0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #60 -: Февруари 16, 2010, 16:28:59 pm »
Точно същата е blue sky, защо ми я дадоха за бременни тогава?
Обаче не мога да се сетя и как ще се кърми с това нещо-имам предвид как се поставя бебето.Както и да е вече е купена ще и намираме приложение.
« Отговор #61 -: Февруари 16, 2010, 18:04:26 pm »
Доста сте изписали днес, но с удоволствие ви изчетох. :)
Камбозолка, добре дошла в отбора на бъдещите свекърви :) Да се стягат и тъщите, че да не останем без снахи накрая.
shanoar, възглавничките за бременни и кърмачки, доколкото съм чела, са едни и същи като форма, в смисъл една възглавничка - две приложения. Като си бременна май се слага под коремчето като спиш на една страна или между коленете, а като кърмиш - около кръста и слагаш бебчо отгоре. Но това само от четене, не говоря от личен опит.
Жаси, честити покупки!  :lol: А за козметиката наистина си мисля, че е хубаво да е от една марка, пък ако не е ок, смяна. Няма друг вариант. И моля те да не си вкарваш разни щуротии в главата от сега. И моята майка голям зор е видяла с моите обриви, алергии, зачервено дупе и т.н., ама пак я виж колко съм пораснала. Няма страшно. :)
Lisko, извинявам се за off-topic-а, ама като разказваше за козметиката и как се къпете, направо ми се прииска да видя как става тройната баня. Голям купон ще да пада.  :lol:
Radostinka, аз на този етап мисля да си направим детска стая, но само с най-необходимите неща и на първо време да спя аз при бебчо. Понякога ще ме сменя таткото. В общи линии идеята е поне единият да се наспива, но каквото дойде. Все ще го измислим.
Аз днес бях на втора ФМ при доц. Томова. Младежът си спинкаше сладко-сладко в началото на прегледа, после се събуди, всичко ни е ок. Лекарката каза, че приличал на мен.  :lol:
Много дълго писание стана...
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 18:17:31 pm от Scarlett »
*
« Отговор #62 -: Февруари 16, 2010, 19:40:30 pm »
Здравейте, бъдещи мамчета!
Набързичко влизам да ви честитя темичката, да пожелая само положителни емоции и леко раждане на Джиджи.
По въпросите засегнати по-горе:
Ние направихме отделна детска стая, мястото ни беше планувано така. Там сложихме дървена кошарка, която поръчахме повече от месец преди раждането (и наистина доста време трябва да се отмирише, дори имам чувство, че все още не е напълно). Купихме и разтегателен диван за там, като идеята е аз да спя при бебо, а тати на спалнята - поне един да се наспива. Но нашия тати спи при нас с бебчо и така вечер се редуваме като се наложи. Добре се чувстваме, а и аз като Лиска мисля след време да се измъкна тихо по терлички към спалнята, а на бебо да не се налага да сменя обстановката.
За козметиката - ние сме с Пенатен, но за тялото в момента ползвам преварен зехтин. И лицето мажа отвреме навреме с такъв. Дупето със зехтина или Бочко. Засега кожата на бебо се чувства добре и дай Боже да няма проблеми занапред.
За възглавничката Скарлет много добре е обяснила - подкрепям мнението й.
Честито на Комбозолка за сините гащи.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #63 -: Февруари 16, 2010, 19:48:35 pm »
Благодаря, Джи. Дано  :bighug:

« Отговор #64 -: Февруари 16, 2010, 19:51:05 pm »
Момичета, чували се нещо за Хриска? Постоянно гледам в честитките, но не виждам нищо.
[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #65 -: Февруари 16, 2010, 20:00:06 pm »
Здравейте момичета.
По повод това къде да спи бечето, аз си мисля, че поне първите 1-2 месеца няма да мога да го оставя самичко в стая. Съответно съм уредила мъжа ми с детска стая  :lol:. Идеята е следната - ще докарам креватчето в спалнята, а него ще го пратя да спи в детската. Не смятам да се местя аз, защото спалнята ми е по-удобна, а като се има предвид че ще трябва да се будя по няколко пъти на нощ, само ми липсва и между кърменето да не мога да заспя. А мъжа ми заспива където го сложиш, така че няма да има проблем да спи там известно време. После ще се разместваме -  той ще се върне, а бебка ще си ходи в нейната си стая и може би ще сложа един бебефон, ако имам нужда.
За козметика си мислех да взема на Johnson & Johnson първоначално.

