0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #40 -: Март 11, 2010, 07:38:11 am »
Благодаря ви момичета. И фибронектин теста излезна отрцателен- следобяд се обадиха да ми кажат. Май ще вземе да излезне за срам и резил, че верно е било от недостатъчно ходене до тоалетната :lol: . Хайде лек ден и ще пиша пак по-нататък.

Боби

*
« Отговор #41 -: Март 11, 2010, 07:45:56 am »
Добро утро.Тази сутрин подраних, нещо не ми се спеше, но то и без това към 6 часа ме събудиха  :D.
Боби, добре че всичко е наред.Аз съм с такива болки от самото начало и все още ги имам, добре, че д-р Сигридов ми направи серклаж, че малко се успокоих.
Та, от него знам, че това са контракции, за които още ни е раничко, макар , че аз не страдам до тук с проблем до WC.Аз съм на Магнерот.Като цяло повече лежане, вземай и но-шпа.Щом бебка е добре, да си се обръща детето както му е удобно  :D .
На всички, спокоен ден и на топличко, че и аз кашлям зверски.Сега отивам да ми вземат малко кръв и утре живот и здраве на преглед в София.
« Отговор #42 -: Март 11, 2010, 08:18:00 am »
Иначе съм си повечето в къщи и се размотавам въобще без сутиен, та не е май от това.
Една приятелка нерекъснато ми набива в главата да чета за кърменето и аз понякога я слушам, та по повод споровете трябва ли да се подготвят или не зърната за кърмене, в една статия пишеше, че обтриването с кърпа, естествено, се отрича вече, но не било лошо да се ходи без сутиен - така зърната се търкат в дрехите и все пак загрубяват леко, без да има риск от контракции.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #43 -: Март 11, 2010, 09:21:01 am »
Добро утро момичета  :) да ни е честита новата темичка и нека се напълни с много нови попълнения.Живи и здрави бебета  :)

Боби ,радвам се че няма нищо притеснително и че бебчето е добре а тия болки и ги имам от доста време вече така и не разбрах от какво точно са важното е че бечето е добре.
Лисе :)грешката е хубава така че и по рано да е не пречи :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #44 -: Март 11, 2010, 09:28:37 am »
Януари месец зачетох една книга за кръвните групи и каква храна трябва да приемаш повече, да избягваш, болести и т.н.
За моята кръвна група (мисля че съм А...тогава звънях на майка ми :oops: )
пишеше, че всеки ден трябва да хапвам по 2 кивита.

Мина някакво време...Един ден пазарувах, видях кивита и се присетих ( не съм фен на този плод и никога не бях купувала ) , реших да взема, та да ги ям.

Това съвпадна с момента, в който разбрах че съм бременна.
Започнах да си ям кивитата всеки ден и ми направи впечатление, че започнах да ходя 2 пъти на ден до "00" (нормално съм веднъж) . Помислих че е от бременността, понеже никога не бях засичала някъде кивито да действа чистещо.
Откакто започна да ми става лошо - спрях с кивито, гадеше ми се. Не след дълго ме затормози запек...аз пак помислих, че си е от бременноста. Започна обаче да става нетърпимо и вчера реших да пробвам пак с кивита, но този път си разбърках шейк - 3 плода + малко вода в робота. Стана доста прилично питие, а действието не закъсня изобщо.
Та мислим, че аз открих моето спасение  :)

Дано помогне и на други :)

По повод зърната, тук пишеше за някакво кремче. Аз лично имам доста големи гърди и въобще не мога да си позволя лукса да ходя без сутиен... :lol:

Малко не разбрах - ако си почесваш зърната можеш да предизвикаш контракции, така ли?
« Последна редакция: Март 11, 2010, 09:32:01 am от Raissa777 »
« Отговор #45 -: Март 11, 2010, 09:35:35 am »
Raissa777, кивито е и моето спасение за 00.
Ако не помогне единия ден, на следващия вече има ефект.

