0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #100 -: Март 23, 2010, 12:16:33 pm »
Здравейте и от мен! Вив, добре дошла и на теб! Много се зарадвах като те видях тук :D Лека и спокойна бременност ти желая  :D
Аз току що се връщм от ЖК, отговаря си на седмиците бебчето, всичко е ок, но е все още седалищно разположено....., което малко ме притесни, но док каза че не било страшно и че ще се обърне, когато му дойде времето, да не прилагам никакви техники за обръщане. Но ако до следващата консултация не се обърне само ще му помогна и аз :wink:   За контракциите каза, че е нормално да имам по няколко на ден и щом не са болезнени няма страшно, така че както каза Жасминчето ще наблегна на водата :D
Анизка, следващия отчет ще е от теб :wink:
Хубав ден на всички :D
« Отговор #101 -: Март 23, 2010, 13:18:15 pm »
здравейте момичета ! Честита първа пролет с малко закъснение!Аз вече се записах с бебо за сега всичко е наред . Единствено ме притеснява това че ми е излязла една киста. Док. каза че така се появявали и могела сама да изчезне , но аз се притеснявам и ви моля някоя от вас ако е имала такъв случай да ми каже дали наистина е така . Благодаря предваеително
« Отговор #102 -: Март 23, 2010, 13:32:26 pm »
Някой питаше за против повръщане, на мен д-рката ми предписа "Емил", то било за бременни, освен това каза, че в спрайт имало натриев цитрат май, нещото от което спира гаденето, та си пийвах от него.
А за това кръвно днес бях на прегледи, да дам кръв и урина за изследвания и да чуеме беба. Та тя е добре, а кръвното да го следя три пъти на ден и ако пак се качи да звъня на доктора дето ще прави секциото. Та може и да не дочакам датата, дето уговорих...
*
« Отговор #103 -: Март 23, 2010, 13:49:28 pm »
Анизка  :)стискаме палци ами как иначе.
harmony  :) не е фатално вярно че е хубаво да си постои бебка при теб още малко но коквото е рекъл господ :crossfingers:
Лек ден на всички.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #104 -: Март 23, 2010, 14:32:02 pm »
Пролет идва, а с нея и нашата темичка се пълни !  :grouphug:

Аз днес се записах за ЖК в 21 ДКЦ - там намерих връзка.
Жалка история но факт -  друго си е познати да те пратят. Посрещнаха ме , преглед, цитонамазка + съдържимо, ехограф, дадоха ми сумати направления за изследвания и не платих 1 стотинка!
Попитах , поне за ехографа не трябва ли нещо да дам ? - Не, включен е в пакета!

Аз пак ще попитам, пък който знае нека отговори...
Какво става с Радостинка? Защо всички са притеснени?

« Последна редакция: Март 23, 2010, 14:41:55 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #105 -: Март 23, 2010, 14:38:00 pm »
Здравейте !
Благодаря ви за топлото посрещане !
Обадих се на док прегледа ми е чак на 31 .03 ,снощи ме боля доста коремчето и кръста и той каза да вземам утрогестан !
Днес ми е по-добре малко !
Ами това е за сега само трябва да чакам!
[/url]
« Отговор #106 -: Март 23, 2010, 15:17:16 pm »
Раши, пробвай газирана водичка за киселините и главобола - аз ПР на компания за газирана вода трябва да стана, толкова на всички я препоръчвам...ама аз направо се пристрастих към нея.
Шаноар - хм...не че нещо, ама това с коремчето -  :oops: газове :oops: Мен много ме боли като имам и не щат да излизат...

Аз се запознах с лекарката, която искам да ме изражда д-р Жекова. Много усмихната жена  :D
Поуспокои ме по отношение на епидуралната и ще ме запознае с анестезиолога да си говорим лично. Иначе ми даде книжка да чета за методите за обезболяване. Подкрепя кърменето и се уговорихме бебо като се роди да ми го оставят за малко, преди неонатолозите да го вземат за 6 часа, и да пробваме за закърмим след раждането. За системата с окситоцин ме успокои, че не предизвиква такива зверски болки, за каквито масово се говори и се почуди защо, това го чува за трети път в рамките на 2 седмици от родилки, пита кой ви наплашва така  :D Каза, че ако не искам няма да ми слага, но то си е за мен. Иначе се уговорихме, че ще се движа до последно, няма да ме връзват на легло и тонове. Даже се радвала, когато има родилки искащи да кръстосват коридорите  :D Говорихме си, че не е било нужно да правя и 3 ФМ+ехокардиография, но...Всяко облъчване вреди на бебо, затова не ме гледа днес.
Изрази само съмнение, че от ТК ще ми дадат документите и ми даде координати на д-р Рачев, който ще помогне ако откажат. Но тя не знае колко съм им набрала.
Хвана се за главата като разбра че съм приета в МД без ултразвук, а с бъбречна криза.
А родилното е....жалко че нямах камера-толкова лъскаво и чисто....чак аз не очаквах...
АААААа и таткото може да влезе да ни види веднага след раждането  :D
Следващ час за тонове - 14 април :)
[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #107 -: Март 23, 2010, 15:21:28 pm »
viviq, добе дошла и лека бременност до финала. 

harmony, то при теб вече почти не е останало. И да с появи сега, и да не се появи, вече си е износено бебчето. Ох колко хубаво, че скоро ще се гушкате. Аз нямам търпение да минават и моите последни 3 месеца и да си видя госпожичката.