shanoar, аз ги гледах тези възглавници - слагаш си я около кръста и тя ти седи нещо като масичка пред теб и слагаш бебо на нея.Ето виж тук http://www.jollyjumper.com/cat1/426.jpg

Дживотинче , зехтина не на всеки понася. Явно на вас щом ви понася, няма проблем, но за другите мами - аз бих внимавала много, когато го пробвам за първи път. Аз имах една пациентка, която такива жестоки обриви си беше докарала като си мазала лицето със зехтин, че сума ти време не можа да се оправи. И от тогава като чуя зехтин и все за нея се сещам.

Боби
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 20:22:13 pm от Bobbie »

*
« Отговор #66 -: Февруари 16, 2010, 20:56:34 pm »
Радост, аз не че не съм се изказвала по въпроса, но и тук да ти кажа - във вашия случай ако щеш и да залостиш вратата между двете стаи, да и метнеш две одеала отгоре, да си зпушиш ушите и Митко да захърка, само да хлъцне бебето и ще го чуеш  :lol: :lol: :lol:
Обещавам ти!

За мен пък, бебефона е една най-добрите покупки! В предния апартамент, въпреки че спалнята и хола бяха залепени, от спалнята в хола не се чуваше нищичко. Ако нямах бебефон не знам как щях да свърша нещо изобщо.
В сегашната квартира, пък, спалнята и хола са една срещу друга и има коридор - отново не се чува.
« Отговор #67 -: Февруари 17, 2010, 09:38:40 am »
Момичета, чували се нещо за Хриска? Постоянно гледам в честитките, но не виждам нищо.
И аз така. Някой има ли някакви нейни координати? Дано да са добре!
« Отговор #68 -: Февруари 17, 2010, 17:25:06 pm »
Здравейте мамчета,
Камбозола честити сини гащи! :P
Вени аз като новоизлюпена мама заложих на козметика на Клоран и нямам проблеми с нея :P
Госка аз използвах Гармастан от 36 седмица,мажех се вечер,но пак ми бяха поразранени зърната и все още използвам силиконови зърна.Недостатък е че трябва да се отмива преди кърмене за разлика от Лансинох,а и може би трябва от по рано да започнеш да се мажеш.
Хриска нали отиде да ражда при техните и мисля че беше казала че нямат нет,ако не се лъжа.Надявам се да са добре и скоро да и честитим!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #69 -: Февруари 17, 2010, 19:18:26 pm »
И аз така. Някой има ли някакви нейни координати? Дано да са добре!

Хм, и аз така за това влязох и при вас да видя дали не сте писали нещо по случая.
Дано да са добре.
« Отговор #70 -: Февруари 17, 2010, 19:57:19 pm »
Момичета,
изобщо не е необходимо да подготвяте гърдите за кърмене, най-малко пък да ги обтривате с кърпа и въобще да ги разтривате- може да си докарате контракции. Най-важното нещо за успешното кърмене е да се уверите, че поставяте бебето правилно и то захапва правилно. Ако все пак получите проблеми в началото, което е доста вероятно, супер много ви препоръчвам крема за гърди на Авент- не трябва да се измива, бебето не се дразни от него и хидратира и успокоява отлично.
Възглавниците се ползват точно както е описала Скарлет и са много полезно нещо- ако не за кърмене, то от тях става страхотно гнезденце, в което бебето може да лежи под 45градусов наклон, което е много удобно ако плюе или повръща(а те почти всички го правят в един момент).Ние имаме такава от спелта(специален сорт еко пшеница) и си я ползваме от самото начало по този начен и ми е много удобно да я местя из къщата и бебо да ми е пред очите, а и аз пред неговите.
Поздрави от нас и спокойствие, а на джиджи - незабравима среща!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #71 -: Февруари 17, 2010, 21:22:53 pm »
Подкрепям казаното от Инке Тинке. Не че съм майка все още, но на всички лекции казват - никакво триене на зърна! Единствено може от 28-29 седмица да се мажат с Лансинох или Авент, ако сметнете за необходимо.
Възглавничките аз още се чудя да купувам ли :?