Момичета много внимавайте със запека, аз лятото неочаквано получих ужасен запек от противозачатъчните преди една от стимулациите, а покрай него се сдобих и с хемороиди. Това е ад, а сега ме тормозят на моменти невероятно, а сигурно ще става и по-зле :? :(.
Не допускайте да имате запек!

Понеже отдавна не съм писала да споделя, че вече усетих първите ритничета :D, прекрасно усещане  :P, а утре сме на ЖК и вече нямам търпение да видим бебчо :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #46 -: Март 11, 2010, 09:47:08 am »
Добро утро на всички.
По повод на ужаса, наречен "00" - в една от по-старите теми, момичета бяха споделили своя опит, от който аз лично се поучих и изпробвах успешно. Затова само ще припомня: сушени сини сливи се накисват във вряла вода /аз даже ги варя 3-4 мин/, остават се известно време да престоят, след което изпивате течността. Моята доза беше 4-5 сливи на 250 мл вода. При мен действаше, като пиех сутрин и вечер.
Съвет № 2 - огромна доза салата зеле с моркови за вечеря действа добре.
Успех.
« Отговор #47 -: Март 11, 2010, 09:50:15 am »
Raissa, търкането / активното дразнене на гърдите и зърната може да предизвика контракции. Затова и отричат подготовката преди кърмене, която се състои в обтриване на зърната с груба хавлиена кърпа. Някои момичета дори се оплакват, че при енергично втриване на крем против стрии са имали този проблем.
В същата статия, която споменавам, се даваше идея за жени, които не могат да ходят без сутиен, да си изрежат кръгчета при зърната, така че все пак да се допират до дрехите. Честно казано, струва ми се малко екстремна мярка  :lol: :lol: :lol:

radosttinka, честити ти ритници!  :D
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #48 -: Март 11, 2010, 09:53:30 am »
Раиса, аз също не се оплаквам от малки гърди, но в къщи не мога да се притеснявам с разни сутиени и без това сме нервозни, а както Камбоцола е писала било дори полезно. Благодаря ти Камбоцола, стана ми едно хубаво че върша нещата 2 в едно, хем не си стягам душата, хем върша нещо полезно. Хубав ден на всички, аз отивам да давам стерилна урина-отврат
« Отговор #49 -: Март 11, 2010, 10:07:36 am »
shanoar, късмет с резултата! Моята този път е чиста, дано така се задържи (тази сутрин си видях резултатите).

*
« Отговор #50 -: Март 11, 2010, 11:06:11 am »
Радостинка, често ти първи ритничета :)
« Отговор #51 -: Март 11, 2010, 12:06:48 pm »
Добро утро!

Стинке, честити ритничета :)

Внимавайте със запека, както и какво ядете в заведенията, че аз след една "гъбена" супа възпалих някакъв хемороид и освен уплаха, че има кръв, още нося последици. Така, притив запек:
1. Кивита сутрин на гладно - освен, че са полезни, до час-два сте във 00
2. Сладко от рози - по лъжичка след ядене или сутрин на гладно - ефекта е като при кивито
3.мюсли с кисело мляко и мед - редовна перисталтика
4. аз си пия слабо безкофеиново кафе с мляко сутрин
5. като бях в болница и страдах от запек заради системите лекарите ми дадоха сиропа на Дуфалак и помогна.
6. най-важното - много вода!
[/url][/url]
« Отговор #52 -: Март 11, 2010, 12:09:36 pm »
Да добавя към съветите на Жаси (въпреки че аз съм от късметлийките, които не се сблъскват с този проблем, съм се нагледала на близки и приятелки, които се мъчат): не чакайте 2-3 дни, за да установите, че трябва нещо да се направи! Взимайте мерки бързо! Колкото повече време минава, толкова по-болезнено и трудно става оправянето.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #53 -: Март 11, 2010, 12:42:09 pm »
да си изрежат кръгчета при зърната, така че все пак да се допират до дрехите. Честно казано, струва ми се малко екстремна мярка  :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
Е не! Би било наистина много забавно !!!  :lol: :lol: :lol:
Особено ако ме види мъжо !

shanoar,
при мен наистина няма как да стане. Аз за нула време скочих от чашка "Ц" в "Е"...
"Д" я подминах като малка гара...
Дразни да ми се мандахерцат наляво надясно...а и имам усещането че увисват с всеки миг  :lol: което са глупости .
Аз преди не можех да ходя без сутиен, а камо ли сега.