Момичета, притеснихте ме. Какво става  с Радостинка?

Боби

*
« Отговор #108 -: Март 23, 2010, 15:39:46 pm »
Жаси, а тази д-р Жекова къде работи?

Боби, не знам за Ради. В щъркеловата тема пише, че тя е добре, но не пише нищо за бебето. И аз се притеснявам.

*
« Отговор #109 -: Март 23, 2010, 15:41:28 pm »
Жаси, нещо не го разбрах това с газовете.
А и друго исках да те питам, как така няма да ти дадат документите от ТК и аз съм решила май да не съм там, че нещо ми е подтискащо и сега ти ме хвърляш в чуденка за това с документите.
« Отговор #110 -: Март 23, 2010, 15:47:48 pm »
Жаси, нещо не го разбрах това с газовете.
А и друго исках да те питам, как така няма да ти дадат документите от ТК и аз съм решила май да не съм там, че нещо ми е подтискащо и сега ти ме хвърляш в чуденка за това с документите.

Опааа, беше към Бо-Дим...объркала съм адресатите :) Бо писа, че я боли коремче, затова, а твоя пост е след нейни.
Ами има се предвид дали ще ми дадат изследванията и всичко...ама аз си ги снимах - просто вчера ги изнесох от болницата и си ги снимах. Явно може. Може би правят проблеми с документите, знам ли....но обменната карта трябва да ми я дадат, заедно с 45 дневния болничен. Ще пиша на 6.04 по-подробно.

Рашинка, д-р Жекова е в Окръжна Болница. Към нея ме насочиха още като лежах там - тя е завеждащ родилното.
[/url][/url]
*
« Отговор #111 -: Март 23, 2010, 15:52:18 pm »
Пиши за обменната карта и всичко свързано с документите, че смятам за всички да е полезно. Аз си мислех, че като си вземеш обменната карта и пей сърце-можеш да си родиш където искаш.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #112 -: Март 23, 2010, 16:36:19 pm »
Върнах сее. Добре сме, кръвно чудесно, килца малко повечко, ама чакам салатките и ще се оправят работите. Бебо е добре беше заел странна поза ама  :lol: изкривен някак си виждахме му главата и гръбчето ама се чудехме къде му е дупето  :lol: :lol: :lol: ама ако му е удобно да стои. Почти се е обърнал, аз си мисля че е рано ама той явно не смята така. Едрички вървим с 2 седмици и половина, ама той татито доста едричък (не че аз съм дребна) че на кого да се метне детето?! Та това е за сега все така да върви пу пу пу пу.
За Радосттинка  :(  .....тя е добре в момента, колкото може да бъде добре човек в нейното положение, опитваха се да предизвикат раждане заради изтичане на околоптлодните води. За бебчето е рано 19-та седмица..... :balk_145: Боже помагай й много те моля!!!
*
« Отговор #113 -: Март 23, 2010, 17:07:17 pm »
Аниз, ама сега има ли бебче или няма Радостинка?  :(

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #114 -: Март 23, 2010, 17:38:09 pm »
Аниз, ама сега има ли бебче или няма Радостинка?  :(

В пети месец надали ще оцелее!
Жалко!
*
« Отговор #115 -: Март 23, 2010, 17:43:50 pm »
Анизка много се радвам за вас с бебо,за Стинчето  стискам палчета :crossfingers: дано се оправи по -бързо.Аз днес бях на работа момичета ,висях пред компа...о т 8 и вече в 10 мии се спеше :oops:А искам да ви питам кога казахте в работата ,че сте бременни.Цял ден се чудих ,да му кажа или още не :?

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #116 -: Март 23, 2010, 18:00:29 pm »
Понеже мислите за Радостинка копирам това от друга тема.
Цитат
Момичетаааа, всичко свърши.
Радост е добре.
Направо хвърча от щастие. Сега ще следят за температура, може би ще влеят малко АБ и дано, дано още утре да я пуснат вкъщи.
Нека Господ е с нея и по-скоро да преодолее болката и мъката.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #117 -: Март 23, 2010, 20:26:52 pm »
Моникс

Аз на шефа ми казах почти веднага, защото трябваше да ми качи осигуровките ( и то с много! ) и нямах време за губене в криене. А и ние сме много партия.

Колегите ми един по един разбират, защото на мен ми стърчи вече корема и те ме питат. А аз знам, че като те питат не трябва да лъжеш и си казвам.

Аз мисля, че ако не си супер суеверна си кажи... За да се съобразяват и да не ти правят физиономии ако закъсняваш, взимаш болнични и т.н.
Аз в момента, ако много ми се доспи ставам и си тръгвам.

За Радостинка...направо нямам какво да кажа. Сърцето ми се е свило.
Страшен кошмар. Не знам как се преживява такова нещо. :balk_145: :balk_145: :balk_145:
*
« Отговор #118 -: Март 23, 2010, 21:27:57 pm »
Мерси Раиса,аз точно за това питам !

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #119 -: Март 23, 2010, 21:50:45 pm »
За Радосттинка  :(  .....тя е добре в момента, колкото може да бъде добре човек в нейното положение, опитваха се да предизвикат раждане заради изтичане на околоптлодните води. За бебчето е рано 19-та седмица.....
Боже, нямам думи. Дано да намери сили колкото може по-бързо да преодолее това.