какво щях да правя без вас...  :bighug:
Ние днес сме на поредния преглед при доктора, който ще раждам. Ще докладвам като се приберем.
Жаси, за пореден път съжалявам, че тук нямам възможност да посещавам подобни курсове за бременни. Явно има полза от тях. Благодаря че споделяш тук с нас.
Cambozzola, честити ритничета :) Наистина това е най-прекрасното чувство по време на бременност. Наслаждавай му се постоянно :)
Glory M, надявам се скоро да се излекуваш и повече да не те "хващат" тези вируси. Слушай докторите и се пази. А на ФМ ще видиш, че всичко ще е наред....и се подготви за едно прекрасно 30-минутно преживяване :)

« Отговор #135 -: Февруари 24, 2010, 09:48:08 am »
Здравейте, коремчета- малки и големи! Джиджи, присъединявам се към положителната енергия, която Скарлет ти праща и ти пожелавам нещата да се развият по най- добрия за теб и бебчо възможен начин, какъвто и да е той! Леко раждане! Glory M, всичко ще е наред на феталната, стискаме палци! Cambozzola, много приятно събуждане, честити ти ритничета!   А аз тази вечер(сутрун) едни сънища, едни чудесии, явно предизвикани от превъзбудата покрай вчерашното раждане на етърва ми. Сънувах, че вече раждам, но не знам къде беше, в коя болница, в кой град, само зловещият момент, когато ме зашиват вече, а аз съм видяла само две бебета. Питам майка ми(която беше там до мен, а не мъжът ми) къде ми е третото бебе- Докторът казал, че спряло да се развива и не го извадили. Викам; "Ама как така ще го оставят в мен, да гние ли?" Събудих се, за да прекъсна лошия сън. Такива едни глупости, дето хич не им се връзвам, че значат нещо, но ето на- откак съм се събудила настроението ми е криво.  Иначе- имаме си племенничка, всеки момент може да се "пръкне" и племенника- на сестра ми бебето.  И емоциите са големи и хубави!   Станах доста разточителна...   Много хубав ден  на всички!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #136 -: Февруари 24, 2010, 10:40:10 am »
mari-al :)честита ви радост първо,а за сънищата явно са предизвикани от многото емоции покрай теб.
« Отговор #137 -: Февруари 24, 2010, 11:23:02 am »
Здравейте, дебеланки, малки и големи :)
Mari-al, честита племенничка! Да е жива и здрава! Много се забавлявах като четях поста ти за сънищата. Аз си мислех, че аз съм рекордьорка по сънувани щуротии, но ти също не по-зле се справяш :)
Камбозолка, честити ритничета! И аз като легна по корем ги усещам най-много, но май не е много хубаво да се прави, де да знам де. Гледам повече на една страна да лежа.
Глори, бързо оздравяване! Всичко ще е наред на феталната, не се притеснявай.
« Отговор #138 -: Февруари 24, 2010, 13:40:14 pm »
Здравейте, момичета!
Честита племенничка на Мари-ал и честити ритничета на Камбозола!
Рядко пиша, защото повечето лежа. Имам болки долу ниско в корема, а от 2-3 дни - и горе високо. Пиех но-шпа 3*2, но от вчера минах на ампули. Лошото е, че не помага. На 02.03. съм на преглед, дано всичко е наред с бебето. Имала ли е някоя от вас болки в 15-16 г.с.?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #139 -: Февруари 24, 2010, 13:47:22 pm »
Карамелче, и аз съм така от няколко дни  :? и не знам дали е за притеснение.
При мен болките са само ниско долу, като остра кратка болка, или рязко опъване не знам точно как да го опиша. Вземам си Но-шпа от вчера, а и съм на работа и малко ме притеснява това, че не мога да полежавам...

Камбозола, честити първи ритничета :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!