Така че ! - ще режа дупки  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Март 11, 2010, 12:50:06 pm от Raissa777 »
« Отговор #54 -: Март 11, 2010, 13:56:42 pm »
Чух се с приятелка, приета в Майчин Дом за задържане. Каза ми, че затварят Майчин Дом за посетители, заради пламнала епидемия от морбили. Тази епидемия беше факт, когато мен ме приеха на 25.02, днес е 11.03 - защо чак сега слагат съобщения по стените?
Приятелката ми каза, че сестрите в МД й казали, че във всички по-големи болници има - Тина Киркова, Шейново...
Някой ако има инфо за тях, моля да сподели.
[/url][/url]
*
« Отговор #55 -: Март 11, 2010, 14:33:14 pm »
Тази епидемия беше факт, когато мен ме приеха на 25.02, днес е 11.03 - защо чак сега слагат съобщения по стените?

Защото сигурно са си мислили, че ще им се размине, но явно вече положението не може да се овладее.
« Отговор #56 -: Март 11, 2010, 16:03:37 pm »
Здравейте и от мен  :D
Да ни е честита новата темичка и все така да се пълни с нови мами  :D
Добре дошли и на новите попълнения,лека и успешна бременност им желая.
Малко инфо и от мен-днес бях на преглед,да си видя малката принцеса и доки ме изненада малко неприятно  :( Момата е добре,но околоплодните води доста са се увеличили и сигурно ще се ражда доста раничко,при което настръхнах.Сега през седмица прегледи и кам 30 седмица в болница,та да видим до кога ще устискам.Също ми каза,че май другаде ще раждам та ептен превъртях днес.Незнам вместо да съм радостна,всеки ден ме гони нервата ама здраво.
Боби радвам се за хубавите резултати и дано да нямаш проблеми занапред  :D
Цвети наистина малко остана при теб,дано всичко върви по мед и масло и скоро прегърнеш малките съкровища.
Приятен ден и погалете коремчетата  :D
*
« Отговор #57 -: Март 11, 2010, 16:25:37 pm »
Здравейте милички  :) аз докато се запиша и вие вече сте изписали 3 страници  :wink: При мен - уж ми дадоха един болничен за малко, пък вече втори месец съм си в къщи. Отначалото - добре, малко и аз да се поглезя  :wink: но май почна да ми писва и времето не минава. Броя, броя и пак 20 седмица  :lol: Иначе като гледам лентичките - времето минало, някои вече преполовиха месеците, други са на път да родят, а трети - родиха. Направиха ми стандартните изследвания за 5-ти месец и при мен хемоглобина е нисък - 118 и сега ще трябва да пия желязо. По принцип не обичам да пия много хапчета, но сега ... по няколко на ден :?
Май доста се разписах ...
Днес бях на гости при приятелка с бебе на 40 дни - няма по-невероятно създание ... Желая на всички да гушнете своите рожби и да усетите този невероятен миг  :P Цунки
« Отговор #58 -: Март 11, 2010, 16:28:02 pm »
Честита нова тема, момичета! За малко да я пропусна /и не се сещам, че скоро не съм мяркала новини в старата 8O/
Дано тази тема донесе много бременни момичета и много късмет на вече бременните :)
Леко раждане и стиснати палци на всички наближили термин.
Поздрави от мен и малкия Свилен ;)

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #59 -: Март 11, 2010, 17:40:07 pm »
Ехо, здравейте и от мен за днес!
Може скоро да ми викате анизи кашлицата  :lol: ама не се отказвам да пия каквото ми дойде на ума от бабешките илачи. Установих, че бебо не обича лимони с мед,  :lol: :lol: :lol: :lol: защото като ги ям и започва бунт, то не че аз ги обичам ама ям - какво да правя ще ме потърпи още малко...
Raissa777 ще ме умориш от смях днес.
Цвети  :bighug: