Четох че в свинския черен дроб има много желязо...не съм много фен, но ще опитам да направя на фурна, по селски, пък барем го ям.
Черният дроб съдържа високо количество вит. А и НЕ СЕ препоръчва по време на бременност.
Пастетчето и то е забранено
Ох, и аз много се смях на
шопара, може би Радост е искала да каже
попара, знам ли...
на който му предстои запознанство с червеното цвекло, да предупредя - не се плашете, ако пишкате червено след това
за цвета на другото е ясно де...
Иначе аз вчера се записах на ЖК - при същата доФтурка, като миналия път - доста е цапната в устата, и доста противоречиви мнения има за нея, но този път нямам друг избор и ми остава само да се надявам, че няма да има проблеми с човечето. Гледа ме на ултразвук, мисля, че всеки път ще е така, въпреки че нейният е отпреди 20 години сигурно, тя до скоро нямаше и трансвагиниален (ако така се казва) доплер... частният преглед с ултразвук го таксува 20лв...
При мен положението е добро, каза че бебето много мърдало, взе му мерки глава-крака-обща дължина и така... на 15.04 ми е следващият час, ще мерим нухалната гънка и после отивам при Кременски - ама то е доста далече, здраве само да има до тогава
Меджувременоо имам час при една лекарка в болница Вита - д-р Илиева, някой да има преки или непреки впечатления за нея?
Ако пиете мляко UHT, да ви кажа, че то почти не е мляко... мисля, че калций най-добре, а и безопасно, може да си набавите чрез кашкавал, сирене, сусам.. много обичам домашно краве мляко, но трябва да го избягвам - ех ,ако имах крава и знаех какво яде, щеше да е съвсем друго
Боби, сега видях какво си писала - мисля, че желязото и магнезият не можеше да се приемат заедно, защото едното пречи на усвояването на другото - за това и Малтофер и Магнерот се приемат с поне 3 часа разлика (но не съм 100% сигурна). За калция и неговото усвояване помага приемането на вит.Д - на бебоците им се дава до 1 год.