П.С. В неделя има лекция на Ла Лече Лига е клиника Щерев на тема Хранене на кърмачката и захранване на бебо. Ако на някой му е близо може да прескочи да разкаже за после. Аз още не съм решила дали ще ходя.
[/url][/url]
« Отговор #72 -: Февруари 17, 2010, 21:45:29 pm »
Здравейте, момичета. Благодаря за пожеланията. Аз все още съм на линия :) За сега бебчо си трае, като го гледам май скоро няма намерение да излиза, ама знае ли човек :) Утре по план съм на преглед, та ще видим какво ще каже нашият доктор.
За гърдите- аз ги мажа с едно немско кремче за зърна, което ми подариха преди в време в комплект със лосион против стрии. Прилича на безцветен вазелин. Не знам дали ще има ефект, но поне няма да навреди предполагам. Иначе лекаря, при който ходих на ЖК ми препоръча Гермастан. Явно е класика в жанра :) Според мен, без да имам някакъв опит разбира се, Инки е права, че е най-важно да се поставя детето правилно на гърдата. Каквато и литература да съм чела по въпроса, всички са на това мнение. Дано само се научим да го правим както трябва :)

Възглавничките аз още се чудя да купувам ли :?
И аз така :)

Поздрави от нас  :wink:

*
« Отговор #73 -: Февруари 17, 2010, 23:16:02 pm »
Bobbie немога да спра да се смея. Добре, че си качила снимки та да видя как се ползва това чудо от бременни. Иначе вчера аз пробвах ама как я бях поставила не си признавам, че ще ми се смеете. Лека нощ на всички
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 23:20:06 pm от shanoar »
« Отговор #74 -: Февруари 18, 2010, 00:35:27 am »
За правилното слагане на бебето на гърдата най-добре ще ви помогне консултант по кърмене- или от Ла Лече Лига или от Консултативния кабинет по кърмене към Майчин Дом. По принцип биха могли да го направят и акушерките, но не е сигурно дали щи имат желание и дали ще знаят точно как да ви помогнат. Мен в МД много ме объркаха за позата и в резултат на това бебето ми и до сега суче в невъзможна поза с корема нагоре и затова и имаме много проблеми с кърменето и всяко хранене ни е малък боксов мач- затова от опит ви казвам ,че правилното поставяне е от огромно значение- то е и това което осигурява безболезненото кърмене и липсата на проблеми с гърдите.
Така че дори и да ви се струва, че всичко е супер, все пак консултирайте се със специалист.
Поздрави!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #75 -: Февруари 18, 2010, 00:41:19 am »
На нас ни казаха, че Гермастана е само докато се роди бебо. После не е редно да се използва, защото преди всяко кърмене трябва много добре да се измива и водата няма толкова силни отмивни свойства. Тогава трябва да се ползва сапун, което изсушава зърната и може да доведе до рагади.
Затова само с Авентското кремче мисля да се мажа то е с най-чистия Ланолин и дано свърши работа. Друго, което ми похвалиха е от козметиката на Веледа. Обаче тази козметика има особен мирис.
[/url][/url]
« Отговор #76 -: Февруари 18, 2010, 09:42:11 am »
Момичета, много благодаря за споделените мисли и опит :). Знам, че докато дойде момента, вече ще имам ясно решение по въпроса с креватчето :wink:

Джиджи, то не останало :). Чакаме добри новини след прегледа :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #77 -: Февруари 18, 2010, 17:06:17 pm »
И при нас е бая тесно, та се чудя къде ще се дяваме. Днес да се похваля, че си купих възглавница за бременни, но на нея пише за кърмене,а де...?
А ти от къде я купи тази възглавница и колко струва? Търся си за мен, а и една приятелка, която роди наскоро също се интересува, но само по чужди сайтове намирам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #78 -: Февруари 18, 2010, 17:35:55 pm »
Веднага те упътвам, магазин Штъркел-защо ли се пише така винаги съм се чудила. Намира се на бул. Стамболийски между спирката, на която се слиза за Тина Киркова и жп прелеза, от дясната страна в посока Западен парк. Струва 18.60лв. Имаше ги в синьо, розово и бледо жълто.
Маркова е Bertoni, ама произведена в Шумен. :D
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 17:37:46 pm от shanoar »
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #79 -: Февруари 19, 2010, 07:43:29 am »
Момичета - понеже пак ми изместиха часът съм днес след два часа на ехограф, искрено се надявам най накрая да чуем сърчиценце. Стискайте ми палци - отчет после. :D
<br />[/url][img]http://ticker